Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
douglas, hayatı, osheroff

Douglas D. Osheroff Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Douglas D Osheroff

Etnik, ben karışık bir aileden geliyor

Babam yüzyılın başından kısa bir süre sonra Rusya'dan ayrıldı Yahudi göçmenlerin oğlu, annem, anne şimdi Slovakya Lutheran bakanı kızıydı Çoğunlukla, ancak, tıbbi bir aile içinde büyüdüm Babamın babası ve tüm çocukların da, doktorlar oldu ya da onları evlendi Annem ve babam, babam tıbbi stajyer ve annem bir hemşire olduğu New York'ta bir araya geldi İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda, ailem, tıp doktorları kısa kaynağı Washington State, batı kıyısında küçük bir günlüğü şehir Aberdeen, yerleşti Doğal güzelliklerle çevrili bir aile yükseltmek için mükemmel bir yer oldu ve beş çocuğundan ikincisi oldu

Bu gün için ben kan görünce sararma ve bir an için tıp alanında kariyer hiçbir zaman düşünmedi Buna rağmen, genellikle Tıp kariyerine dalmış babam, beni onlar benim gibi zaman izin verildiğinde, hobileri fotoğrafçılık ve bahçe, hem tutkular esin kaynağı oldu Çok erken yaşlardan itibaren doğa bilimleri bana yoğun ilgi Ben altı yaşındayken, elektrik motorları ile oynamak için ayrı oyuncaklar yırtılma başladı O andan itibaren, benim özgür saat, lise son sınıf inşaat sırasında 100 keV X-ray cihazı ile sonuçlanan, mekanik, kimyasal ve elektrik projeleri, sayısız tarafından işgal edildi

Benim projeleri genellikle bir tehlike unsuru söz konusu, ama ailem çok endişe görünüyordu asla, ne de onlar beni inhibe yaptı Bir kez inşa eden bir namlu yükleme tüfek, iki duvardan bir delik koyarak evine gitti Başka bir vesileyle, dar benim sağ göz eksik yüzümü yan cam kırıkları gömme yapma-shift asetilen 'madenciler' lamba, bodrum katında benim kimya bankta havaya uçurdu Kan yüzümü aşağı çalışan, ben kan halı kapalı tutmak için ellerimi cupping merdivenlerden yukarı çıktı Annem, sonra merdivenlerden üst oldu Pratik şakalar için benim eğilimi bilmek, o "Şaka yapıyorsun, seni öldürürüm!" Yüksek sesle bağırdı, Her zamanki gibi, o büyük yaralar kapalı dikili olarak babamın beni güvenliği hakkında dersler, her zaman, o belirli bir söylenmemiş anlayış vardı benim deney faz sona erdi

Yüksek okulda iyi bir öğrenci, ancak sadece gerçekten fizik ve kimya dersleri mükemmel Kimya, kimya öğretmeni, William Hock çok daha fazla fizik sevdim, (benim deneylere karşı) hepsi hakkında ne fiziksel araştırma söylüyorum biraz zaman geçirdim ve bu çabaların benim genç zihin üzerinde derin bir etki yaptı Deneylerin ilgim beni mükemmel teknik becerilerini geliştirmek için yardımcı oldu, ama fizik veya kimya projeleri ile ilgili bu alanlarda bağımsız okuma yapmak için motive hissediyorum vermedi Entelektüel oldukça tembel ve lise ödevimi yol alabilir, böylece ben her zaman benim birçok proje için akşamları kurtararak, boş olan bir sınıf süre alacaktı

Annem ve babam cömert olduğunu ve benim için ev, bilimsel oyuncaklar ve gadget'lar ile doluydu Buna ek olarak, çocuklarının herhangi bir üniversiteye kabul alabilir katılmak için izin verildi Ben, daha sonra ağabeyim, Stanford, lisans ile akademik kayıt sürekli bir karşılaştırma önlemek için Stanford üzerinde Caltech seçti

Caltech'te Feynman onun ünlü lisans ders olduğu gibi, iyi bir dönemdi Bu iki yıllık dizisi benim eğitim son derece önemli bir parçası oldu Ben her şeyi anladığını söyleyemeyiz rağmen, ben, benim fiziksel sezgi gelişimine en çok katkıda düşünüyorum Feynman sorun setleri çok zor, ama önümde bir lisans bir yıl oldu Ernest Ma, öğrenmek için iyi bir şansa sahip Ernest sorunları çözmek için nasıl söyle bana asla, ama karanlık ipuçları verecek takılıp zaman var, en azından o anda bana karanlık görünüyordu

