Prof. Dr. Sinsi
|
Eric R. Kandel Hayatı
Eric R Kandel
Prologue: 1930'larda Viyana'da Yaşam
Biyolojide bir ilgi benim akademik kariyer tutkusu olacağını göstermek için benim yaşamın erken dönemlerinde çok az vardı Aslında, akademik bir kariyer olurdu önermek için çok az vardı Aksine, yaşamın erken dönemlerinde önemlisi Viyana'da deneyimleri şekilli ve ben yıllar sonra benim doğum yeri ve koşulları ile kulpları gelen geçirdi
Avusturya radikal boyutu azaltılabilir (sadece 7 milyon nüfusu 54 milyon) ve yapılmış olmasına rağmen, çok ırklı, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun I Dünya Savaşı yenilgisinden sonra çöktü on yıl sonra, 7 Kasım 1929 tarihinde Viyana'da doğdu siyasi önemi, sermaye, gençlik Viyana, hala dünyanın en büyük kültür merkezlerinden biri entelektüel canlı Tek bir şehir ve bir buçuk milyon kişi, Sigmund Freud, Karl Kraus, Robert Musil, Arthur Schnitzler ve bir Arnold Schoenberg Gustav Mahler ve erken 19 yüzyıl Viyana okulunun müzik, Gustav Klimt, Oskar Kokoschka ve Egon Schiele kalın dışavurumcu görüntüler olduğu gibi, şehir genelinde yankı buldu Kültürel büyüdü bile Ancak, 1930'larda Viyana'da bir baskıcı, otoriter siyasi sistemin başkenti oldu Ben kendi kültürel zenginliği takdir için çok genç olduğunu, ancak Amerika Birleşik Devletleri, benim ilk gençlik etkilenen Viyana'da baskıcı koşulları daha kaygısız bir ergenlik bakış açısıyla, daha sonra hissetti
Önce 1938 yılında Anschlus'ta bile, anti-Semitizm Viyana yaşam kronik bir özelliği oldu Şehir nüfusunun yaklaşık% 20 Yahudiler, Sivil Hizmet ve toplumsal yaşamın pek çok açıdan karşı ayrımcılık yapılmıştır Yine de, bin yıl boyunca yaşamış olan şehir hayran Ailem gerçekten Viyana sevdi ve daha sonraki yıllarda, şehir ve diğer Yahudiler üzerinde güçlü bir tutuş sarf neden ben onlardan öğrendim Ailem Viyana lehçesi, kendi kültürel gelişmişliği, ve sanatsal değerler sevdi "En büyük acımasız ironi yıllar boyunca onlar için köklü nefret gösterdi bir şehir için pek çok Yahudinin şiddetli eki," George Berkeley, Viyana ve Yahudiler Amerikalı tarihçi yazdı Bu şiddetli eki, dünya tarihinin en trajik karşılıksız aşk tarihçi Harvey Zohn tarafından kabul edildi
Düşmanca bir hava olmasına rağmen, Avusturya Yahudi tiyatro olağanüstü katkılarda bulunmaya devam etti, müzik, edebiyat, bilim, ve iki dünya savaşı arasındaki dönemde tıp Salzburg Festivali, Max Reinhardt tarafından yönetilen; Viyana Opera Bruno Walter tarafından yapılmıştır Stefan Zweig ve Franz Werfel'in, Alman dilinin en popüler yazarlarından iki ve daha sonra Viyana'da ilk gençlik anlatan kitaplar için Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan Elias Canetti, bu 1930'larda yazmaya başladı 1930'larda Fizyoloji ve Tıp Nobel Ödülü almaya hak kazanan üç Avusturyalılar İki Yahudi kökenli idi: Karl Landsteiner keşfetmek asetilkolin, yavaşlamış bir kimyasal vericisi 1936 yılında, kan grupları ve Otto Loewi keşfi için 1930 yılında onurlandırıldı kalp 1936 başından itibaren modern Olimpiyatların Avusturyalı sporcular tarafından kazanılan 52 olimpiyat madalya, 18 Yahudi Avusturyalıların kazandı Tamamen Viyana Üniversitesi'nde pratisyen hekimlerin ve tıp fakültesi yarısı Yahudi idi Bu, aslında, halen dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler ve hastalar katıldı hangi Viyana tıp sırasında son dönemde oldu Onlar ile çalışmak için geldi, ya da çocuk doktoru Béla Schick, kulak uzmanı Heinrich von Neumann ve psikanalist Sigmund Freud gibi öncü, teşhis ve tedavi tıp tarafından tedavi edilecek Bu liste yapar gibi, benim ilk gençlik dönemi gibi, uygun karakterize olmuştur "Avusturyalı Yahudi entelektüel faaliyet son çiçekli "
|