Prof. Dr. Sinsi
|
Douglas D. Osheroff Hayatı
Douglas D Osheroff
Etnik, ben karışık bir aileden geliyor
Babam yüzyılın başından kısa bir süre sonra Rusya'dan ayrıldı Yahudi göçmenlerin oğlu, annem, anne şimdi Slovakya Lutheran bakanı kızıydı Çoğunlukla, ancak, tıbbi bir aile içinde büyüdüm Babamın babası ve tüm çocukların da, doktorlar oldu ya da onları evlendi Annem ve babam, babam tıbbi stajyer ve annem bir hemşire olduğu New York'ta bir araya geldi İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda, ailem, tıp doktorları kısa kaynağı Washington State, batı kıyısında küçük bir günlüğü şehir Aberdeen, yerleşti Doğal güzelliklerle çevrili bir aile yükseltmek için mükemmel bir yer oldu ve beş çocuğundan ikincisi oldu
Bu gün için ben kan görünce sararma ve bir an için tıp alanında kariyer hiçbir zaman düşünmedi Buna rağmen, genellikle Tıp kariyerine dalmış babam, beni onlar benim gibi zaman izin verildiğinde, hobileri fotoğrafçılık ve bahçe, hem tutkular esin kaynağı oldu Çok erken yaşlardan itibaren doğa bilimleri bana yoğun ilgi Ben altı yaşındayken, elektrik motorları ile oynamak için ayrı oyuncaklar yırtılma başladı O andan itibaren, benim özgür saat, lise son sınıf inşaat sırasında 100 keV X-ray cihazı ile sonuçlanan, mekanik, kimyasal ve elektrik projeleri, sayısız tarafından işgal edildi
Benim projeleri genellikle bir tehlike unsuru söz konusu, ama ailem çok endişe görünüyordu asla, ne de onlar beni inhibe yaptı Bir kez inşa eden bir namlu yükleme tüfek, iki duvardan bir delik koyarak evine gitti Başka bir vesileyle, dar benim sağ göz eksik yüzümü yan cam kırıkları gömme yapma-shift asetilen 'madenciler' lamba, bodrum katında benim kimya bankta havaya uçurdu Kan yüzümü aşağı çalışan, ben kan halı kapalı tutmak için ellerimi cupping merdivenlerden yukarı çıktı Annem, sonra merdivenlerden üst oldu Pratik şakalar için benim eğilimi bilmek, o "Şaka yapıyorsun, seni öldürürüm!" Yüksek sesle bağırdı, Her zamanki gibi, o büyük yaralar kapalı dikili olarak babamın beni güvenliği hakkında dersler, her zaman, o belirli bir söylenmemiş anlayış vardı benim deney faz sona erdi
Yüksek okulda iyi bir öğrenci, ancak sadece gerçekten fizik ve kimya dersleri mükemmel Kimya, kimya öğretmeni, William Hock çok daha fazla fizik sevdim, (benim deneylere karşı) hepsi hakkında ne fiziksel araştırma söylüyorum biraz zaman geçirdim ve bu çabaların benim genç zihin üzerinde derin bir etki yaptı Deneylerin ilgim beni mükemmel teknik becerilerini geliştirmek için yardımcı oldu, ama fizik veya kimya projeleri ile ilgili bu alanlarda bağımsız okuma yapmak için motive hissediyorum vermedi Entelektüel oldukça tembel ve lise ödevimi yol alabilir, böylece ben her zaman benim birçok proje için akşamları kurtararak, boş olan bir sınıf süre alacaktı
Annem ve babam cömert olduğunu ve benim için ev, bilimsel oyuncaklar ve gadget'lar ile doluydu Buna ek olarak, çocuklarının herhangi bir üniversiteye kabul alabilir katılmak için izin verildi Ben, daha sonra ağabeyim, Stanford, lisans ile akademik kayıt sürekli bir karşılaştırma önlemek için Stanford üzerinde Caltech seçti
