Prof. Dr. Sinsi
|
Ernst B. Chain Hayatı
Ernst B Chain
Ernst Boris Chain, Berlin'de, babası Dr Michael Zinciri, bir kimyager ve sanayici olmak, 19 Haziran 1906 tarihinde doğdu O babasının laboratuar ve fabrika ziyaretleri tarafından uyarılan kimya alanında kısa bir süre sonra ilgilenmeye başladı Luisengymnasium, Berlin, eğitim gördü O gelecek, kimya 1930 yılında mezun oldu Friedrich-Wilhelm Üniversitesi, Berlin, katıldı O, biyokimya ve mezuniyet sonrası enzim araştırma, Berlin Charite Hastanesi'nde az üç yıl çalışmış ilgilenen erken bir yaşta değildi 1933 yılında, Almanya'da Nazi rejimi iktidara eriştikten sonra, İngiltere'ye göç etti Burada, ilk iki yıl, Sir Frederick Gowland Hopkins yönetimi altında, Biyokimya, Cambridge Okulu'nda fosfolipitler üzerinde çalışan harcandı, kişiliği ve o büyük bir hayranlık geldi bilimsel yeteneği
1935 yılında, kimyasal patoloji 1936, asistan ve öğretim görevlisi olma, Oxford Üniversitesi Patoloji Sir William Dunn Okulu çalıştı davet edildi 1948 yılında, Uluslararası Araştırma Merkezi Kimya Mikrobiyoloji Istituto Superiore di Sanita, Roma Bilimsel Müdürü olarak atandı O hâlâ sahip olduğu konumu, 1961 yılında Imperial College, Londra Üniversitesi, Biyokimya profesörü oldu
Onun araştırma zaten detaylı ek olarak, konular geniş bir yelpazede yer vardır 1935 ile 1939 yılları arasında yılan zehirleri, tümör metabolizması, lizozim eylem mekanizması ve biyokimyasal mikroanaliz için yöntemler icat ve geliştirme üzerinde çalıştı 1939 yılında HW (şimdi Sir Howard) Florey, mikro-organizmalar tarafından üretilen antibakteriyel maddelerin sistematik bir çalışma ile başladı Bu dokuz yıl önce Sir Alexander Fleming tarafından tarif edilmiş, onun en iyi bilinen çalışması, penisilin reinvestigation, ve onun kemoterapötik eylem keşfine yol açmıştır Daha sonra izolasyon ve aydınlatılması, penisilin ve diğer doğal antibiyotik kimyasal yapısı üzerinde çalıştı 1948 yılından beri yaptığı araştırma konuları, karbonhidrat, amino asit, sinir doku ilişkisi, insülin eylem modu, fermantasyon teknolojisi, 6-aminopenicillanic asit ve istikrarlı penisilinaz penisilinler bir çalışma, batık kültür liserjik asit üretimi ve izolasyonu dahil yeni mantar metabolitleri
Profesör Zinciri çok sayıda bilimsel makale ve penisilin ve antibiyotikler önemli monografi katkıda bulunan yazar veya ortak yazarıdır 1946 yılında İsveç Tıp Derneği Gümüş Berzelius Madalyası, Pasteur Enstitüsü ve Societe de Chimie Biologique Pasteur Madalyası ve Harmsworth Memorial Fonundan bir ödül layık görüldü 1957 Altın Madalyası, Londra eczacıların Muhterem Derneği Tedavi için; 1954 yılında Paul Ehrlich, Yüzüncü Yıl Ödülü verildi ve 1962 yılında Società Chimica Italiana Marotta Madalyası 1949 yılında Royal Society üyeliğine seçildi Liège, Bordeaux, Torino, Paris, La Plata, Cordoba, Brezilya ve Montevideo Üniversiteler onursal derece tutar ve çeşitli ülkelerde birçok öğrendim toplumların bir üyesi ya da görevlisi: Bu Societe Philomatique, Paris, New York Tıp Akademisi; Accademia dei Lincei ve Accademia dei XL, Roma; Académie de Tıp, Académie des Sciences, Paris, Real Academia de Ciencias, Madrid, Weizmann Bilim Enstitüsü, Rehovoth, İsrail Ulusal Enstitüsü Bilimler, Hindistan; Società Chimica Italiana ve Fin Biyokimya Derneği
O Légion d'Honneur ve Grande Ufficiale al Merito della Repubblica Italiana Komutanı
Profesör Zinciri, 1948 yılında Dr Anne Beloff evlendi Benjamin ve Daniel, iki oğlu ve bir kızı, Judith var Müzik onun canlandırmalarından biridir
Nobel anlatım, Fizyoloji veya Tıp 1942-1962, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1964 itibaren
Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz
Ernst B Zinciri 12 Ağustos 1979 tarihinde öldü
|