Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ernst, fischer, hayatı, otto

Ernst Otto Fischer Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ernst Otto Fischer Hayatı

Ernst Otto Fischer

Münih Teknik Koleji Fizik Profesörü, Dr Karl T Fischer (1953 öldü) üçüncü çocuğu olarak 10 Kasım 1918 tarihinde, Münih yakınlarında, Solln doğmuş ve eşi, Sevgililer, kızlık soyadı Danzer (öldü

1935) Dört yıl ilköğretim okulunda tamamladıktan sonra benim Abitur ile 1937 yılında mezun oldu 1929 yılında liseye gitti "Iş hizmet" bir sonraki dönemin ardından, kısa bir süre benim iki yıllık zorunlu askerlik hizmeti sona ermeden önce, İkinci Dünya Savaşı patlak verdi Polonya, Fransa ve Rusya'da görev yaptı 1941 / 2 kış, çalışma izinli bir dönemde, Münih Teknik Koleji'nde Kimya çalışma başladı Amerikalılar tarafından 1945 yılının sonbaharında yayımlanan ve yeniden açtıktan sonra 1946 yılında Technical College Münih Kimya çalışmaya devam Ben 1949 yılında mezun oldu Anorganik Kimya Anabilim Dalı Profesör Walter Hieber bilimsel asistan olarak göreve başladı ve onun rehberliği altında benim doktora tezi üzerinde çalışmaya kendimi adamış, "Durum Dithionites ve Sulfoxylates Nikel II Tuzlar Karbon Monoksit Reaksiyonların Mekanizmaları " 1952 yılında doktorasını aldıktan sonra, ben Profesör Hieber üniversitede çalışmalarına devam etmek için davet etti ve dolayısıyla geçiş metal ve organik-metalik kimya çalışmaya seçti "Metal Cyclopentadienes Kompleksleri ve Indenes" üniversite öğretim tez yazdı Ben 1955 yılında Technical College'de öğretim görevlisi olarak atandı ve 1956 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde birçok ay bilimsel bir süre kalmak tamamlandı 1957 yılında Münih Üniversitesi'nde profesör olarak atandı Jena Üniversitesi Anorganik Kimya Başkanı bir teklif aşağı açtıktan sonra Kıdemli 1959 yılında Münih Üniversitesi'nde profesör olarak atandı 1957 yılında Göttingen Bilimler Akademisi Kimya Ödülü'ne layık görüldü Alman Kimyagerler Derneği bana 1959 yılında Alfred Stock Memorial Ödülü ile ödüllendirildi 1960 yılında, Marburg Üniversitesi Anorganik Kimya Bölümü Kıdemli Profesörü olarak randevu reddetti 1964 yılında Münih Teknik Koleji'nde Anorganik Kimya Başkanı Prof Hieber boşalan olmuştu sürmüştür Aynı yıl Matematik / Doğal Bilimler bölümünde Bavyera Bilimler Akademisi üyesi seçildi, 1969 yılında Alman bilim adamları Leopoldina Akademisi'nin bir üyesi olarak atandı 1972 yılında Kimya ve Münih Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından fahri doktora verildi

Özellikle benim alanları üzerine dersler, cyclopentadienes ve indenes metal kompleksleri, altı halkalı aromatikler, mono-, di-ve oligo-olefinlerin ve en son metalcarbonyl karben ve carbyne kompleksleri, metal-p-kompleksleri ders turları götürdü Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Venezuella, Brezilya, İsrail ve Lübnan, yanı sıra eski Sovyetler Birliği de dahil olmak üzere çok sayıda Avrupa ülkeleri 1969 yılında Firestone Öğretim Üyesi Wisconsin Üniversitesi, Madison, Wisconsin, ABD, Florida Üniversitesi, Gainesville, ABD, yanı sıra ilk Anorganik Kimya Pasifik West Coast Öğretim Görevlisi 1971 Misafir Profesör 1973 baharında, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Cambridge, Massachusetts, ABD'de Arthur D Little Misafir Profesör olarak konferanslar düzenledi ve Rochester, Rochester Üniversitesi'nde Değerli Öğretim Üyesi ziyaret ederek, bir süre izledi

New York, ABD

Nobel anlatım, Kimya 1971-1980, Editör Şarj Frängsmyr Tore, Editör Sture Forsén, Dünya Bilimsel Publishing Co, Singapur, 1993

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

Ernst Otto Fischer, 23 Temmuz 2007 tarihinde öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com