Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
douglass, hayatı, north

Douglass C. North Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Douglass C. North Hayatı

Douglass C North

Çünkü ailem, yüksek öğretim ile herhangi bir bağlantısı yoktu, ama babam yakındaki bir kasaba Metropolitan Hayat Sigortası Şirketi'nden bir yönetici ve Cambridge en yakın hastaneye çünkü - Massachusetts eyaletinin Cambridge şehrinde doğdu, 1920 yılında Bunu takip eden yıllarda babamın iş bir sonucu olarak birkaç kez taşındı Büyükşehir Kanada ofisinin başkanı oldu sonra Birinci Connecticut ve, Ottawa Annem geniş anlamda eğitim inandıkları için, biz de Avrupa'da yaşayan ve 1929-1930 yılında İsviçre'nin Lozan kentinde Lisesi Jakarlı okula gittim Kız ve erkek kardeşim, ben daha iki eski ve I Dünya Savaşı babam gitti önce doğmuş

Ben özel bir ortaokul ardından Ottawa ilkokula gitti ve Biz 1933 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne geri taşındığında, Long Island, New York ve özel okullara gitti, ve sonra Wallingford, Connecticut Choate Okulu'nda lise öğrenimini tamamladı Oradayken derinden fotoğrafçılığa ilgi duymaya başladı ve aslında benim yaşamın erken dönemlerinde en dikkat çekici olay, üniversite ve lise öğrencileri için uluslararası bir yarışmada birinci, üçüncü, dördüncü ve yedinci ödüller kazanan oldu

Bizim aile hayatı kesinlikle fikri değildi Babam bile Metropolitan Hayat Sigortası Şirketi için çalışan bir ofis boy olarak başladığı liseyi bitirmiş yoktu, ve ben annem liseyi bitirmiş emin değilim Bununla birlikte, o entelektüel meraklı, zeki, heyecan verici bir kişi, ve o benim entelektüel gelişmesinde önemli bir rol oynamıştır Teyzem ve amcası ve teyzem durumunda (Adelaide Kuzey) hala güçlü bir etkisi var Onlar klasik müzik beni tanıştırdı ve teyzem benim hayatımda çok özel bir kişi, bu güne kadar, olmaya devam ediyor

Üniversiteye gitme zamanı geldiğinde, ben babamın batı kıyısında, Metropolitan Hayat Sigortası Şirketi'nden ofis başkanı pozisyon teklif edildi, Harvard kabul ve San Francisco'ya taşındı olmuştu Ben evden bu kadar istemedi, ben Berkeley'deki California Üniversitesi'nden yerine gitmeye karar verdi Oradayken hayatımı tamamen inanmış bir Marksist ve öğrenci liberal faaliyetlerinin çeşitli ilgi çekici hale değişti Dünya Savaşı aksine, aslında 22 Haziran 1941 tarihinde Hitler'in Sovyetler Birliği'ni işgal aniden kendimi yalnız destekçisi herkes, komünist inançları nedeniyle, savaşın destekçileri haline dönmüşlerdi beri barış bulundu Kaliforniya Üniversitesi'nde bir lisans olarak kayıt en iyi söylemek için vasat oldu Ben, siyaset bilimi, felsefe ve ekonomi üçlü ana rağmen, sadece bir "C" ortalamaya göre biraz daha iyi vardı Ben hukuk fakültesine gitmek için umduğu ancak savaş başladı ve Berkeley mezun oldu, çünkü ben kimseyi öldürmek istemediğini güçlü bir duygu, ben Merchant Marine katıldı Biz sadece, köprü üzerinde Kaptan beni aradı ve ben subayların çoğu sadece temel eğitim vardı beri gezinmek için öğrenebilirler sordu kısa bir süre denize olmuştu ve San Francisco'dan Avustralya'ya almak için gerekli Navigator oldu ve çok keyif aldım Biz San Francisco'dan Avustralya'ya, Yeni Gine ve Solomon Adaları ön saflara sonra tekrarlanan ziyaretler yapan ve

