Jack Steinberger Hayatı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Jack Steinberger HayatıJack Steinberger Bad Kissingen (Franconia) 1921 yılında doğdu O zaman babam, Ludwig, 45 yaşında idi O kırsal Viehhändler '(küçük-time büyükbaş hayvan satıcısı) on iki çocuk biriydi Onsekiz yaşından beri o küçük bir Yahudi topluluğu, 1938 yılında göç ettiği zaman o hala yapılan bir iş için hanende ve dini öğretmen olmuştu O, dört yıl, Birinci Dünya Savaşı'nda Alman ordusunda hizmet dönen kadar bir lisans vardı Annem Nürnberg doğumlu hop tüccar ve on beş yıl daha genç oldu Alışılmamış, o onu bir süre için bir kolej eğitimi yararı vardı ve spa ekonomisine sağlanan turistlerin çoğu, İngilizce ve Fransızca dersleri yetersiz gelir desteklenmiştir Benim iki kardeş ile paylaştı çocukluk basitti; Almanya, savaş sonrası depresyon ile yaşamaya başladı![]() Benim gençler giren iken Şeyler dramatik bir hal aldı "Kullanıcı Wenn Juden Blut vom Messer fliesst, dann geht Kullanıcı noch mal böylece gut şarkı söyleyerek Nazi seçim propagandası eğri burun bir nefret Yahudi yüz gösteren posterler, ve yazıt" Die Juden sind unser Ungluck ", yanı sıra SA fırtına asker fener geçit hatırlıyorum " 1933 yılında, Naziler iktidara geldi ve Yahudilerin daha sistematik zulüm hızla izledi Yasaları Yahudi çocukların devlet okullarında yüksek öğrenim hariç hangi yürürlüğe girmiştir 1934 yılında, Amerikan Yahudi yardım kuruluşları, 300 Alman mülteci çocuklar için evler bulmak için önerdiği zaman, babam, ağabeyim ve kendim için başvurdu Biz, New York, Noel 1934 için bağlı SS Washington,![]() Ben Barnett Faroll, evine götürdü Chicago Ticaret Kurulu, bir tane aracı kurum sahibi, en derin şükran borçluyum üst öğeye sahip, yüksek okul eğitimi, ailem ve gelecek kardeşi için de mümkün kıldı 1938 yılında ve bu nedenle soykırım kaçmak için New Trier iyi yapmak Chicago North Shore, genç göçmen düşünülemez sunulan ufuklar, bir yüzme havuzu, spor sahaları, kafeterya, yanı sıra mükemmel öğretmenler, ulusal bir üne zevk ve küçük bir Alman Township Lisesi kasaba![]() Chicago'da birleşmiş aile yerleşti Çok marjinal gelir bazında küçük bir şarküteri mağazası elde etmek için yardım etti, ama biz basit bir yaşam için kullanılır, bu nedenle bu sorun oldu Ben kimya mühendisliği okudu Zırh Teknoloji Enstitüsü (Illinois Teknoloji Enstitüsü), iki yıl boyunca benim eğitimine devam etmek için başardı Ben iyi bir öğrenci olduğunu, ama bu depresyon zor zamanlar, benim burs sona erdi ve aile gelirine katkı için çalışmak gerekli![]() Bağlantısı olmadan yirmi yaşında bir çocuk olarak bir iş bulmak için çalışıyoruz deneyim yüz şimdiye kadar olan en iç karartıcı oldu Ben bir kimya laboratuvarı herhangi bir iş bulmak için çalıştı: kendimi mevcut formları doldurmak ve kapı arkamda umutsuzca kapalı Sonunda ağabeyim bir hayırsever vasıtasıyla, ben bir hafta, on sekiz dolar düzeyinde bir ilaç laboratuarı, GD Searl and Co, kimyasal cihazlar yıkamak için kabul edildi Akşamları Chicago Üniversitesi, hafta sonları aile deposunda yardımcı kimya okudu![]() Ertesi yıl, Chicago Üniversitesi'nden bir burs yardımı ile, tekrar 1942 yılında kimya dalında lisans derecesi bitiremeden böylece, günlük sınıfları devam edebilirdi ![]() 7 Aralık 1941 