Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
edwin, hayatı, mcmillan

Edwin M. Mcmillan Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Edwin M. Mcmillan Hayatı

Edwin M McMillan

Edwin Mattison McMillan, Redondo Beach, California, 1907, 18 Eylül günü doğdu O Maryland Eyalet gelen ve her ikisi de İngiliz ve İskoç asıllı bir doktor, Dr Edwin Harbaugh McMillan ve eşi, Anne Marie McMillan, Mattison kızlık soyadı, oğlu Çocuk Pasadena, California onun erken yıl geçirdi ve bu durumda onun eğitimi almış

McMillan, California Institute of Technology Lisans elde katıldı 1928 yılında derecesi ve onun Yüksek Lisans alan Bir yıl sonra derecesi, daha sonra Princeton Üniversitesi'nde doktora için transfer 1932 yılında Aynı yıl Ulusal Araştırma Görevlisi olarak Berkeley'deki California Üniversitesi'ne girdi O doktora teslim tez alanında moleküler kiriş ve Ulusal Araştırma Görevlisi olarak üstlendiği sorunu proton manyetik an bir moleküler ışın yöntemi ile ölçümü Bu çalışmaları iki yıl araştırma görevlisi olarak bir sonra Profesör EO altında Radyasyon Laboratuvarı Elemanı oldu Lawrence, nükleer reaksiyonlar ve ürünleri eğitim ve siklotronlar ve diğer ekipman tasarım ve inşaat yardımcı ve Berkely Fakültesi Fizik Bölümü üyesi, 1935 yılında atanan Öğretim Görevlisi, 1936 yılında Yardımcı Doçent, Doçent, 1941, Doçent, 1946 yılında

İkinci Dünya Savaşı sırasında McMillan Radyasyon Laboratuvarı, Massachusetts Institute of Technology (1940-1941) hizmet veren, ulusal savunma araştırmaları yapan, Eylül, 1945 Kasım, 1940, izinli; (1941-1942) ABD Deniz Kuvvetleri Radyo ve Ses Laboratuvarı, San Diego (1942-1945) Manhattan District, Los Alamos

Bu makineler zaten yapay olarak hızlandırılmış parçacıkların enerjilerini MeV yüzlerce bölgeye genişletmiştir ve daha birçok mümkün kılmıştır; Onun synchroton ve senkronize siklotron gelişimine neden olan "faz istikrar" fikri olduğu 1945 yılları arasında önemli araştırmalar

Aynı yıl, Genel Müdür Yardımcısı ve nihayet Direktörü büyüdü McMillan, 1954-1958, Kaliforniya Radyasyon Laboratuvarı Müdür olarak Üniversitesi döndü

1951 yılında, 1950 Araştırma Kurumu Bilim Ödülü aldı ve 1963 yılında Profesör VI Veksler ile Barış Ödülü için Atomlar paylaştı

Profesör McMillan, Amerikan Fizik Derneği Üyesi ve Fen-Edebiyat, Ulusal Bilimler Akademisi üyesi ve Amerikan Felsefe Derneği American Academy ve 1954-1958 Atom Enerjisi Komisyonu Genel Danışma Kurulu tebliğ 1960 yılında, Uluslararası Temel ve Uygulamalı Fizik Birliği Yüksek Enerji Fiziği Komisyonu'na atandı

Bilim 1961 yılında Rensselaer Politeknik Enstitüsü ve 1963 yılında Gustavus Adolphus College tarafından kendisine fahri doktora verildi

Berkeley Fizik Fakültesi hizmet verirken, McMillan Elsie Walford Blumer, Dr George Blumer, Yale Tıp Fakültesi Dekanı Emekli bir kızı ile evlendi Ann Bradford (1943), David Mattison (1945) ve Stephen Walker (1949) - evlilik üç çocuğu vardır

Nobel anlatım, Kimya 1942-1962, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1964

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

Edwin M McMillan, 7 Eylül 1991 tarihinde vefat etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com