Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eugene, hayatı, oneill

Eugene O'neill Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eugene O'neill Hayatı

Eugene O'Neill

16 Ekim 1888, New York doğumlu James O'Neill, popüler romantik aktör oğlu Çoğunlukla otel ve demiryolu trenler hayatımın ilk yedi yıl geçirdim, o hiç bir oyuncu olmasına rağmen, Amerika Birleşik Devletleri turları babam eşlik annem, tiyatro sevmiyordu ve halkına uzak tuttu

Yedi yaşından itibaren onüç Katolik okullar katıldı Sonra sekter olmayan bir hazırlık okulunda dört yıl, Princeton Üniversitesi'nde bir yıl (1906-1907) izledi

Princeton dan kovulduktan sonra muhtelif mesleklerde çalışan, birkaç yıl için bir huzursuz, göçebe yaşam açtı Bir süre New York'ta küçük bir posta sipariş evin sekreteri oldu, ardından İspanyolca Honduras vahşi bir altın zenginleştirilmesi sefer gitti Altın bulundu ama sıtma ateş sözleşmeli Amerika Birleşik Devletleri'ne döndü ve tur bir tiyatro şirketi müdür yardımcısı olarak bir süre çalıştı Bundan sonra, bir süre denize gitti ve aynı zamanda uzun bir iş yaptı Westinghouse Elektrik AŞ, Swift Ambalaj AŞ, ve Singer Dikiş Makinesi Co Buenos Aires çalıştı Ya hızlı ateş veya hızla kaldı Benim deneyim, sağlam vücutlu denizci olarak transatlantik gömlekleri American Line bir denizci olarak tamamlandı Bundan sonra, kısa bir süre için bir vodvil aktör, ve bir küçük kasaba gazetesi muhabiri oldu 1912 sonunda benim sağlığı bozuldu ve bir verem sanatoryum altı ay geçirdim

1913 Güz oyunlar yazmaya başladı 1914 Bahar Cardiff Doğu Bound tek perdelik yazdı Bu herhangi bir hak olan bu dönemde yazılı oyunlarının sadece biridir

1914 yılı sonbaharında, Harvard Üniversitesi'nden Profesör George Baker tarafından verilen dramatik tekniği kursuna katılmak girdi Ben bir yıl sonra ayrıldı ve ders tamamlamamış

Cardiff Bound for Doğu - Kendisi, açılış faturası Provincetown Oyuncular Fall 1916 New York'ta bir oyun benim ilk üretim oldu Önümüzdeki birkaç yıl içinde neredeyse tüm kısa oynar bu tiyatroda koymak, ama New York'ta Horizon ötesinde uzun bir oyun olduğu 1920 yılına kadar değildi Sadece bir hafta dört öğleden sonra performansları ile özel bir matineye cazibe gibi, ama ilk başta ticari bir managemeet Broadway'de verildi Ancak, bazı eleştirmenler oyun övdü ve düzenli olarak çalıştırmak için bir tiyatro yakında verildi ve daha sonra yıl içinde Pulitzer Ödülü'ne layık görüldü Strange Interlude Anna Christie ve 1928 yılında üçüncü kez yine 1922 yılında bu ödülü aldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com