tarihinde, Japonya'nın Pearl Harbor Amerika Birleşik Devletleri saldırdı Ben orduya katıldı ve birkaç ay sonra Chicago Üniversitesi Ordu personeli için verilen özel bir ders elektromanyetik dalga teorisi, giriş MIT radyasyon laboratuvara gönderildi Zırh sophomore giriş dersi, fizik ile sadece önceki temas olmuştu Radyasyon laboratuvar radar bomba mekanlara geliştirme meşgul oldu; anten grubuna atandı Laboratuvarda olağanüstü fizikçiler arasında Ed Purcell ve Julian Schwinger Iki yıl orada bazı temel fizik dersleri almak için bana bir fırsat sundu![]() Almanya 1945 yılında teslim oldu sonra, orduda aktif görev birkaç ay geçirdim ama Chicago Üniversitesi'nde eğitimine devam etmek için, Japon teslim sonra serbest bırakıldı Bu profesörler ve öğrenciler arasında ve ayrıca öğrenciler arasında iki harika bir atmosfer vardı Büyük şükran borçluyuz profesör Enrico Fermi, W Zachariasen, Edward Teller ve Gregor Wentzel Fermi dersler sadelik ve berraklık taşlar vardı ve o akşam nasıl çözmek o da bize gösterdi yaygın bir konu serisi, tartışmalar düzenleyerek, bize düzenli sınıf oda iş dışında da iyi fizikçiler haline yardımcı olmak için büyük bir çaba sarf sorunları Üyesi öğrenciler, Yang, Lee, Goldberger, Rosenbluth, Garwin, Chamberlain, Wolfenstein ve Chew dahildir Orada muhteşem bir işbirliği olduğunu ve profesörlerin bu öğrencilerle şey öğrendim hissediyorum![]() Teorik bir tez yapmak için tercih olurdu, ama benim yetenekleri ulaşmak içinde hiçbir şey kendini sunmak için görünüyordu Fermi kozmik ışın muons durdurma Rossi ve Sands bir deneyde ortaya bir sorun haline bakmak bana sordu Onlar bozunmanın beklenen sayı bulamadı Geometrik kayıplar için düzelttikten sonra, hala bir iki eksik faktör var, ve ben bu çürüme elektron iki beden çürümeye beklenenden daha az enerji olduğu gerçeği nedeniyle olabileceğini Sands önerdi ve bir deneysel olarak test edilebilir Bu fikri takip edildiğinde, Fermi, teorik bir konu için yüzey bekleme yerine deney önerdi 1948 yaz sonunda kozmik ışın denemesi, onun anlayışı, sonuca bir yıldan daha az gereklidir Muon, bir elektron ve iki nötrino içine muhtemelen üç gövde çürüme olduğunu gösterdi ve evrensel bir zayıf etkileşim kavramı için deneysel bir temel yatıyordu yardımcı![]() Oppenheimer direktörü olmuştu Princeton Institute for Advanced Study tekrar teorisini denemek için bir ara izledi Bu sinir bozucu bir yıl oldu: Dyson ve orada bir araya diğer genç teorisyenleri için bir maç oldu Sonuna doğru işin bir parçasını bulmak için ara nükleonların yoluyla mezonlar çürüme yapabileceğini başardı Oppenheimer, bana son bir şeyle gelip görmek için ne kadar mutlu olduğunu hala hatırlıyorum![]() 1949 yılında Chicago Üniversitesinde halen yüksek lisans öğrencisi, Berkeley California Üniversitesi'nde asistanı için beni davet ederken, Gian Carlo Wick, kiminle manyetize demir polarize nötron saçılma bazı çalışmalar yapmıştı Radyasyon Laboratuvarı EO tarafından oluşturulan deneysel olanakları, Lawrence, bu kadar büyük bir deneydir, benim vahşi devlet, kolay döndürülür Orada yıl boyunca, Ed McMillan, yeni tamamlanan elektron sinkrotron üzerinde çalışan muhteşem bir fırsat vardı Bana nötr cular varlığı (WKH Ponofsky ve Stellar J ile) yanı sıra pion ölçmek için ortalama