Bu, aniden benim çalışmaların çok sert çalışmak zorunda için bir şok oldu Ben matematik en fazla sorun vardı ve sadece önemli bir travma ile yavaş yavaş C notu performansımı geliştirmek yaptı + A + üç yıllık bir süre içinde Yıllar sonra, Caltech bana bir fakülte pozisyonu sunan iken, ben bir lisans olarak çok şanlı bir kariyer olmadığını sır Bu tespite bölümü başkanı "İşte size bir lisans işe değil, Tamam Doug" yanıtını verdi

Caltech'te aşırı basınç, ve ben ben ben, benim junior yıl boyunca lisans, kızıl ötesi onun ünlü yıldız anket Gerry Neugebauer ile çalışan bir grup katıldı yoktu hayatta olurdu emin değilim Bu deneyim bana tatmin edici bir araştırma olabilir ne kadar tanır ve ne kadar farklı sonsuz problem setleri yapıyor Benim sınıf, üst düzey fizik laboratuarı, bir üçüncü dönem dışarı almak için, ben de (David İtalya'da) David Goodstein düşük sıcaklık laboratuvarda çalışmaya başladı İki profesör, UC Don McCullum Riverside ve Pamona College Walter Ogier, superfluid film dikkatlice kontrol edilmiş olduğu bir helyum banyo pompalama 05K bir sıcaklık ulaşmaya çalışıyorum dini yaprakları harcama Fikrimi düşük sıcaklık dünyanın harikaları ile dolu, katı hal fiziği içine ben gitmeye karar verdim

Çok uzak duman Pasadena, büyük ölçüde, çünkü ben okuldan mezun Cornell katılmak için seçti Sonunda, iyi bir seçimdir ve Cornell Üniversitesi'nde olmak için iyi bir zaman oldu Yakında benim geldikten sonra benim hayatımda çok önemli olmak için iki kişi bir araya geldi Hala konut bakarken, ben de sadece Ithaca gelmişti Phyllis Liu, Tayvan güzel bir genç kadın, araya geldi Biz biraz tarihli, ama sonra o böyle diversiyonlar için yaptığı çalışmaları ile kendini çok meşgul bulundu Biz üç yıl sonra tekrar bir araya geldi ve iki hafta sonra o doktora derecesini almış, Ağustos, 1970, yılında evlendiler Diğer kişi, Cornell düşük sıcaklık laboratuvar baş ve benim ilk yıl öğretim görevlisi olarak çalışmak oldu kime altında profesörü David Lee oldu Dave parlak olduğunu düşünüyorum gibiydi ve bana düşük sıcaklık grubuna katılmak için teşvik etti

Düşük sıcaklık fiziği Caltech'te daha Cornell daha da heyecanlı görünüyordu Yeni teknolojiler ve ilginç fizik alanında seçim yapmak kolay, ve ben kendimi işimin her dakika iyice zevk bulundu Dave Lee benim dördüncü yılın bahar aylarında, her yıl güz ve bahar kampüse gelen Bell Labs İşveren, konuşmak için bana sordu Mezun olmak için hazır değildi, ama özellikle Bell Telefon sistemi boyunca kullanılmak üzere küçük elektrik fişleri yapma konusunda biraz konuştuk Bu gerçekten fizik rağmen, bana ilginç geliyor Sonbaharında, Dave, ben ciddi olarak görüşme başlatmak önerdi Ben ilk olarak General Electric, herhangi bir işleri var gibi görünüyordu ile konuştuk Daha sonra tekrar Bell Labs konuştuk, ama bu kez, son zamanlarda doktorasını almıştı yeni bir İşveren, Venky Narayanamurti Cornell Üniversitesi'nde fizik Venky ne yaptığını konusunda hevesli ve Raman spektroskopisi yapan bir doktora sonrası araştırma almak mümkün olabileceğini hissettim Ben konu hakkında hiçbir şey bilmediğini itiraf etmedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kasım 1971 yılında Pomeranchuk hücrede gizemli faz geçişleri keşfetti ve neredeyse sihirli, Aralık ayı başında Venky iyi bir haber beni aradı Bell neredeyse iki yıl olmuştu işe donma kaldırılmıştı Ne kadar süre sonra bir iş görüşmesi için aşağı gelmek için hazır olabilir mi? Sanırım oldukça heyecan verici bir şey tökezledi olduğunu Venky söyledi ve tarihini sabit: 6 Ocak 1972

