Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, lewis, sinclair

Sinclair Lewis Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sinclair Lewis Hayatı

Sinclair Lewis

Nobel Vakfı için hayatımı anlatmak için, ben Hindistan'da Kipling erken maceralar, ya da İngiliz sanat ve ekonomi eleştirilerine Bernard Shaw liderlik gibi, bazı romantik kalitesi, bazı benzersiz bir karaktere sahip olarak sunmak istiyorum Fakat hayatımı, Canal inşaatı sırasında Panama iş bulmak için çalışırken, ve Upton Sinclair Kullanıcı prematüre kooperatif koloni kapıcı olarak iki ay boyunca görev Amerika'dan İngiltere'ye üniversite tatil sırasında cattleships üzerinde yelken gibi genç şakalar, bir yana, Helicon Hall, çok okuma, sabit yazma, vasat seyahat à la triper, ve editör olarak rahat kölelik birkaç yıl oldukça can sıkıcısından kronik olmuştur

1885 yılında, Amerika, Minnesota, bir ülkenin doktor oğlu çoğunun İskandinav parçası bir kır köyünde doğdu Yale Üniversitesi Doğu gidene kadar birçok Madsens Olesons, Nelsons Hedins, Larson'ların birlikte, sıradan bir devlet okulu katıldı Ve bana tüm karakterler arasında, Dr Sondelius favori - Şüphesiz bu, çünkü benim ikinci kitap kahramanı, Hawk Trail, Norveç ve Gustaf Sondelius, Arrowsmith, bir İsveçli yaptığı bu idi

Carl Ericson Hawk Trail Of, yazdım, 1914 yılında, George H Doran Publishing Company için editör ve roman yazmaya çalışırken her akşam gibi tüm gün çalışıyordu zaman aşağıdaki gibidir:

«Onun marangoz babası, onun adını (amerikalılaşmak) Ericsen değişen, dümen yolu ve Wisconsin bölgesindeki bir çiftlikte, Norveç gelmişti Carl Norveç ikinci nesil; görünüm konuşmasında, Amerikan, Amerika doğumlu, Amerikan, keten saç ve çin-mavi gözler için O doğduğunda önceki stoklarının <typical Americans> şehir saraylara kaymış veya run-down çiftliklerde Kahramanlar edildi Carl Ericson, bir Trowbridge veya bir Stuyvesant veya onun dönemi <typical American> Lee ya da Grant idi Batı ufka uzanan Amerikan kaderini onu taşımak için; sonra kendi ekleyebilir veya başka bir nesil, yeni Amerikan özlemlerini, onun kış Pilgrim erdemleri ve coşkulu Ekim, keklik davul Daniel Boone gün geri güzellik için »

Yale Üniversitesi'nde üniversite gün Yale Edebiyat Dergisi katkılarından dolayı vasat kaydetmek Bu katkılar banal romantizm kokan çoğu olduğunu söylemek için ilginç olabilir; gerçek botlar tarafından trod sıradan kaldırımlar sunmak denemek için daha sonra bir yazar, üniversite gün boyunca neredeyse her zaman, Guinevere ve Lancelot yazılı olması gerektiğini - yorgun hikaye kitap kaleleri büyük ölçüde, şarap yazarı tuhaf cahil olduğu bir emtia düşkünlük halk ozanları - üzgün İrlandalı sazlıkların arasında bitterns Ahlaki nedir, ben bilmiyorum Main Street kaldırımlar her zaman otuz beş, ve bu süreç tersine olabilir mi, ve bunlardan biri arzu edilir olmadığını on dokuz kurşun hayali kaleleri, ben psikolog bırakmak ister

Junior sağır, öğretmenler için bir dergi editörü dergisi Alexander Graham Bell tarafından desteklenen, Washington, DC - İnanılmaz gibi, Iowa ve San Francisco'da bir gazetede muhabir olarak, bir gazeteci olarak mezun olduktan sonra iki yıl boyunca sürüklendi telefon mucidi Ben sağır öğretim hakkında bilmiyordum tüm konu olurdu, ama benim konumu yazarak yüzlerce mektup, dergi için fon için yalvarıyor her hafta, gün dahil o kadar önemsiz olduğu gibi, o ölçüde önemli değildi Negro janitress ofis süpürme, ortaya çıkmadı