yaşam (O Chamberlain, RF ile kurmak için cular photoproduction (Bishop AS) ilk deneyler yapmak, Mozley ve C Weigand)![]() Ben anti-komünist bir sadakat yemini imzalamak için reddetti kısmen, Berkeley sadece bir yıl hayatta kaldı ve 1950 yazında Columbia Üniversitesi'ne geçti Onun Nevis Laboratuvarı, Columbia sadece 380 MeV siklotron tamamlanmış oldu; bu, ilk kez, T mezonlar kirişler deneme imkanı sundu Sonraki yıllarda bu ışınların, ücret ve nötr cular döndürme ve paritesi belirlemek için pi-pi0 kütle farkı ölçmek için çalışma ve ücret cular saçılma kullandı Bu çalışma Profs işbirliği büyük ölçüde eğildi D Bodansky ve sabah saat Sachs, aynı zamanda birçok doktora öğrenci: R Durbin, H Loar, P Lindenfeld, W Chinowsky ve S Lokanathan![]() |
|
Jack Steinberger Hayatı |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Jack Steinberger HayatıBu deneyler, tüm küçük sintilatör sayaçları kullanılmıştır Ellili yılların başlarında, kabarcık chamber tekniği Don Glaser tarafından keşfedilen ve 1954 üç adet lisansüstü öğrenciler, J Leitner, NP SAMIOS ve M Schwartz, ve kendimi, henüz fizik yapmak sömürülen olmasaydı bu tekniğin okumaya başladı Bizim ilk çaba, 10 cm çapında propan odasına idi Biz büyük büyümek ve üstüne hareket edemeden baloncuklar yeniden sıkıştırılır, böylece hızlı bir Basınç gerçekleştirilmesi tekniği (~ 10 ms içinde) bir önemli katkılar yaptı Bu yararlı bir bisiklet oran odasının çalışma izin verilir Yayınlanmak üzere ilk balonu odacıklı kağıt, bir manyetik alan olmadan 15 cm propan odasına kullanarak, yeni inşa edilen Brookhaven Cosmotron deneyimimizi oldu Daha önce ulaşılmaz bir düzeyde yeni bir istikrarsız (garip) parçacıklar özelliklerini bir sonuç vermiştir ve bu yüzden büyük ölçüde sonraki düzine yıl için parçacık fiziği hakim olduğu yeni bir teknik gücünü göstermiştir Sadece birkaç ay sonra biz Sigma0 hyperon varlığını gösterdi ve onun kütlesinin bir ölçü verdi tipi Sigma0-> Delta0 + gama, üç olay ile ilgili bulgularını yayınladı Bu deney, sekiz kez hacim olarak daha büyük, ve bir manyetik alan ile yeni bir propan odası, kullandı Bu oda aynı zamanda en fazla iki stereo kameralar, olayların hızlı, bilgisayarlı analiz için çok önemli bir gelişme kullanımı tanıttı ve sonraki tüm kabarcık odaları dahil edilmiştir![]() Profs ile birlikte, aynı işbirlikçileri izleyen on yıl içinde Plano, Baltay, Franzini, Colley ve Prodell ve yeni öğrenciler bir dizi, üç balonu odaları inşa: 12 "H2 odasının iyi 30 gibi" propan ve H2 odaları, analiz teknikleri geliştirilmiştir ve bir dizi için deney yapan yeni parçacıkların özelliklerini açıklamak Ben büyük bir zevkle hatırlıyorum deneyler:- D çürüme, 1957 yılında parite ihlali gösteri; - Pion, 1958 ß çürüme gösteri; - P0 paritesi g ışınları, 1962 çift çevrim içi açısal korelasyon bazında belirlenmesi; - W ve j çürüme genişlikleri (ömürleri), 1962 belirlenmesi; - S0 belirlenmesi D0 göreceli parite, 1963; - DS = DQ kuralı geçerliliğini K0 ve hyperon çürükleri, 1964 yılında gösteri ![]() Ben de zevk ve iki İtalyan grup, G Puppi Bologna grup ve M Conversi Pisa grup işbirliği takdir kabarcık odacıklı deneyler, bu uzun zincirli, gerçekleştirmek için, 1961 yılında kesildi Mel Schwartz, öneri, ve şimdi G Danby, JM Gaillard, D