Bell Labs, bir iş görüşmesine bir tez savunma ile başlayan ve zaman zaman kötü dönüşebilir Ben hiç kimsenin katı olan A ve B özellikleri dernek sorguladı şanslıydım Özellikle, Dick Werthamer izleyici, o B evresi ile ilişkili olduğu yakında p-dalga BCS devlet erken çalışma yapmıştı Benim coşku gün yapılan ve sonuçta Bell Labs Raman spektroskopisi bir doktora sonrası araştırma konumda bana sunulan düşünüyorum, ama bana 3He benim çalışmalar devam etmek için izin verecek kalıcı bir pozisyon

Princeton Üniversitesi'nde doktora sonrası araştırma pozisyonu Phyllis ve Murray Hill Bell Laboratuvarları, Phyllis ve New Jersey, 1972 Eylül ayında taşındı Bu Bell Laboratuarlarında altın çağ oldu Orada araştırma alanı icat transistörün önemi, temel araştırma yönetimi son derece destekleyici yaptı Tek gereksinim, yapılan bu işin doğası hakkında bazı önemli bir yol düşündüm şekilde değiştiğini, 'iyi fizik' olmalıdır Katı Hal ve CC Grimes yönetimindeki Düşük Sıcaklık Araştırma Bölümü katıldı ve ben ne o biliyordu 3He süperakışkanlık çalışmaları devam etmek gerekir ekipman alımı başladı New Jersey gelmeden önce bazı enstrümantasyon bile satın alındı Yine de benim laboratuvar kurmak için en az bir yıl alacağını biliyordu ve ben kendi laboratuvar operasyonel olmadan önce en önemli öncü çalışmalar yapılabilir korkuyordu

Ben zaman benim laboratuvar, operasyonel çalışmaların ilgi bana yapılmış olduğunu birkaç oldunuz bulmak için sürpriz oldu Gerçekten de, bu yeni aşamaları p-dalga BCS devletleri olup olmadığı konusunda bazı soru var gibi görünüyordu Buna ek olarak, teorisyenler Phil Anderson ve Bill Brinkman Bell Laboratuarlarında superfluid 3He teorisine ilgi duymaya başladı Bu benim kariyerimde bir son derece verimli bir dönem oldu ne sahne oldu Beş yıllık bir süre içinde, 1973 yılında başlayan, biz ilgili mikroskobik devletler belirlenmesine yardımcı olan superfluid aşamadan önemli özelliklerinden birçok ölçülür Biz superfluid aşamaları neredeyse inanılmaz karmaşık ve son derece iyi, aynı zamanda o dönemde geliştirilen bu teori BCS teorisi ve uzantıları tarafından açıklanan

1977 yılında Bell Laboratuvarları yönetimi diğer fiziksel sistemler çalışmaya gitmek için baskı hissetmeye başladı Katı 3He, benim özgün bir tez konusu ve Gerry Dolan ve ben, aynı zamanda David Thouless düzensiz tek boyutlu sistemlerde elektron yerelleştirme tartışılır olduğu bazı fikirleri test etmek için mütevazı bir program başladı çalışmaya karar verdi Bu son çalışmada, katı 3He çalışmalarının son derece yavaş bir zaman ölçeği sığacak şekilde vardı 1979 yılının sonlarına doğru, bu çabalara her ikisi de benim çılgın beklentilerinin ötesinde başardı Biz nükleer spin spin sipariş katı faz doğrudan superfluid faz büyüdü katı 3He örnekleri sipariş antiferromagnet rezonans keşfetti Böylece aynı zamanda, Florida Üniversitesi düşük sıcaklık grubu da bu rezonanslar keşfetti, ama biz adyabatik nükleer bakır demanyetizasyon ziyade Pomeranchuk soğutma örnekleri soğutmalı, çünkü sadece biz tek kristal formu ve çalışma başardık ve izin verilen manyetik etki alanı yönelimleri tanımlamak Sonunda, Mike Cross, Daniel Fisher ve manyetik kafes alt yapının simetri belirlemek mümkün ve polarize nötron saçılma tarafından onaylandıktan sonra kesin sipariş yapısı, doğru tahmin etti Frekans bu antiferromanyetik rezonans kaynaklanan katı 3He manyetik sistem son derece yararlı bir model yaptık kaydırır ve teorik olarak onları anlamak için, biz aynı biçimcilik Leggett frekans superfluid 3He vardiya anlamak için kullanılan bazı ödünç vardı