Ne savaş, bana üç yıl sürekli okuma fırsatı verir, ve bir ekonomist olmak gerektiğine ikna oldu ki okuma sırasında oldu Sonra celo-navigasyon Alameda, California Denizcilik Hizmet Görevlilerimiz Okulu'nda öğretilen bir savaş geçen yıl, bir fotoğrafçı olmak veya ekonomi gitmek için zor bir karar olup olmadığı tekrar fotoğraf aldı ve 1941 yılının yaz aylarında, seyahat ve merkezi Kaliforniya vadi boyunca göçmenlerin fotoğrafını Dorothea Lange, Çiftlik Güvenlik İdaresi fotoğraf bölümü başkanı ile çalışmıştır Şimdi Dorothea bir fotoğrafçı olmak için beni ikna etmeye çalıştı Kocası, California Üniversitesi'nde ekonomi bölümünde Paul Taylor, bir ekonomist olmak için beni ikna etmeye çalıştı O kazandı

Toplumları geliştirmek için ne hayatımın yapmak istedim olduğunu açık niyeti ile okul mezunu geri gitti ve yapmanın yolu ne ekonomileri yaptılar şekilde çalışmak ya da çalışmak için başarısız oldu Biz, ne zaman içinde ekonomilerin performansını tespit bir anlayış vardı bir kere, o zaman onların performansını artırmak olabilir inanıyordu Dair objektif bir görüş hiç kaybetmedik

Ben Berkeley yüksek lisans öğrencisi olarak çok resmi ekonomi öğrendim diyemem Teorisi ile ilgili, en basitinden, AA Knight Frank Knight kardeşi kesinlikle agnostik oldu, ama bir harika olan Leo Rogin, iktisadi düşünce tarihinin bir Marksist ve çok etkili bir öğretmen; Benim en etkili profesör Robert Brady ekonomik tarihinin gerçekleri ve arka plan bilgisi O Berkeley benim akıl hocası ve tez danışmanı oldu Ama en ezberci bilmek gerekiyordu teorisinin öğrendim, ben teorisinin gerçek bir anlayış elde etmedi Seattle'daki Washington Üniversitesi'nde, benim ilk iş var kadar değil, Don Gordon, genç ve parlak bir kuramcı, iktisat teorisi öğrendim satranç oynamaya başladı Üç yıl içinde her gün öğleden iki satranç oynama, satranç Don dayak olabilir, ama bana ekonomi dersleri verdi; daha önemli o nedenle bir ekonomist gibi nasıl öğretti ve bu beceri belki de hala en önemli kümesidir edindiğiniz araçları

ABD'de hayat sigortası geçmişi benim tez yazmıştı ve dobra bir çalışma doğu sahiline gitmek için bir Sosyal Bilimler Araştırma Konseyi Bursu vardı ve yaptırdı Bu çok verimli bir yıl olduğu ortaya çıktı Ben sadece Columbia Üniversitesi'nde sosyoloji Robert Merton seminer oturdu, ama aynı zamanda derin Harvard'da Arthur Cole Girişimci okul dahil oldu Sonuç Joseph Schumpeter, benim üzerinde güçlü bir etkiye olmasıydı Benim ilk çalışmaları ve yayınlar, tez ve ilişkisi hayat sigortası analiz yatırım bankacılığı genişleyen etrafında yoğunlaştı

Ben bir sonraki bölgesel ekonomik büyüme ve bakmak için analitik bir çerçeve geliştirmek için döndü, Journal of Political Economy benim ilk yazı yol açtı "Yer Teorisi ve Bölgesel Ekonomik Büyüme" başlıklı Bu çalışma sonunda bir elyaf ekonomik büyüme teorisi geliştirmek için götürdü

İktisat Tarihi Derneği toplantısında sonra Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu araştırma direktörü olan Solomon Fabricant tanıdım çok şanslıydı; ve 1956-57 yıllarında Bürosu yıl geçirmek için davet edildi araştırma görevlisi Bu hayatımda muazzam önemli bir yıl oldu Ben makam geçti önde gelen ekonomistlerin çoğu ile tanışmış oldu, ama bir hafta bir gün geçirdi ve Simon Kuznets Baltimore, Amerika Birleşik Devletleri ödemeler dengesi benim ilk büyük nicel çalışma liderliğindeki ampirik bir çalışma yaptı 1790 - 1860

Ben, 1944 yılında ilk kez evlendi Yüksek lisans eğitimi sırasında karım destek önemli bir kaynak sağlayarak, okul öğretti Biz 1951 ve 1957 yılları arasında doğan üç oğlu, Douglass, Christopher ve Malcolm vardı Çocuklar okulda yapıldıktan sonra eşim Washington Eyalet yasama başarılı bir politikacı oldu