Goulianos, L Lederman ve N Mistri, yüksek enerjili nötrino ışını kullanarak ilk deney ile Nobel Ödülü tarafından tanınan ve kağıt anlatılan M Schwartz![]() 1964 yılında, CP ihlali Christensen, Cronin, Fitch ve Turlay tarafından keşfedildi CERN'de dini terk kendimi buldum, K0 çürüme zaman bağımlılık K0s ve K0L genlikleri arasındaki etkileşimleri açısından bakmak, Rubbia ve diğerleri ile birlikte, önerilen kısa bir süre sonra Böyle bir girişim Christensen ve ark Sonuçları CP ihlali açıklama bekleniyordu, ancak başka açıklamalar da ileri sürülmüştür olmadı Deney başarılı oldu ve on yıl sürecek olan CP ihlali hakkında daha fazla bilgi edinmek almak için bir dizi deney başlangıcıydı Bir sonraki sonuç, 1966 yılında, K0L leptonic çürüme asimetri küçük, CP-ihlal, şarj gözlem oldu Bu ücreti zaman bağımlılık ölçümü yenilenme aşaması belirlenmesine izin, bir rejeneratör sonra, asimetri, ilk kez,, önceki girişim deneyleri ile birlikte, bu vermiştir, CP-ihlal faz jh + - sonucu olarak,,, yanı sıra iki pion ve leptonic bozunur CP-ihlal genlikleri gözlenen büyüklükleri, superweak modeli belirli kontroller Aynı deney DS = DQ kuralı, mevcut Standart Model bir madde de daha duyarlı bir onay verdi![]() 1968 yılında CERN katıldı Charpak sadece orantılı tel odaları icat etmiş ve bu gelişmeyi ben bağımlısı olmuştu K0 çürüme çalışmak için çok daha güçlü bir şekilde sundu İki aynı dedektörleri Filthuth, Kleinknecht, Wahl, ve diğerleri ile birlikte CERN'de ve Christensen, Nygren, Carithers ve öğrenciler ile birlikte Columbia Üniversitesi'nde bir inşa edildi Columbia ışın uzun ve bu nedenle hiçbir Ks ama sadece KL yer alan CERN ışın kısaydı ve bu nedenle Ks ve KL bir karışımını içeriyordu L0 büyük bir akı ile kontamine ve böylece S0 için L0 kesitleri ilk ölçümleri yanı sıra L0, Coulomb uyarma izin veren, aynı zamanda bir hyperon ışın, zor ve ilginç bir deneme chicfly Steffen ve Dydak tarafından yürütülen Columbia deneyi gelen en önemli sonucu, nadir çürüme KL gözlem -> μ + μ-unitarity dayalı teorik öngörüleri ile uyumlu bir dallanma oranı Daha önce, Berkeley deney bu çürüme boşuna aramıştı ve unitarity bir üst sınır ihlali iddia etmişti Unitarity alan teorisi için temel olduğundan, bu sonucu belli bir öneme sahipti![]() 1976 yılına kadar uzattı CERN deneyi, böylece çürüme K0 CP-ihlal parametreler üzerinde bize son derece hassas sonuçlar elde etmek için önde gelen iki pion ve leptonic çürüme modları Ks ve KL müdahalesi hassas ölçümler bir dizi üretti Denemeye güzeldi inanıyorum, biraz gurur, ancak sonuçlar superweak modeli ile anlaşma ve bu nedenle CP ihlali kökenini anlamak yolunda çok az şey yaptı![]() CERN, Dortmund ve Heidelberg K0 işbirliği 1972 yılında yapım aşamasındadır sonra CERN SPS bir nötrino deneyi için olanaklar çalışma R Turlay altında Saclay bir grup katıldı CDHS dedektörü, modüler bir dizi manyetize demir diskler, sintilasyon sayaçları ve sürüklenme odaları, 3,75 m çapında, 20 m uzunluğunda ve 1200 ton ağırlığında, inşa edilmiş, tasarlanmış ve 1977 dönemi sırasında SPS farklı nötrino kirişler maruz 1983 için Bu bir dizi yanlış sonuçlar ilk takas izin demir ücret akım ve nötr akım dahil reaksiyonlar, örneğin verilerin büyük bir vücut Fermilab'daki üretilen "yüksek-y anomali", Weinberg