![]() |
Eduard Buchner Hayatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eduard Buchner HayatıEduard Buchner Mayıs 20, 1860, Dr ![]() ![]() O, ilk olarak 1872 yılında, babasının erken ölümünden sonra, ticari bir kariyer için mukadder ama, büyük kardeşi Hans, on yıl kıdemli, onu daha genel bir eğitim almak mümkün ![]() ![]() ![]() Kimya problemleri büyük ölçüde Politeknik onu çekmişti ve o esas olarak, 1884 yılında Adolf von Baeyer ile kimya ve Botanik Enstitüsü, Münih Profesör C ![]() ![]() Bu ilk yayın, Der Einfluss des Sauerstoffs auf Gärungen (fermentasyonlar oksijen etkisi) gördüm ki, onun kardeşi Hans (daha sonra bakteriyolog olarak bilinen oldu) özel gözetiminde çalıştı ikincisi oldu 1885 yılında ışık ![]() ![]() ![]() ![]() Felsefe Fakültesi tarafından üç yıl için verilen Lamont Burs onun çalışmalarına devam etmek mümkün ![]() Bu arada Curtius analitik departmanı müdürü atandı, 1888 yılında Münih Üniversitesi'nde doktorasını aldı Otto Fischer, laboratuvar Erlangen bir dönem sonra ![]() ![]() ![]() Buchner fermantasyon kimyası için küçük bir laboratuar oluşturmak ve ders vermek ve kimya fermentasyonlar deneyleri von Baeyer özel bir parasal hibe sayesinde mümkün oldu ![]() ![]() 1893 sonbaharında Buchner Kiel Üniversitesi T ![]() ![]() 1896 yılında H ![]() ![]() Aynı yıl sonbahar tatili sırasında, maya hücre içeriğini içine yaptığı araştırmalar başarıyla kardeşi Münih Yönetim Kurulu Hijyenik Enstitüsü, recommenced edildi ![]() ![]() 9 Ocak 1897 tarihinde, Berichte der Deutschen Chemischen Gesellschaft editörleri ilk kağıt, Über alkoholische Gärung ohne Hefezellen (maya hücreleri olmadan alkol fermantasyonu), göndermek için mümkün oldu ![]() Ekim 1898 yılında Berlin'de Tarım Koleji Genel Kimya Başkanı olarak atandı ve o da, tarımsal kimya ve tarım kimyasal deneylerin yanı sıra şeker sektöründe fermantasyon sorulara lectureships düzenledi ![]() ![]() 1909 yılında, Würzburg 1911 yılında Breslau ve oradan Üniversitesi, transfer oldu ![]() ![]() ![]() Buchner Lotte Stahl 1900 yılında evlendi ![]() ![]() ![]() ![]() Nobel anlatım, Kimya 1901-1921, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1966 Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|