Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aretaeus, kimdir

Aretaeus Kimdir

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aretaeus Kimdir

Aretaeus Kimdir

Aretaeus kimdir

Aretaeus eserleri

Aretaeus hakkında bilgi

Aretaeus

Aretaeus, 80 ya da 81 doğdu, 130 ile 138 arasında öldü, Kapadokya'da yaşamış olan ve Roma ve İskenderiye'de de çalışmış olan bir Yunan bilginidir Aretaeus migren baş ağrısını, şeker hastalığı, astım ve trigeminal nevralji ilk kez tanımlayan hekimdir

Roma döneminde yaşadığı için bir çok kaynak otomatik olarak yunanlı olarak tanımlamaktadır Oysaki Aretaus Yunan değildir Kapadokyalıdır, yani Anadolulu Aşağıdaki kaynak onun Kapadokya doğumlu olduğunu açıkca ifade ediyorBir Anatolyan'dır

Eserleri

•Akut ve Kronik hastalıkların nedenleri

•Akut ve Kronik hastalıkların tedavisi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com