Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amy, biyografisi, hayatı, kısaca, lee

Amy Lee - Biyografisi Kısaca Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Amy Lee - Biyografisi Kısaca Hayatı

Amy Lee

Amy Lynn Lee (d 13 Aralık 1981 — Riverside, Kaliforniya) ABD’li vokalist ve besteci Evanescence grubunun vokalisti

Adı :Amy Lynn Lee Dogum Tarihi: 13 Aralık 1983 Dogum Yeri: Riverside,California - Parkview Hastanesi Burcu: Yay Kardesleri: Erkek kardesi Robby, Carrie, Lori Saç Rengi : Kahverengi Göz Rengiarlak yeşil Yaptigi sarkilar: “Hello”, “Give Unto Me”, “Going Under”, “Bring Me To Life”, “Taking Over Me”, “Solitude”

Fallen albümünde en çok sevdigi sarki Going Under Amy adını 70′li yıllardaki “Amie” adlı sarkıdan almıs Amy’nin hobileri resim yapmak ve günlük yazmak

Amy’den Sözler

Amy’den Evanescence hakkında açıklamalar…

- “Ben’le Arkansas’ta bir yaz kampında tanıştık (Arkansas’a yeni taşınmıştık ve ailem arkadaş edinmem için beni kampa göndermeye kara vermişti) Bir gün spor salonunda kendi kendime piyano çalarken Ben gelip bana iltifat etti Konuşmaya başladık ve neredeyse bütün zevklerimizin aynı olduğunu fark ettik Şarkı söylediğimde ise ağzı açık kaldı; şoktan kurtulunca birlikte bir grup kurmamızı teklif etti ve işte !”

- “Kadın şarkıcıların ve aktrislerin birbirlerine saygı duyduklarını görünce çok gururlanıyorum çünkü onların kuvvetli olduklarını düşünüyorum

- “Müziğimizle bizi dinleyenlere sadece onların zaman zaman ümitsiliğe kapılmadıklarını ve melankolinin hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu iletmek istiyoruz

- “Üzüntü, bazen muhteşemdir…”

- “Bir gün bana biri Evanescence’ı çok sevdiğini ve Nirvana’dan beri hiçbir grubun onu müziğiyle bu kadar etkilemediğini söyledi Inanılmazdı!"

- “Başından beri bizimle birlikte olan müzisyenler sadece Ben ve benim yazdığımız müziği yorumlamamıza yardımcı oldular Ve bunun değişmesi için hiç bir neden yok…”

- “Her zaman üzgün değilim ! Bir sürü kişi çok mutsuz bir tip olduğumu sanıyorlar halbuki, aksine, çok neşeliyimdir !”

- “Yazdığımız herşey kalbimizden geliyor, ve satıcılara ayak uydurmak için müziğimizi değiştirmemiz söz konusu değil !”

- “Birçoğunun bize uydurduğu ‘gotik’ kelimesini reddediyorum çünkü müziğimizin bu türle hiçbir alakası yok !”

- “‘Evanescence’ bir gaz gibi havada yok olan bir şeyi anlatan, çok güzel, çok gizemli ve bizim müziğimize tamamiyle uyan bir kelime” Grup turnedeyken Ben Moody grubu terketmiştirBu bazıları için hayal kırıklığı yaratırken bazıları için de sevinç yaratmıştır!Ben Moody Avril Lavigne’ın bir ara gitaristliğini yaparken grup devam etme kararı alarak turneye kaldığı yerden devam etmiştir ve Ben Moody’nin yerine Cold grubunun gitaristi Terry Balsamo geçmiştir2004 yılının Kasım ayında unutulmaz Paris konseri görüntüleriyle oluşan “Anywhere But Home” adında bir konser albümü çıkarmışlardır amy lee 12 13 14 yaşlarında hep yanlızdı hep adres değiştiriyolardı ve fazla arkadaşı yok du oda bunu şarkı sözlerine yansıttı

2007′de evlendi

Grubun adı “Duman gibi yok olmak” anlamına gelen Grammy ödüllü Evanescence Ben ve Amy tarafından kurulmuştur 2003 yılında Fallen,2006 yılında ise The Open Door adlı iki albüm yayınlamıştır Türkiye konserini grup 24 Haziran2007 tarihinde The Open Door albümünün turnesinde yapılmıştır

Grup üyeleri Amy Lee - Vokal ve Piyano’ Terry Balsamo - Gitar Troy McLawhorn – Gitar (Mayıs 17, 2007) Will Hunt – Davul (Mayıs 17, 2007) Tim McCord - Bas Gitar

Eski üyeleri Will Boyd – Bas Gitar (2003– 2006)

Rocky Gray – Davul (2002–2007) David Hodges – piyano, Klavye, Origin Albümünde Geri Vokal (1999–2002) John LeCompt – Gitar, Canlı “Bring Me to Life” Performanslarında Vokal (2002–2007) Ben Moody – Gitar (Evanescence Kurucu Eleman), 1998–2003)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com