Ford Öğretim Üyesi olarak Cenevre'ye gitti National Bureau ve 1966-1967 yıl arası, 1790 benim ilk kitabı, Amerika Birleşik Devletleri Ekonomik Büyüme yol açan Amerikan ekonomi tarihinin büyük çalışması yaptı 1860 yılına Bu pazarlarda büyüme ihracat zımba model bağlamında nasıl çalıştığını basit bir analiz oldu

(1960) tarafından bu kez ekonomik tarihini değiştirmek ve dönüştürmek için denemek için önemli bir karıştırma vardı NBER, Büro ve Ekonomik Tarihi Derneği, Amerikan ekonomisinin büyüme üzerindeki ilk ortak kantitatif programı, 1957 ilkbahar geç Williamstown, Massachusetts, düzenlenen bir konferans vardı olduğu yıl Bu toplantı gerçekten yeni bir ekonomik tarihinin başlangıcı oldu, ancak program Jon Hughes ve Lance Davis, Purdue öğretim üyeleri olmuştu benim iki eski öğrencisi, geliştirmeye çalışıyor ilgilenen ekonomik tarihçilerin ilk konferans çağrıldığında bütünleşmiş ve uygulamak iktisat teorisi ve nicel yöntemler tarihe 1960 Şubat ayında ilk toplantısı yapıldı Bu program son derece başarılı oldu ve ekonomistler arasında aldığını resepsiyon kesinlikle hevesli idi Kendimizi aramaya başladı iktisat bölümlerinde çok hızlı bir şekilde, yeni bir ekonomik tarihçiler sahip ilgi oldu, ya da cliometricians (Clio tarihinin en ilham perisi) Bu nedenle, ben benim meslektaşım Morris David Morris, Washington Üniversitesi ile ortaklaşa bir yüksek lisans programı geliştirdi ekonomik tarihinin işi yapmak için en iyi öğrenciler bazı çekti ve 1960'lı ve 70'li yılların başında sırasında iş piyasasında çok duyarlı ve öğrencilerimizin ülke genelinde kolayca yerleştirildi

1966-1967 yılında Avrupa ekonomi tarihinin Amerikan geçmek gerektiğine karar verdi ve bu nedenle, bir yıl boyunca Cenevre yaşamak için yukarıda belirtilen hibe aldığınızda, ben yeniden aracı karar verdi Ben hızlı bir şekilde neo-klasik iktisat teorisi araçları ortaçağda itibaren Avrupa ekonomileri karakterize eden temel toplumsal değişim tür açıklayan görev olduğuna ikna oldu Yeniden takım, hayatımı kökten değiştirmek için ortaya çıktı Biz yeni araçları ihtiyacı vardı, ancak onlar sadece mevcut değildi Bu, yeni analiz araçları benim ilgi ve yeni kurumsal ekonomi ile ilgili evrimleştiği sağlayacak bir çerçeve için uzun arama edildi Yeni Bir Ekonomik Tarihi: Sonuç olarak, ilk iki kitap, bir Lance Davis, Kurumsal Değişim ve Amerikan Ekonomik Büyüme ve Robert Thomas, Batı dünyasında The Rise of oldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Douglass C. North Hayatı

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Douglass C. North Hayatı

Her iki kitap, kurumsal analiz bazı araçlar geliştirmek ve ekonomik tarihine bunları uygulamak için erken belirsiz girişimleri Her ikisi de hala neo-klasik iktisat teorisi esas ve mantıklı gelmiyordu pek çok gevşek uçları vardı: kavramı gibi kurumları (Ancak tanımlandığı gibi) etkili olduğu Belki de daha ciddi, neo-klasik bir çerçevede uzun vadede zayıf ekonomik performans açıklamak mümkün değildi Bu yüzden neyin yanlış olduğunu keşfetmeye başladı Bireysel inançlar, insanların seçimler oldukça önemlidir ve sadece aşırı miyop ekonomistler, fikirler, ideolojiler, ve önyargıların önemli olduğunu anlamak onları engelledi Farkındayız sonra, rasyonellik eleştirel bir önerme incelemek zorunda