açısı ilk hassas ve doğru belirlenmesi izin sağ elini nötr akımları varlığını gösterdi, kuark kurucu modeli nicel destek verdi yapı fonksiyonları ölçümleri sağlanan yapı fonksiyonları Q2 evrimle nükleon, QCD kantitatif destek verdi Multimuon olaylar çalışmanın cazibesi üretim öngörüleri Cabibbo akımı GIM model kantitatif destek verdi![]() CDHS deneyde yaklaşık otuz fizikçiler vardı 1983 yılından bu yana, 400, 100 için bir dedektör tasarım ve inşaat yapan fizikçiler bir işbirliği sözcüsü olmuştur + 100 GeV e + CERN'de 1989 başında hazır olması için e-Çarpıştırıcısı, LEP, Bu arada ben de K0L ücret ve nötr iki pion çürüme CP ihlali karşılaştırmak için bir deney tasarımı için yardım etmişti Bu deney gösteren ilk "doğrudan" CP ihlali, CP ihlali anlayışı yolunda önemli bir adım oldu![]() 1986 yılında CERN emekli ve Pisa Scuola Normale Superiore yarı-zamanlı profesör oldu Ancak, benim baş faaliyet benim CERN'de araştırma eskisi gibi devam eder![]() Cynthia Alff, eski öğrencisi ve şimdi biyolog evli ve iki harika çocuk 11 yaşında, 14 yaşında Julia, John var Joan Beauregard bir önceki evliliğinden iki ince oğulları Joseph Ludwig ve Richard Ned vardır![]() Ne yazık ki çok iyi flüt, oyun, ve tutkuyla, tenis, dağcılık ve yelken keyif aldık ![]() Nobel Anlatım, Fizik 1981-1990, Editör Şarj Frängsmyr, Editör Gösta Ekspång, Dünya Bilimsel Publishing Co, Singapur, 1993 Tore Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz![]() Telif Hakkı © Nobel Vakfı, 1988 Lahikası, Haziran 2005 1988 yılında, yaklaşık 350 fizikçiler bir işbirliği sözcüsü CERN elektron-pozitron çarpıştırıcısı LEP denilen yapım aşamasındadır sonra, 1981 yılında planı başladı ve hangi yılında faaliyete başlayan biz ALEPH denilen dedektörü, hazırlama, 1989 Toplamda, yaklaşık bin beş yüz fizikçiler, dört tane dedektörleri kullanarak katıldı LEP sonuçları birleşik elektro-zayıf ve güçlü etkileşimlerin Standart Model doğruladı önemli, hassas ölçümler, bir düzine veya daha fazla yıl için, CERN fizik, belki de dünyanın hakim Fizik sahne oldukça tek başına yapabileceği 1948 yılında zaman, benim tez deney bu yana çok şey değişmişti Bir süredir yönetici olarak yardımcı olabilir, ama aynı zamanda dedektör tasarımı ve fizik analizinde katkıda bulunmak Bu zorluklar özellikle bilgisayar kullanımı, daha fazla ve daha fazla teknik oldu çünkü biz kısmen öğrenmek ve fizik üzerine yeni fikirler vardı ve genç nesil ile rekabet edemedi, bunun nedeni kısmen, 1995 yılında sona erdi![]() O zamandan bu yana, kozmoloji ve astrofizik öğrenme ve ilerleme keyif aldık Bu beni çok tatmin verdi: bir yandan, benim için yeni bazı temel fizik öğrenmek zorunda dahil, kozmoloji önemlidir ancak parçacık fiziği, genel görelilik ve hidrodinamik olarak önemsiz fizik, diğer taraftan bu muhteşem yıl olmuştur 1992 yılında keşif ve sürekli olarak daha basit yıldızlar ve galaksiler, daha çok daha erken bir zamanda, evrenin tamamen yeni bir harita veren kozmik mikrodalga arka plan radyasyonun homojen olmayan düzensizlikleri, gözlemsel sonuçlar iyileştirilmesi ve bu nedenle çok daha kolay olan astrofizik, öğrenmek ve daha doğrusu Hala CERN, 10 km bisiklet, her gün gelip, bazen yeni bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum![]() |
|
|
|