Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, karl, ziegler

Karl Ziegler Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karl Ziegler Hayatı

Karl Ziegler

Karl Ziegler, 26 Kasım 1898 tarihinde, Almanya'nın Kassel yakın Helsa doğdu

O, Marburg / Lahn Üniversitesi'nde Prof Von Auwers altında 1920 yılında mezun oldu ve 1923 yılında öğretim görevlisi olarak nitelikli

Frankfurt / Main Üniversitesi'nde kısa bir süre çalıştıktan sonra, o Heidelberg öğretim görevlisi olarak 10 yıl geçirdi

Trivalan karbon ve çok-elemanlı halka sistemleri sentezlere radikallerin alanında yaptığı araştırma çalışmaları 1935 yılında onu Liebig Madalya kazandı 1936 yılında Halle / Saale Üniversitesi Profesör ve Chemisches Enstitüsü Müdürü oldu Aynı yıl yılında Chicago Üniversitesi'nde misafir profesör olarak dersler verdi

1943 yılından 1969 yılına kadar, Mülheim / Ruhr Max-Planck-Institut für Kohlenforschung (eski adıyla Kaiser-Wilhelm-Institut für Kohlenforschung olarak da bilinir) Direktörü olarak görev yaptı Bilimsel Üyesi kapasite Enstitüsü ile aktif olarak devam ediyor Savaştan sonra cumhurbaşkanı beş yıl süreyle Gesellschaft Deutscher Chemiker, kuruluşunda etkili oldu 1957 yılına kadar, 1954 yılından itibaren Deutsche Gesellschaft für Mineralölwissenschaft und Kohlechemie başkanı oldu

Sentezleri ve reaksiyonları organı alüminyum bileşikleri, olefinlerin polimerizasyon için organometalik karışık katalizörler keşfi kimya yukarıda bahsedilen enstitü, son 20 yıl boyunca yaptığı araştırma çalışmaları (örneğin, yüksek yoğunluklu polietilen sentezi) - Tüm bu yaygın olarak bilinmektedir

Birçok onur ona ihsan edilmiştir Hannover ve Darmstadt Technische Hochschulen fahri doktora tutan ve Heidelberg ve Giessen Üniversiteler O Verein Deutscher Chemiker, Carl Duisberg Gesellschaft Deutscher Chemiker, Deutsche Gesellschaft für Mineralölwissenschaft und Kohlechemie Carl Engler Madalyası Plakette ve Société Chimique de France Lavoisier Madalyası Liebig Madalyası aldı Werner von Siemens Vakfı, onu Siemens Ring ödüllendirdi Onun Nobel Ödülü, Federal Alman Hükümeti tarafından seçkin bir düzenin ödül izledi, 1971 yılında Plastik Enstitüsü, Londra, Uluslararası Sentetik Kauçuk Kauçuk Madalyası ve Plastik Yaş, Londra, ve Swinburne Madalyası, Carl Dietrich Harries Deutsche görüşmeleri Gesellschaft yanı sıra, Viyana Österreichischer Gewerbeverein Wilhelm Exner Madalyası Plakette Max-Planck-Gesellschaft, Rheinisch-Westfälische Akademie der Wissenschaften Kurucu Başkanı (1970-1972) yanı sıra, çeşitli Alman ve yabancı bilimsel dernek ve akademiler üye veya fahri üye onursal bir senatör 1971 yılında, Royal Society, Londra, Yabancı bir üyesi olarak onu seçti

Otto Hahn ölümü üzerine, Karl Ziegler, "Pour le mérite für Wissenschaften und Künste" Sipariş ikinci halefi olarak atandı

Karl Ziegler, 1922 yılından bu yana, Maria Kurtz evli olmuştur

Onun kızı, Marianne Witte, bir tıp doktoru ve Ruhr Bölgesi'nde bir çocuk hastanesinin baş hekimi ile evli

Onun oğlu, Dr Erhart Ziegler, bir fizikçi ve patent vekili Karl Ziegler, oğlu kızı ve beş beş torunu bulunuyor

Nobel anlatım, Kimya 1963-1970, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1972

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

Karl Ziegler, 12 Ağustos 1973 tarihinde öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com