Yeni bir analitik çerçeve geliştirmeye yönelik uzun bir yol, tüm bu düşüncelerin ciddiye alarak yer: kurumlar, uzun vadede ekonomik büyüme için başaramadı sonuçlar üretti neden hesap verecek kurumların bir bakış geliştirmek için, ekonomi politik bir model geliştirmek kurumların temel kaynak kolu ve açıklayabilmek için Son olarak, insanların yaptıkları seçimler belirlenen ideoloji ve fikirler neden kulpları gelmek zorunda

Yapısı ve Ekonomik Tarihi (1981) Değişim kurumlarının verimli ve "verimsiz" kuralları var eğilimindedir ve süregelir neden açıklamaya çalıştı kavramı terk etti Bu devlet, devlet, ekonomik büyümeyi teşvik etmedi kurallar neden açıklayabilir çok basit ve hala neo-klasik teori bağlıydı Ben hala siyasi süreç bizim anlayışı ile memnun, ve aslında politik-ekonomik modellerinin geliştirilmesi ilgilenmişlerdir meslektaşları için aradı Bu bana 33 yıl sonra 1983 yılında Washington Üniversitesi'nde terk etmek ve siyasi yeni modeller geliştirmek için çalışıyor genç siyaset bilimciler ve ekonomistler arasında heyecan verici bir grup vardı, St Louis Washington Üniversitesi geçmek için açtı ekonomisi Bu isabetli bir hamle olduğunu kanıtladı Ben yaratıcı bir araştırma merkezi olmaya devam ediyor Ekonomi Politiğin Merkezi oluşturdu

Uzun vadede kurumsal değişim keşfetmek için bir politik-ekonomik çerçeve geliştirme 1980'lerin sırasında beni işgal etti ve Kurumlar, Kurumsal Değişim ve Ekonomik Performans 1990 yılında yayına açtı Ben bu kitapta önerme ciddi rasyonellik hakkında bulmaca başladı Bu insanların yaptıkları seçimler yapmak için bir açıklama var olduğu açıktır; komünizm ya da Müslüman köktencilik gibi ideolojilerin insanların yaptığı seçimler şekil ve ekonomileri uzun süre üzerinden gelişmeye yolu doğrudan neden Bir sade, bilişsel bilim, zihin öğrenme satın aldı ve seçimler yapar yolu anlamaya çalışırken derinlemesine kazma olmadan ideolojiler alamazsınız 1990 yılından bu yana, bu konu ile ilgili benim araştırma yönelik olmuştur Hala gidilecek uzun bir yol var, ama insanlar seçimler yapmak nasıl bir anlayış olduğuna inanıyorum;, hangi koşullarda rasyonellik önerme yararlı bir araçtır ve bireylerin belirsizlik ve belirsizlik koşulları altında seçimler yapmak nasıl biz çözüm bulunması gereken temel sorular şunlardır sosyal bilimler alanında daha fazla ilerleme kaydetmesi için

1972 yılında Elisabeth Case tekrar evlendi, o eşi, arkadaşı, eleştirmen ve editör: üstlendiğimiz projeleri ve programları bir iş ortağı olmaya devam etmektedir

Ben hayatımı tamamen bilimsel araştırma ile meşgul edildiğini izlenim bıraktı gafil olurdu Doğru, bu hayatımın en temel odak noktası olmuştur, ama bu merkezi meşgul tamamlanır ve hayatımın zenginleştirilmiş çeşitli faaliyetleri ile iç içe olmuştur Ben bir fotoğrafçı olmaya devam etmektedir; sonra Washington eyaletinde iki çiftliklerde sahibi var, ilk olarak Kuzey California ve benim yakın bir arkadaşı ile balıkçılık ve avcılık keyif aldık Ben bir uçakta uçmayı öğrendi ve 1960'larda kendi uçak vardı Ben her zaman ciddi, iyi yemek ve şarap aldık Buna ek olarak, müzik hayatımın önemli bir parçası olmaya devam etmektedir

Eşim ve ben artık kuzey Michigan yazları harika bir araştırma için elverişli bir ortam yaşamak, ve en son 15 yıl içinde benim iş nerede yapılmıştır Ben her sabah araştırma çalışır Öğleden sonraları benim köpeği ile yürüyüş, tenis, yüzme ya da gitmek Akşam Interlochen Ulusal Müzik Kampı sadece 16 kilometre, Müzik, haftada iki veya üç gece dinleyebilirsiniz Bu araştırma ve hayatımı böyle zengin bir deneyim yaptı eğlence bu karışım için harika bir yerdir