Caltech'te Feynman onun ünlü lisans ders olduğu gibi, iyi bir dönemdi Bu iki yıllık dizisi benim eğitim son derece önemli bir parçası oldu Ben her şeyi anladığını söyleyemeyiz rağmen, ben, benim fiziksel sezgi gelişimine en çok katkıda düşünüyorum Feynman sorun setleri çok zor, ama önümde bir lisans bir yıl oldu Ernest Ma, öğrenmek için iyi bir şansa sahip Ernest sorunları çözmek için nasıl söyle bana asla, ama karanlık ipuçları verecek takılıp zaman var, en azından o anda bana karanlık görünüyordu
Bu, aniden benim çalışmaların çok sert çalışmak zorunda için bir şok oldu Ben matematik en fazla sorun vardı ve sadece önemli bir travma ile yavaş yavaş C notu performansımı geliştirmek yaptı + A + üç yıllık bir süre içinde Yıllar sonra, Caltech bana bir fakülte pozisyonu sunan iken, ben bir lisans olarak çok şanlı bir kariyer olmadığını sır Bu tespite bölümü başkanı "İşte size bir lisans işe değil, Tamam Doug" yanıtını verdi
Caltech'te aşırı basınç, ve ben ben ben, benim junior yıl boyunca lisans, kızıl ötesi onun ünlü yıldız anket Gerry Neugebauer ile çalışan bir grup katıldı yoktu hayatta olurdu emin değilim Bu deneyim bana tatmin edici bir araştırma olabilir ne kadar tanır ve ne kadar farklı sonsuz problem setleri yapıyor Benim sınıf, üst düzey fizik laboratuarı, bir üçüncü dönem dışarı almak için, ben de (David İtalya'da) David Goodstein düşük sıcaklık laboratuvarda çalışmaya başladı İki profesör, U C Don McCullum Riverside ve Pamona College Walter Ogier, superfluid film dikkatlice kontrol edilmiş olduğu bir helyum banyo pompalama 0 5K bir sıcaklık ulaşmaya çalışıyorum dini yaprakları harcama Fikrimi düşük sıcaklık dünyanın harikaları ile dolu, katı hal fiziği içine ben gitmeye karar verdim
Çok uzak duman Pasadena, büyük ölçüde, çünkü ben okuldan mezun Cornell katılmak için seçti Sonunda, iyi bir seçimdir ve Cornell Üniversitesi'nde olmak için iyi bir zaman oldu Yakında benim geldikten sonra benim hayatımda çok önemli olmak için iki kişi bir araya geldi Hala konut bakarken, ben de sadece Ithaca gelmişti Phyllis Liu, Tayvan güzel bir genç kadın, araya geldi Biz biraz tarihli, ama sonra o böyle diversiyonlar için yaptığı çalışmaları ile kendini çok meşgul bulundu Biz üç yıl sonra tekrar bir araya geldi ve iki hafta sonra o doktora derecesini almış, Ağustos, 1970, yılında evlendiler Diğer kişi, Cornell düşük sıcaklık laboratuvar baş ve benim ilk yıl öğretim görevlisi olarak çalışmak oldu kime altında profesörü David Lee oldu Dave parlak olduğunu düşünüyorum gibiydi ve bana düşük sıcaklık grubuna katılmak için teşvik etti
Düşük sıcaklık fiziği Caltech'te daha Cornell daha da heyecanlı görünüyordu Yeni teknolojiler ve ilginç fizik alanında seçim yapmak kolay, ve ben kendimi işimin her dakika iyice zevk bulundu Dave Lee benim dördüncü yılın bahar aylarında, her yıl güz ve bahar kampüse gelen Bell Labs İşveren, konuşmak için bana sordu Mezun olmak için hazır değildi, ama özellikle Bell Telefon sistemi boyunca kullanılmak üzere küçük elektrik fişleri yapma konusunda biraz konuştuk Bu gerçekten fizik rağmen, bana ilginç geliyor Sonbaharında, Dave, ben ciddi olarak görüşme başlatmak önerdi Ben ilk olarak General Electric, herhangi bir işleri var gibi görünüyordu ile konuştuk Daha sonra tekrar Bell Labs konuştuk, ama bu kez, son zamanlarda doktorasını almıştı yeni bir İşveren, Venky Narayanamurti Cornell Üniversitesi'nde fizik Venky ne yaptığını konusunda hevesli ve Raman spektroskopisi yapan bir doktora sonrası araştırma almak mümkün olabileceğini hissettim Ben konu hakkında hiçbir şey bilmediğini itiraf etmedi
|