![]() |
Amy Lee - Biyografisi Kısaca Hayatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amy Lee - Biyografisi Kısaca HayatıAmy Lee Amy Lynn Lee (d ![]() ![]() ![]() Adı :Amy Lynn Lee Dogum Tarihi: 13 Aralık 1983 Dogum Yeri: Riverside,California - Parkview Hastanesi Burcu: Yay Kardesleri: Erkek kardesi Robby, Carrie, Lori Saç Rengi : Kahverengi Göz Rengiarlak yeşil Yaptigi sarkilar: “Hello”, “Give Unto Me”, “Going Under”, “Bring Me To Life”, “Taking Over Me”, “Solitude” Fallen albümünde en çok sevdigi sarki Going Under Amy adını 70′li yıllardaki “Amie” adlı sarkıdan almıs ![]() Amy’den Sözler Amy’den Evanescence hakkında açıklamalar… - “Ben’le Arkansas’ta bir yaz kampında tanıştık (Arkansas’a yeni taşınmıştık ve ailem arkadaş edinmem için beni kampa göndermeye kara vermişti) ![]() ![]() ![]() - “Kadın şarkıcıların ve aktrislerin birbirlerine saygı duyduklarını görünce çok gururlanıyorum çünkü onların kuvvetli olduklarını düşünüyorum ![]() - “Müziğimizle bizi dinleyenlere sadece onların zaman zaman ümitsiliğe kapılmadıklarını ve melankolinin hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu iletmek istiyoruz ![]() - “Üzüntü, bazen muhteşemdir…” - “Bir gün bana biri Evanescence’ı çok sevdiğini ve Nirvana’dan beri hiçbir grubun onu müziğiyle bu kadar etkilemediğini söyledi ![]() - “Başından beri bizimle birlikte olan müzisyenler sadece Ben ve benim yazdığımız müziği yorumlamamıza yardımcı oldular ![]() - “Her zaman üzgün değilim ! Bir sürü kişi çok mutsuz bir tip olduğumu sanıyorlar halbuki, aksine, çok neşeliyimdir !” - “Yazdığımız herşey kalbimizden geliyor, ve satıcılara ayak uydurmak için müziğimizi değiştirmemiz söz konusu değil !” - “Birçoğunun bize uydurduğu ‘gotik’ kelimesini reddediyorum çünkü müziğimizin bu türle hiçbir alakası yok !” - “‘Evanescence’ bir gaz gibi havada yok olan bir şeyi anlatan, çok güzel, çok gizemli ve bizim müziğimize tamamiyle uyan bir kelime ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2007′de evlendi ![]() Grubun adı “Duman gibi yok olmak” anlamına gelen Grammy ödüllü Evanescence Ben ve Amy tarafından kurulmuştur ![]() ![]() ![]() Grup üyeleri Amy Lee - Vokal ve Piyano’ Terry Balsamo - Gitar Troy McLawhorn – Gitar (Mayıs 17, 2007) Will Hunt – Davul (Mayıs 17, 2007) Tim McCord - Bas Gitar Eski üyeleri Will Boyd – Bas Gitar (2003– 2006) Rocky Gray – Davul (2002–2007) David Hodges – piyano, Klavye, Origin Albümünde Geri Vokal (1999–2002) John LeCompt – Gitar, Canlı “Bring Me to Life” Performanslarında Vokal (2002–2007) Ben Moody – Gitar (Evanescence Kurucu Eleman), 1998–2003) |
![]() |
![]() |
|