Les Prix Nobel Nobel Ödülleri 1993, Editör Frängsmyr, [Nobel Vakfı], Stockholm, 1994 Tore

Bu otobiyografi / biyografi ödülü zamanda yazılmış ve daha sonra kitap serisi Les Prix Nobel / Nobel Ders Verme yayımlandı Bu bilgiler bazen Laureate tarafından sunulan bir zeyilname ile güncellenir

Telif Hakkı © Nobel Vakfı, 1993

Lahikası, Mayıs 2005

1993 yılında Nobel Ödülü alan bu yana, uzun vadede, ekonomik, sosyal ve politik değişim daha mantıklı bir analitik çerçeve geliştirmek için çalışıyor araştırmalarına devam etti Aklınızda amacı ile, bilişsel bilim çok daha derinden gitti ve yolu olan, insanların tercihleri ​​ve inanç sistemlerine sahip oldukları için hangi yol ile ilgilidir zihin ve beyin çalışma ve nasıl anlamak için çalıştı Açıkçası bu kurumsal değişimin altında yatan ve bu nedenle kurumsal değişim ile ilgili bir teori geliştirmek için güçlü olmak için gerekli bir önkoşuldur Ben de yararlı bir ekonomik değişim teorisinin ekonomi tamamen kendisini sınırlandırmak değildir, tabii ki, çünkü, siyasi, ekonomik ve sosyal teori entegre çalıştılar ama, sosyal bilimler entegre ve bilişsel bilimler ile onları entegre etmek için denemek gerekir Sonuç Ekonomik Değişim Sürecinde Anlamak başlıklı Princeton University Press tarafından kısa bir süre önce yayınlanan bir kitap

Ile birlikte, 1991 yılında Nobel Ödülü, Yeni Kurumcu İktisat, Uluslararası Toplum kazanan Ronald Coase kurmak için bu çıkarların bir sonucu olmuştur Ilk toplantısını burada St Louis, 1997 yılında düzenlenen ve toplantılar ile tüm dünyada gelişen bir uluslararası kuruluş haline geldiğini sonraki oldu Yeni kurumsal ekonomi sorunları çözmek için özellikle uygulanan yeni kurumsal ekonomi etkileri hakkında fazla bir coşku var olan Çin, tüm dünyada üzerinde ayrıntılı istenmiştir sosyal bilimlerde böyle önemli bir ek haline geldi Çin siyasi, ekonomik geleceği 1995 yılında Pekin Üniversitesi'nde resmen açılış konuşmasını verdi ekonomi araştırma merkezi açtı Ben, aynı zamanda Asya ve Latin Amerika'da ekonomik kalkınma için yeni kurumsal ekonomi uygulayarak ve Doğu Avrupa'da, danışman olarak hizmet etmiştir Tüm bunların bir sonucu burada St Louis Washington Üniversitesi öğretim düzeyinde ve araştırma, sosyal bilimler, entegre çalışır yeni kurumsal sosyal bilimler için bir merkez kurmak oldu

Buna ek olarak, biz bu konularda karşı karşıya ve politika sorunları doğru daha odaklı girişimi için sosyal bilimler reorient gerektiğini çok güçlü hissediyorum, çünkü, ben, siyaset bilimi, ekonomi, sosyal bilimciler önde gelen 1994 yılı sonbaharında bir toplantı düzenledi ve sosyoloji, sosyal bilimler zaman içinde gelişmeye nasıl planı girişimi Bu ilk toplantının başarılı oldu ve bu gelişme üzerine inşa girişimi için art arda toplantılar gelecek yıl için planlanan ve diğer üniversitelerde

Ve son olarak, Kopenhag Konsensus katılmak için sorulan olmanın bir sonucu olarak, ekonomistlerin, dünyanın önde gelen sorunları yüzleşmek için bir numara almak için bir girişim oldu, araştırmak ve çözmek için çok ilginç bir girişimi olarak ortaya çıktı katıldı problemleri gibi bu tür sorunları çözme yönünde hareket edecektir politika önerileri ile gelip, HIV ve yardımcıları, yetersiz beslenme, temiz su, vb gibi çeşitli Ben şu anda tüm bu şeylerin içinde yer devam etmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com