![]() |
Douglass C. North Hayatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Douglass C. North HayatıDouglass C ![]() Çünkü ailem, yüksek öğretim ile herhangi bir bağlantısı yoktu, ama babam yakındaki bir kasaba Metropolitan Hayat Sigortası Şirketi'nden bir yönetici ve Cambridge en yakın hastaneye çünkü - Massachusetts eyaletinin Cambridge şehrinde doğdu, 1920 yılında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben özel bir ortaokul ardından Ottawa ilkokula gitti ve ![]() ![]() ![]() Bizim aile hayatı kesinlikle fikri değildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üniversiteye gitme zamanı geldiğinde, ben babamın batı kıyısında, Metropolitan Hayat Sigortası Şirketi'nden ofis başkanı pozisyon teklif edildi, Harvard kabul ve San Francisco'ya taşındı olmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne savaş, bana üç yıl sürekli okuma fırsatı verir, ve bir ekonomist olmak gerektiğine ikna oldu ki okuma sırasında oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Toplumları geliştirmek için ne hayatımın yapmak istedim olduğunu açık niyeti ile okul mezunu geri gitti ve yapmanın yolu ne ekonomileri yaptılar şekilde çalışmak ya da çalışmak için başarısız oldu ![]() ![]() ![]() Ben Berkeley yüksek lisans öğrencisi olarak çok resmi ekonomi öğrendim diyemem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ABD'de hayat sigortası geçmişi benim tez yazmıştı ve dobra bir çalışma doğu sahiline gitmek için bir Sosyal Bilimler Araştırma Konseyi Bursu vardı ve yaptırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben bir sonraki bölgesel ekonomik büyüme ve bakmak için analitik bir çerçeve geliştirmek için döndü, Journal of Political Economy benim ilk yazı yol açtı "Yer Teorisi ve Bölgesel Ekonomik Büyüme" başlıklı ![]() ![]() İktisat Tarihi Derneği toplantısında sonra Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu araştırma direktörü olan Solomon Fabricant tanıdım çok şanslıydı; ve 1956-57 yıllarında Bürosu yıl geçirmek için davet edildi araştırma görevlisi ![]() ![]() ![]() Ben, 1944 yılında ilk kez evlendi ![]() ![]() ![]() ![]() Ford Öğretim Üyesi olarak Cenevre'ye gitti National Bureau ve 1966-1967 yıl arası, 1790 benim ilk kitabı, Amerika Birleşik Devletleri Ekonomik Büyüme yol açan Amerikan ekonomi tarihinin büyük çalışması yaptı 1860 yılına ![]() ![]() (1960) tarafından bu kez ekonomik tarihini değiştirmek ve dönüştürmek için denemek için önemli bir karıştırma vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1966-1967 yılında Avrupa ekonomi tarihinin Amerikan geçmek gerektiğine karar verdi ve bu nedenle, bir yıl boyunca Cenevre yaşamak için yukarıda belirtilen hibe aldığınızda, ben yeniden aracı karar verdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Douglass C. North Hayatı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Douglass C. North HayatıHer iki kitap, kurumsal analiz bazı araçlar geliştirmek ve ekonomik tarihine bunları uygulamak için erken belirsiz girişimleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yeni bir analitik çerçeve geliştirmeye yönelik uzun bir yol, tüm bu düşüncelerin ciddiye alarak yer: kurumlar, uzun vadede ekonomik büyüme için başaramadı sonuçlar üretti neden hesap verecek kurumların bir bakış geliştirmek için, ekonomi politik bir model geliştirmek kurumların temel kaynak kolu ve açıklayabilmek için ![]() ![]() Yapısı ve Ekonomik Tarihi (1981) Değişim kurumlarının verimli ve "verimsiz" kuralları var eğilimindedir ve süregelir neden açıklamaya çalıştı kavramı terk etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uzun vadede kurumsal değişim keşfetmek için bir politik-ekonomik çerçeve geliştirme 1980'lerin sırasında beni işgal etti ve Kurumlar, Kurumsal Değişim ve Ekonomik Performans 1990 yılında yayına açtı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1972 yılında Elisabeth Case tekrar evlendi, o eşi, arkadaşı, eleştirmen ve editör: üstlendiğimiz projeleri ve programları bir iş ortağı olmaya devam etmektedir ![]() Ben hayatımı tamamen bilimsel araştırma ile meşgul edildiğini izlenim bıraktı gafil olurdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eşim ve ben artık kuzey Michigan yazları harika bir araştırma için elverişli bir ortam yaşamak, ve en son 15 yıl içinde benim iş nerede yapılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Les Prix Nobel ![]() Bu otobiyografi / biyografi ödülü zamanda yazılmış ve daha sonra kitap serisi Les Prix Nobel / Nobel Ders Verme yayımlandı ![]() ![]() Telif Hakkı © Nobel Vakfı, 1993 Lahikası, Mayıs 2005 1993 yılında Nobel Ödülü alan bu yana, uzun vadede, ekonomik, sosyal ve politik değişim daha mantıklı bir analitik çerçeve geliştirmek için çalışıyor araştırmalarına devam etti ![]() ![]() ![]() ![]() Ile birlikte, 1991 yılında Nobel Ödülü, Yeni Kurumcu İktisat, Uluslararası Toplum kazanan Ronald Coase kurmak için bu çıkarların bir sonucu olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buna ek olarak, biz bu konularda karşı karşıya ve politika sorunları doğru daha odaklı girişimi için sosyal bilimler reorient gerektiğini çok güçlü hissediyorum, çünkü, ben, siyaset bilimi, ekonomi, sosyal bilimciler önde gelen 1994 yılı sonbaharında bir toplantı düzenledi ve sosyoloji, sosyal bilimler zaman içinde gelişmeye nasıl planı girişimi ![]() ![]() Ve son olarak, Kopenhag Konsensus katılmak için sorulan olmanın bir sonucu olarak, ekonomistlerin, dünyanın önde gelen sorunları yüzleşmek için bir numara almak için bir girişim oldu, araştırmak ve çözmek için çok ilginç bir girişimi olarak ortaya çıktı katıldı problemleri gibi bu tür sorunları çözme yönünde hareket edecektir politika önerileri ile gelip, HIV ve yardımcıları, yetersiz beslenme, temiz su, vb gibi çeşitli ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|