Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, sinitiro, tomonaga

Sin-İtiro Tomonaga Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sin-İtiro Tomonaga Hayatı

Sin-Itiro Tomonaga

Sin-Itiro Tomonaga Tokyo, Japonya, 31 Mart 1906, Sanjuro Tomonaga ve gizle Tomonaga en büyük oğlu olarak doğdu Babası Kyoto İmparatorluk Üniversitesi felsefe profesörü olarak atandı, 1913 yılında ailesi Kyoto taşındı O zamandan beri de Kyoto gündeme getirildi Üçüncü Yüksek Okulu, Kyoto prewarJapan önde gelen kişilikleri çok sayıda eğitimli ünlü bir üst düzey lise mezunu

Tomonaga onun samimi arkadaşlarımdan biri, 1929 yılında Kyoto İmparatorluk Üniversitesi fizik Rigakushi (lisans) için çalışmalarını tamamladı Nobel ödüllü Dr Hideki Yukawa O, aynı üniversitede üç yıl boyunca yüksek lisans çalışması yapan ve daha sonra o teorik fizik kuantum yeni geliştirilmiş bir sınır çalışmaya başladı Fiziksel ve Kimyasal Araştırma Enstitüsü, Tokyo, Dr Yoshio Nishina bir araştırma görevlisi olarak atandı elektrodinamik - Dr Nishina rehberliği altında Fotoelektrik çifti oluşturma Onun kağıt iyi bilinir

Tomonaga diye bir kağıt "Innere Reibung und Wärmeleitfähigkeit der Kernmaterie" yayınladı Dr W Heisenberg, teorik grubu ile nükleer fizik ve kuantum alan teorisi, işbirliği içinde çalışma, 1937'den 1939'a dek, Leipzig, Almanya kaldı Rigakuhakushi Aralık ayında Tokyo İmparatorluk Üniversitesi (Fen Bilimleri Doktor), 1939 için tez olarak seçilmiştir

1940 yılında Dr Tomonaga meson teorisi onun dikkatini yönettiği ve nükleon etrafında meson bulut yapısını açıklamak amacıyla ara kaplin teorisini geliştirdi Tokyo Bunrika Üniversitesi, öğretim (1949 * Tokyo Üniversitesi Eğitim emilir) 1941 yılında Fizik Profesörü olarak katıldı O ilk kuantum devlet kavramı relativistically kovaryant kadar yaygın olduğu kuantum alan teorisi kovaryant formülasyonu önerdi 1942 yılında oldu

İkinci Dünya Savaşı sırasında, Dr Tomonaga mikrodalga sistemleri bir teori geliştirmeye ilgi oldu Magnetron elektronların hareket çözüldü ve dalga kılavuzları ve kavite rezonatörler oluşan sistemlerin birleşik bir teori geliştirdi

Savaş bitmişti, yakında Tomonaga özetlemek ve genişletmek ara kaplin teori ve ikincisi gerçek fiziksel sistemlerin kovaryant alan teorisi uygulamak için ilk edildiği bir program ile akademik araştırmalar için tekrar geri geldi Onun amacı, meson teorisinin yanı sıra kuantum elektrodinamik alan reaksiyon doğası araştırmaktır O quantumelectrodynamics farklılığı zorluk sadece sonsuz kütle ve bir şekilde ya da başka bir alan reaksiyonlar nedeniyle sorumlu ele aşılabileceğine bir model hesaplama yoluyla, önce Lamb-Rutherford deneyi, emindim Bu sadece onun için bir adım daha ileri kovaryant biçimcilik ve sağ elini sol deneysel destek renormalizasyon teorisi geliştirmek için oldu

O tek boyutlu bir fermiyon sistemi soruşturma yapan Dr Tomonaga 1949 yılında, Institute for Advanced Study, Princeton davet edildi Böylece o ilk kuantum mekanik bir çok vücut sistemi toplu salınım doğa açıklığa kavuşturulması başardı ve teorik fizik, modern, çok-cisim problemi yeni bir sınır açıldı 1955 yılında bir ilköğretim teorisi kuantum mekanik toplu hareketleri yayınladı

Dr Tomonaga Nükleer Araştırma Enstitüsü, Tokyo Üniversitesi, 1955 yılında kurulmasına liderlik sürmüştür 1956 - 1962 yılları arasında Tokyo Üniversitesi Eğitim Başkanı olarak atandı ve 1963 yılından beri Optik Araştırma, Tokyo Üniversitesi Eğitim Enstitüsü Bilim Kurulu Japonya ve Müdür olarak görevini sürdürmektedir O, bilimsel araştırma ve politika çeşitli hükümet komitelerinde önemli bir konuma sahiptir

Kültür Sipariş (1952); Lomonosov Madalyası, SSCB (1964) Tomonaga Kullanıcı onur ve ödüller Japon Akademi Ödülü (1948)

Dr Tomonaga Japonya Akademisi, Deutsche Akademie der Naturforscher "Leopoldina" yabancı bir üyesi ve İsveç Kraliyet Bilim Akademisi üyesidir Bayerische Akademie der Wissenschaften karşılık gelen bir üyesi ve ABD Ulusal Bilimler Akademisi'nin yabancı bir ilişkilendirmek

Tomonaga yaygın kuantum elektrodinamik, mezon teorisi, nükleer fizik, kozmik ışınlar, ve çok-cisim problemi gibi konularda bilimsel dergilerde yayımladı Adlı kitabında, "Kuantum Mekaniği", 1949 yılında yayınlanan ve 1963 yılında İngilizce'ye tercüme edildi

Tomonaga Ryoko Sekiguchi, Tokyo Metropolitan Rasathanesi eski Müdürü Dr K Sekiguchi, kızı ile 1940 yılında evlendi Onlar iki oğlu, Atsushi ve Makoto ve bir kızı var Kızları, Fizik Bölümü araştırma görevlisi Dr Y Nagashima, Rochester Üniversitesi 1965 yılında evlendi

Nobel anlatım, Fizik 1963-1970, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1972

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

* Tokyo Üniversitesi, Eğitim, yeniden düzenlenmiş ve 1973 yılında Tsukuba Üniversitesi olarak yeniden adlandırıldı

Sin-Itiro Tomonaga 8 Temmuz 1979 tarihinde öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com