Kuşkusuz, bu bir üniversite eğitimi avantajları gösterir ve daha yirmi beş yaşında bir hafta on beş dolar New York'taki bir yayınevinde bir pozisyon almak için zaman gösterildi Bu işgücü piyasasında otantik değeri ve ben her zaman rahatsız edici, çok daha yüksek yanlışlıkla kadar akut Amerikan kendini beğenmişlik rahatsız hissettim benim vatandaşlarının bazı binlerce kitap yazmak hediye sahip olmasaydı asla şüphe onlar onları sevdim olsun veya olmasın, bu skandal belgeleri okumak gerekir

New York bu pozisyondan serbest neşter yaşamak mümkün dergilere kadar kısa hikayeler satan beş yıl sonra zaman kadar, ben iki yayınevleri ile tipik bir beyaz yakalı, romantik olmayan, ofis edebi işlerin bir dizi vardı , kitap reklam, yazma, kataloglar, esinlenmemiş kitap eleştirileri yazmaya yazılı bir dergi (Macera) ve bir gazete sendikası, okuma, el yazmaları, tüm marangozluk ve harflerin şehir sıhhi tesisat Sayın Wrenn, 1914 ve 1919 yılları arasında yayınlanmış, deniyordu Trail Hawk, İş, Masumiyet ve Serbest Hava, ve mürekkep önce ölü hepsini, ne de en ufak bir fısıldıyor benim ilk beş romanı canlandırmak yaptı kurulayın Ben beş kesintileri sonrasında, ben yazmaya devam etmek aptalca oldu, görmek için yeterli anlamda yoktu

Main Street, geç 1920 yılında yayınlanan canlandırmak zor durumdaki köylülüğün benim ilk romanı oldu ve zaten ima gibi, gerçekten skandal bir başarı vardı En değerli Amerikan mitler Bir Amerikan köylerde özgü asil ve mutlu olduklarını ve burada bir Amerikalı bu efsane saldırdı olmuştu Skandal Bazı yüzlerce binlerce ağrıyan diş emme aynı mazoşist bir zevk ile kitap okuyun

Arrowsmith (1925);; tehlikeli durum (1926); Elmer Gantry (1927); Coolidge Bilen Adam (1928) ve Main Street Dodsworth (1929) bu yana, roman Babbitt (1922) olmuştur 1818 den sonraki romanı, henüz ismi açıklanmayan, 1930-bir idealizm kadar, üç kuşak boyunca Amerika'da idealizmle ilgili hangi Amerikalılar «dolar vidaları» anlamıyorum çağrısı Outlanders Tahminen 1932 yılının sonbaharında yayınlanan ve beste yazarı baş zorluk Nobel Ödülü aldıktan sonra, o, o çok daha iyi yazmak için uzun ürünler, olacaktır

Dorothy Thompson, bir Amerikan New York Evening Post Orta Avrupa muhabiri ve şef de bureau olmuştu, İngiltere'de, 1928 yılında evlendi Grace Hegger Benim ilk evlilik, New York, 1914 yılında, çözünmüş olmuştu

1915'ten beri novelwriting bu yıllarda, ben oldukça romantik olmayan ve unstirring bir hayat yaşadım Ben çok seyahat ettim; yüzeyinde bu on beş yıl içinde Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Meksika, İngiltere, İskoçya, Fransa, İtalya, İsveç, Almanya, Avusturya, Çekoslovakya, Yugoslavya kırk devletler olduğunu görünüyor Yunanistan, İsviçre, İspanya, Batı Hint Adaları, Venezüella, Kolombiya, Panama, Polonya, ve Rusya maceracı olması gerekir Ancak, biyografisi tipik bir hata olacaktır Aslında benim yabancı yolculuk oldukça esinlenmemiş eğlence, gerçek bir uçuş olmasıdır Gerçek yolculuk, bana dünyanın en büyüleyici ve egzotik insanların ne normal günlük drone dinleme, Kansas City ve Savannah bir otelde bir Vermont çiftlikte Minnesota köyünde, Pullman sigara araba oturmuş oldu - Amerika Birleşik Devletleri, bir Amerikalı romancı ayrıcalıklı girift karmaşıklıkları yabancılara ve onların kaba alay, malzeme ilerlemesi için kendi tutku ve utangaç idealizm, tüm dünyada ilgi ve övünen taşralılığa dostu Ortalama Vatandaşlar, canlandıracak

Ve günümüzde, benim ilk otantik ev kırk altı, Vermont pastoral eyaletinde bir çiftlik ve Haziran 1930 yılında doğan bir bebek, bir romancı kariyer başlangıcı için umut ne yerleşti: Ben hemen hemen tüm hataları ile garip bir çıraklık yapılır umuyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com