Cross, Fisher ve ben, bizim katı 3He çalışmalar bizim atılım yaptığı hemen hemen aynı zamanda, Dolan ve ben Phil Anderson ve onun dört 'çete' düzensiz 2D iletkenlerin elektriksel direnç log (T) sıcaklık bağımlılığı keşfetti sadece tahmin edilen 'zayıf yerelleştirme' olarak adlandırılan bir sonucu olarak, var olacaktır Deney iki takım çok farklı olurdu, ben sadece bir Kriyostat olduğu gibi, zayıf yerelleştirme çalışmaları devam etmedi ve bunu yapmak için, katı 3He sipariş nükleer spin çalışmalar devam edemeyeceğini demekti ölçekler Biraz ironik bir şekilde, iki yıl sonra ikinci bir Kriyostat var

On beş yıl sonra, 1987 yılında Stanford Üniversitesi'nde bir konumda kabul etmek Bell Laboratuvarları bıraktı Ben ise Bell Laboratuarlarında periyodik üniversite pozisyonları gayrı resmi teklifler aldı, ancak araştırma yapmak için ideal bir yer olması her zaman Bell bulundu Temel bilim ve birinci sınıf işbirlikçileri için in-house destek kombinasyonu, Bell Labs araştırma yapmak için bir ortam olarak rakipsiz yaptı Ancak, eşim bana doğmayı bekleyen bir öğretmen tanıdı Buna ek olarak, o New Jersey işinden memnun değildi ve biz o başka pozisyonlar için de geçerli olacağını kabul etti O Kaliforniya, Amgen ve Genentech iki biyoteknoloji şirketlerinin teklif aldığında, ben o Genentech teklifi kabul önerdi ve ben, Stanford ve UC konuşmaya başlamak istiyorum Berkeley Stanford, küçük bir fizik bölümü, sadece düşük sıcaklık fizikçi için bir arama başladı Sonuçta her iki kurum da teklif aldı ve daha iyi atmosfer sevdim çünkü Stanford seçti ve Phyllis için gidip daha iyi oldu

Stanford Üniversitesi'nde öğrenciler ve ben B superfluid faz yüksek sıcaklık, bir, iki ve üç boyutlu manyetik sipariş katı 3He faz ve farklı özellikleri çekirdekli nasıl eğitim, katı ve superfluid 3He üzerinde çalışmaya devam ettiler Buna ek olarak, amorf katıların düşük sıcaklık özellikleri incelemek için bir program geliştirdik Çalışmalarımız spin-gözlük görüldüğü gibi, bu sistemlerin aktif kusuru arasındaki etkileşimleri devletler yoğunluğu vs yerel alan bir delik oluşturmak olduğunu göstermiştir Amorf malzeme olarak, bu tür arızalardan birleştiğinde kümeleri, spin-gözlük zor bir şey boyutunu ölçmek için mümkün olabilir

Ben, üniversite hayatının tüm yönlerini iyice araştırma desteği için uygulamak zorunda dışında keyif aldık Özellikle, mükemmel lisansüstü öğrencileri sahip şanslı, parlak lisans öğretmek mümkün Tabii ki, lisans ile bir profesörün çabalarını takdir her zaman birkaç öğrenci vardır 1988 yılında ilk büyük ders ders sonra, bir öğrenci kendi ders değerlendirme yazdı: "Osheroff Stanford Üniversitesi'nde bazı rastgele alanında uzmanlığı ile kiralayabilir sanayi bazı lunkhead tipik bir örneğidir" Bu azınlığın görüşüne rağmen, 1991 yılında Stanford öğretim mükemmellik için bana Gores Ödülü sundu 1993-1996 Fizik Bölümü başkanı olarak görev yapmış ve benim yüksek lisans öğrencileri ile daha fazla vakit geçirmek umuduyla, Eylül 1996 yılında görevinden istifa etti Gün ders fotoğraf lensler olmamasına rağmen, ben sadece iki sonra, Nobel Ödülü almak ve fotoğraf fizik benim sınıf öğretti önce bir buçuk saat gece uykusu öğrendim ama 3He içinde süperakışkanlık keşfi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com