Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, hurwicz, leonid

Leonid Hurwicz Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Leonid Hurwicz Hayatı

Leonid Hurwicz

Bu metin, Ann Bauer, "Leonid Hurwicz Game" den uyarlanmıştır İkiz Şehirler İş dergisi yazarı ve izni ile yayımlanmaktadır

Profesör Hurwicz o sadece kendi tarihinin bir ürünü olduğunu söylüyor

Durum insanlar oyunun kurallarına uymayan zaman nasıl değiştiğini deneyimlerinden bilir

Hurwicz "Sana benim hayat hikayesi ve siyaset söylüyorum yanı sıra yaptığım söyleyemem" diyor

Leonid Hurwicz Kirensky devrimden sonra ama Ekim Bolşevik devriminden önce, 21 Ağustos 1917 tarihinde Moskova'da doğdu Erken 1919 yılında, kendisi ve ailesi, Varşova döndü - babasının evinde, annesi aynı zamanda Polonyalı - Rusya'da Komünistler iktidara geldikten sonra "Benim babam Rusya'da kaldı, o Lenin ile sorun olurdu ki, ben doğru düşünüyorum, ikna oldu," diyor Hurwicz "Tabii ki, bu benim bellek değil, ben 14 aylık Ama biz Polonya gelmesi gibi at çizilmiş wagon gibi çeşitli kusurlu yolları, seyahat biliyorum"

Babası, Paris Sorbonne mezunu, bir avukattı Beş yıllık staj Varşova'da bir avukatlık için gereklidir, bu yüzden bu tamamlarken o geçmişi öğretti Hurwicz annesi gibi iyi bir öğretmendi, ama taşıdıktan sonra onları, okuma, yazma, ve aritmetik dersleri veren, onu ve kardeşi ile evde kaldı Hurwicz, Yahudiler tarafından çoğunlukla personel katıldı ve özel bir kurum başladığı dokuz yaşına kadar resmi bir okula başlamak vermedi

Bu, Avrupa çapında pogromlar bir zaman oldu Kendisinin ve ailesinin bu kadar korkutucu bir şey süpürülüp olmasına rağmen, Hurwicz garip, rastgele saldırıları hatırlamak Bir yıl, Varşova üniversite Yahudi cemaati ceset payını tıp fakültesi katkı karar verdi Bir grup Yahudi öğrencilerin derslik ayrılmış bölümünde oturmak için zorladı, üniversite rektörü müdahale için başarısız oldu Aslan da dahil olmak üzere Yahudi öğrenciler, protesto etmek için, tüm yıl boyunca oda arkasında durdu Protesto başarılı oldu ve ertesi yıl Yahudi öğrenciler yine oturmuşlardı

"Ben, bu dönemde taciz yaşadı" Hurwicz, hatırlamış gibi duraklar "Ama dayak ya da bizzat saldırıya Ve benim profesör, ben hiçbir ayrımcılık hissettim"

O, aslında babasının ayak izlerini takip etmek isteyen, hukuk diploması ile Varşova Üniversitesi'nden 1938 yılında mezun oldu

Ancak, hukuk fakültesi ikinci yılında başlayan, bazı zorunlu ekonomi içerisinde alınmış ve bu disiplin içinde herhangi bir diğerinden daha fazla ilgi oldu istiyorum

Hurwicz "Ben, Avrupa kıtası üzerinde gözlem pek çok sıkıntılar nedeniyle ekonomik olayların anlaşılması siyasilere değil olduğu inancı vardı," diyor "İyi niyetli olsa bile, bu sorunları çözmek için becerilerini sahip değildi"

Hitler, tüm Doğu Avrupa'da uyanık Almanya ve Yahudiler güç oldu -, onlar idrak ama yine de korkulan değil zulüm hakkında çirkin söylentiler kendi ülkelerinde hırsızlarına gibi hissetmeye Hurwicz babası, değişen gelgit algılama, büyük oğlu, London School of Economics için geçerli bir yasa uygulaması yerine evde kurduğu önerdi

Aslan '38 yılının sonbaharında Londra gitti, ama '39 Bahar İngiliz onun vize uzatmak için reddetti

Yani Hurwicz bir transit vize, Fransa ve ardından İsviçre gitti 1939 yılının Ağustos ayında Bern geldi - Almanya saldırdı ve işgal altındaki Batı Polonya, Varşova da dahil olmak üzere az bir hafta önce Hurwicz haber duydum, ancak anne ve babası ve erkek kardeşi, Rus işgali altındaki Polonya'nın doğusu kaçmayı başarmıştı bilmiyordum 1940 yılının baharında, tutuklandı ve Arctic Avrupa Rusya'da bir çalışma kampına götürüldü

O, elinde kalanla az para yaşayan ve ailesinin haber umuduyla, part-time öğrenci olarak kayıt yaptıran, Cenevre'de ay geçirdi

Hurwicz, Chicago, anne ve babasının, ayrılmak gerekiyorsa ona yardımcı olacağını söylemişti kuzenleri temasa geçti Hurwicz, tüm dünyada sadece 23 yaşında ve 1940 yılında ancak bazı kuzenleri için para ve kablolu bir adres araya geldi asla bir İtalyan tekne geçit rezervasyonu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com