![]() |
Doris Lessing Hayatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doris Lessing HayatıDoris Lessing Ben hala kesilmemiş orman söyledi nerede toz üfleme bulutların arasından bakan bir kapı duruyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Bu seksenlerin başında kuzey-batı Zimbabve ve ben Londra'da bir okulda bir öğretmen bir arkadaş ziyaret ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazı yaşlı çim rızık bulmaya çalışırken bir keçi bulunmaktadır ![]() Herkese, öğrencilere ve öğretmenlere ödenen, o zaman onu ödünç ve muhtemelen onu geri ödeme asla çünkü arkadaşım herhangi bir para yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben onun oda arkadaşım birlikte oturup, insanlara utanarak bırak, ve herkes kitaplar için yalvarır ![]() ![]() ![]() ![]() Orada birkaç gün oldu ![]() ![]() ![]() ![]() Son gününde keçi katlettiler ![]() ![]() ![]() ![]() Ben bu okulun öğrencilerinin birçok ödül alacak sanmıyorum ![]() Ertesi gün, adı Kuzey Londra hepimiz biliyoruz, çok iyi bir okul, bir okulda bir tartışma vermek ![]() ![]() Bu çocuklar burada bazı iyi bilinen bir kişi, her hafta bir ziyaret var, ve bu babalar, akrabalar, öğrenciler, anneler bile olabilir şeylerin doğası ![]() ![]() Ben bunları konuşmak, zihnimde esen kuzey-batı Zimbabve toz okul, ve ben önümde hafif bekleyen İngilizce yüzlerine bakmak ve geçen hafta gördüklerimi anlatmak için çalışın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu ayrıcalıklı öğrenciler için çıplak yoksulluk gibi hayal etmek gerçekten bu kadar imkansız mı? Ben elimden geleni yapacağım ![]() ![]() Bazıları bir gün ödül kazanacak eminim ![]() Daha sonra tartışma sona erdi ![]() ![]() ![]() "Sen nasıl olduğunu biliyorum," diyor öğretmen ![]() ![]() Evet, ne kadar gerçekten biz biliyoruz ![]() ![]() Hatta bir kaç on yıl kesinlikler önce sorgulandı ve parçalanan bir kültür, eğitim yılı oldu genç erkek ve kadınlar, hiçbir şey okudum dünyada hiçbir şey, sadece bilmek bilmek için ortak olduğu bazı özel ya da, örneğin, bilgisayar ![]() Bilgisayar ve internet ve TV - Ne bize oldu inanılmaz bir buluş ![]() ![]() ![]() ![]() Çok yakın bir zamanda, öğrenme, eğitim, ve edebiyat bizim için büyük mağaza, hatta hafif eğitimli herkes saygılı olacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okuma, kitap, genel eğitimin bir parçası olmak için kullanılır ![]() Genç olanlar konuşurken, genç olanlar daha az biliyorum çünkü yaşlı insanlar, ne kadar çok bir eğitim okuma anlamak gerekir ![]() ![]() Hepimiz bu üzücü bir hikaye biliyorum ![]() Ama biz bunun sonu bilmiyorum ![]() Ve aşırı yemek yeme ile yapmak şakalar hakkında unutmadan - "Okuma maketh tam bir adam", eski atasözü düşünüyorum okuma ve her türlü bilgi, tarih bilgileri ile dolu bir adam, bir kadın yapar ![]() Ama biz Batı'da dünyanın sadece insanlar değildir ![]() ![]() Köylere kitap alma niyeti ile başlayan bir kuruluşa aittir ![]() ![]() ![]() ![]() Avrupa'da okumak istediğiniz her türlü, bilim kurgu, şiir, dedektif hikayeleri, tiyatro ve do-it-yourself kitap roman, bir banka hesabı açmak için nasıl gibi ![]() ![]() ![]() ![]() Kuruluşumuz, Norveç, İsveç tarafından baştan yardımcı ve oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Doris Lessing Hayatı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doris Lessing HayatıBu bir halk hak ettiği hükümet aldığını söyledi, ama ben Zimbabve doğru olduğunu düşünmüyorum ![]() ![]() ![]() Imkansız bir gerçektir Bu bağlantılar: sazdan, neredeyse bir çamur kulübe ne kadar getirildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bugün bile, uzatılmış çamur kulübe sadece bizim aile gibi, elektrik ya da akan su olmayabilir bir köyde yaşayan insanların mektuplar alıyorum ![]() Ama burada hiç zorluk? Yazma, yazarlar, kitaplar evlerin çıkıp yok ![]() Boşluk vardır ![]() ![]() En son ödül aldı bazı konuşmalar bakarak edilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() V ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() John Coetzee atalım ![]() ![]() ![]() Edebiyat yapmak için, yazmak için, kütüphaneler, kitaplar, Geleneğin ile yakın bir bağlantısı olması gerekir ![]() Zimbabve, Siyah yazar bir arkadaşım var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1980 yılında Bağımsızlık, gerçekten Zimbabve iyi yazarlar bir grup, ötücü kuşlar bir yuva vardı ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm yazarlar olma yazarları şöyle dursun, okur-yazarlık zor bir yol gitti ![]() ![]() ![]() Ancak bu zorluklara rağmen, yazarlar ortaya çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kitaplar, kelimenin tam anlamıyla, çöp yığınları ve beyaz adam dünyanın detritus ele geçirmişlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() Burada yazılı hiçbir kitap, yayıncılar olmadığı için bunu yapamadı yazarlar hakkında konuşuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Yazarlar sık sık sorulur, nasıl yazabilirim? Bir kelime işlemci ile? bir elektrikli daktilo? tüyü? el yazısıyla? Ama temel soru, "yazdığınızda sizi çevreleyen bir alan, bu boş alan var mı?" Ilham - Bu alana, ilgi, dinleme bir form gibi, kelimeler, karakterler konuşacak bir deyişle, fikirler gelecektir ![]() Bir yazar bu boşluk bulamazsa, daha sonra şiir ve hikayeleri ölü olabilir ![]() Yazarların birbirleriyle konuşurken, ne tartışıp, bu hayali uzay, bu başka bir zaman yapmak için her zaman ![]() Şimdi görünüşte çok farklı bir sahne atlamak ![]() ![]() ![]() ![]() Bulmak Bu yeni muhtemelen çok para göz önüne alındığında, alkışlanan ![]() ![]() ![]() ![]() O, o mutluluk, gurur ![]() Ama bir yıllık süre içinde o ne düşündüğünü soruyoruz - Ben bunları duydum: "Bu, başıma olabilirdi kötü bir şeydir," diyorlar ![]() Bazı kadar kamuoyuna yeni yazarların tekrar yazılı, yazılı ya da onlar ne istediğini değil, anlamına geliyordu ![]() Ve biz, eskileri, bu masum kulaklarına fısıldamak için istiyorum ![]() ![]() Aklım Afrika'nın muhteşem anılarını canlandırmak ve istediğiniz zaman bakabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer anıları da vardır ![]() ![]() ![]() Bu genç adam, bize öğretim kılavuzları olarak kullanmak üzere İngiltere'ye onu kitap göndermek istiyor ![]() "Ben sadece dört yıl kıdemli okul," diyor, "ama onlar öğretmek öğretti ![]() Tahtaya bile hiçbir ders kitapları, bir tebeşir değil vardı bir okulda öğretmen nerede gördük ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üçüncü Dünya'nın her yerinde, Afrika'da eğitim için büyük bir açlık tanık, ya da biz, dünya çocukları için bir eğitim almak için uzun ebeveynlerin yoksulluk onları alacak parçalar arama ne olursa olsun ![]() Ben kötü kuraklığın bir zamanda, fakir bir bölge, bir Hint deposunda duran, Güney Afrika'da bir yerde kendinizi hayal etmek istiyorum ![]() ![]() ![]() Hint tezgahın üzerine basılı ellerini topuklu duruyor ve o siyah bir kadın, bir wadge bir kitap yırtık varmış gibi görünüyor kağıt üzerinde bükme izliyor ![]() ![]() O, yavaş okuma söylerken ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Doris Lessing Hayatı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doris Lessing HayatıBu adam, çünkü insanlar, bütün susuz çizgiler sıkıntı ![]() ![]() ![]() ![]() Bu adam meraklı ![]() "Rusya hakkında," diyor kız ![]() "Rusya nerede olduğunu biliyor musunuz?" Çok zor kendisi bilir ![]() Genç kadının gözleri kırmızı toz olmasına rağmen, düz ona onurunun tam görünüyor, "sınıfında en iyisiydi ![]() ![]() Genç kadının okuma devam eder ![]() ![]() Hint iki küçük çocuklara bakar ve bazı Fanta ulaşır, ancak anne, "Fanta onları thirstier yapar ![]() Hint o bunu yapmamalısınız bilir ama, o tezgahın arkasındaki yanına büyük bir plastik kap ulaşır ve çocuklar için su iki kupalar, o elleri dışarı döker ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi ona o doldurur kendi plastik su kabı, uzatıyor ![]() ![]() O kitabı tekrar tekrar bükülme ![]() ![]() ![]() "Varenka, onlarla meşgul çocuklar rengârenk ve iyi humouredly ile çevrilidir ve onun siyah saçlı, üzerinde beyaz başörtü ve gözle görülür diye bakılan bir adam, evlenme teklif olasılığı heyecan aynı anda çok cazip görünüyordu Koznyshev onun yan yürüdü ve ona hayran bakışları döküm tuttu ona baktığımızda, o onun hakkında bildiği tüm iyi o dudakları duymuş bütün keyifli şeyleri hatırlattı, ve daha fazla duygu olduğunu bilinçli oldu onu nadir bir şey, onun gençliğinde, uzun yıllar önce, daha önce bir kez, uzun hissettim ancak bir şey için artan adım adım onu yakın olmanın sevinç ve son olarak o çok büyük bir huş dediği gibi, öyle bir noktaya ulaştı ince bir sap ve mantar kadar kıvrık ona sepeti içine üstüne, o onun gözlerinin içine baktı ve yüzünü doludur mutluluk ve korku ajitasyon flush belirterek, kendisini şaşkın ve sessizlik içinde ona dedi ki çok fazla bir gülümseme verdi ![]() ![]() Bu götürü baskı dergi bazı eski kopyaları, resimleri kızların bikini gazetelerin bazı sayfaları ile birlikte, tezgahın üzerine yatıyor ![]() Bu kadın için Hint mağaza cenneti terk etme zamanı gelmiştir ve onu köye dört kilometre boyunca tekrar yola çıktık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Neden uzak bir Hint deposunda Bu sayaç Anna Karenin bir üçüncü belki de? Bu gibidir ![]() Çeşitli okyanuslar ve denizler çapraz yolculuğuna çıkmadan önce olduğu gibi belirli bir yüksek yetkili, Birleşmiş Milletler, bir kitapçı, bu romanın bir kopyasını aldım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O kitabın bir bölümünün sonuna ulaştığında, o hava hostesi olarak adlandırılan ve daha ucuz koltuklarda seyahat, onun sekreteri bölümleri geri gönderdi ![]() ![]() ![]() Bu arada, Hint mağaza, genç kadının eteğine tutunarak onu küçük çocuklara karşı düzenliyor ![]() ![]() O onu sevdim biliyordu ve onun için üzüldüm Hint, minnettar bir göz gönderir ve o üfleme bulutların içine adım ![]() Çocukların geçmişte ağlama ve boğazlarını toz dolu ![]() Bu zordu, evet, bu ayakları altında yumuşak bir aldatıcı höyük yatıyordu toz ile bu adım, ayak, bir biri ardına, çok zordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diye adım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onun çocukları inleme ve dokunaklı ![]() ![]() "Bekle," dedi, "bekleyin ![]() Kendini toparlayıp gitmek ![]() O düşünüyor Benim öğretmen süpermarket daha büyük bir kütüphane, büyük bir bina olduğunu söyledi ve kitap doludur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rus romanı bu parça hiç Hint deposunda buna karşı sona erdi nasıl isteyebilir? Bu güzel bir hikaye olur ![]() ![]() Ona çocuklar ev kez vermek ve kendini küçük bir içecektir su düşünceler dik tutulan o zavallı kız, gider ![]() ![]() Biz, bizim tehdit dünya yorgun bir yeri vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Biz, Mısırlılar, Yunanlılar, Romalılar geri gidiyor, bir hazine-edebiyat evi var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz kendi dil, şiir, geçmişlerini bir miras ve bugüne kadar tükenecek değildir ![]() ![]() Biz eski öykü anlatanlar, isimleri bildiğimiz bazı öyküleri, masalları bir vasiyet var, ama bazıları değil ![]() ![]() Herhangi bir modern hikayeci sorun ve onlar bizim bize şekilli ve büyük rüzgarlar, ateş ile dokundu zaman ilham aramak için ne gibi, her zaman bir an, ve bu yarışın başlangıcında ve geri geri gider diyecek dünya Hikayeci, bize her biri içinde derin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz o daha iyi olduğunu, çocukları için bir eğitim hayal, toz yoluyla trudging O zavallı kız, sizce biz, bizim dolapları, giysi tam bizim fazlalık boğucu, yiyecek dolu dolması? Ben o kız olduğunu düşünüyorum, ve kitap ve üç gün boyunca bir şey yememişti bir eğitim hakkında konuşuyorduk kadın, henüz bize tanımlayabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|