Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
earl, hayatı, sutherland

Earl W. Sutherland, Jr. Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Earl W. Sutherland, Jr. Hayatı

Earl W Sutherland, Jr

Earl Wilbur Sutherland, Jr (1915-1974) öncü bir Amerikan farmakolog ve fizyolog, meslektaşı Theodore W Rall, 1956 yılında izole siklik adenozin monofosfat (siklik AMP) ile birlikte Izolasyonundan sonra, o çok sayıda metabolik süreçleri siklik AMP katılımı gösterdi ve mekanizmaları ve hücresel düzeyde hormon eylemleri aydınlatmıştır 1971 yılında Nobel Fizyoloji veya hormonu etki mekanizmaları ile ilgili buluşları için Tıp Ödülü verildi

Ancak, Sutherland başarıları, hem de diğer nedenlerden dolayı önemli Onun keşfi, siklik AMP eylem reseptör aktivitesini fizyolojik bir gösteri daha ziyade bir biyokimyasal olduğunu ilk kez reseptörlerinin biriydi biyokimyasal açısından düşünüldü O fosforilaz tespit glikojenoliz hız sınırlayıcı bir adım olarak, düzenleyici enzimler bütün kavram sadece loş algılandı Muhtemelen izozimlerinin ilk gösteriyi fosforilaz aktivasyon kimyasal yapısını gösteren sonra, o enzim immünolojik özellikleri açısından farklı olduğunu keşfetti

Sutherland birçok başarıları büyük bir kısmı onun etkileyici sezgi isnat edilebilir Kasap ve Robison bir deyişle, o yaşayan bir hücreye eş ve tam olarak oluştu ne anlamda ve neden görebiliyordu gibi "Bu zamanlarda neredeyse görünüyordu Yaşayan organizmalar hakkında her şey ona mantıklı görünüyordu "Onun inanılmaz sezgi son derece disiplinli ve akılcı bir zihin tarafından tamamlanmaktadır Bilime yaptığı bir yaklaşım her zaman serinkanlı ve duygusallıktan "Yaşadığı ve sık sık arkadaşları aktarılmamaktadır bir kaidedir hipotezler aşka düşmek asla" ve her zaman doğa kendi sorulara cevap vereyim

Sutherland de önemli kabul için önemli bir hafızaya sahipti "O, diğerleri denemenin kendi unutulmuş olduğu çok uzun zaman önce yapmış olduğu deneyler tam sayısal sonuçlar, bazı durumlarda da dahil olmak üzere, dakika detayları hatırlamak" O bir "deneysel tasarım ustası" ve "esrarengiz bir püf noktası vardı bir sorun algılama boğaz "O şiddetli bir bağımsızlık duygusu vardı ve sürekli dikkatiniz dağılmadan eylemler toplam özgürlüğü için çabaladı O açık bilimsel iletişim ve yeni gerçekleri dürüst arıyor güçlü bir mümin oldu

Sutherland, Ulusal Bilimler Akademisi üyeliğine ek olarak, Amerikan Sanat ve Sosyal Bilimler, Alpha Omega Alpha Akademisi üyesi ve American Society of Biological Chemistry oldu Nobel Ödülü, Ulusal Bilim ve Lasker Ödülü Madalyası ek olarak, Sutherland Banting Memorial Öğretim Görevlisi Madalyası, Sollman Ödülü ve Gairdner Ödülü verildi Biyokimya, Farmakoloji ve Deneysel Tedavi hazırlıklar ve Journal de dahil olmak üzere birçok dergi, yayın kurullarında aktif olarak görev aldı

Kısa Kronolojisi

• 1915 - Burlingame, Kansas, 19 Kasım 1915 tarihinde doğdu

• 1937 - Ödüllü fen fakültesi mezunu Topeka, Kansas Washburn College

• 1940 - 53 - Washington Üniversitesi Tıp / ABD Ordu

◦ 1940 - 42 - Farmakoloji Yardımcısı

◦ 1942 - Alınan MD

◦ 1942 - Staj Baykal Hastanesi

◦ 1943 - 44 - U S Ordu

◦ 1945 - 46 - Farmakoloji Öğretim Görevlisi

◦ 1946 - 50 - Biyokimya Öğretim Görevlisi

◦ 1950 - 52 - Yardımcı Doçent Biyokimya

◦ 1952 - 53 - Biyokimya Doçenti

• 1953 - 63 - Profesör ve Yönetim Kurulu Başkanı, Farmakoloji Anabilim Dalı, Tıp Fakültesi, Western Reserve Üniversitesi, Cleveland, Ohio

◦ 1953 - 54 - Metabolizma Panel, Büyüme Komitesi Biyokimya, Bölüm, Ulusal Araştırma Konseyi

◦ 1954 - 58 - Farmakoloji ve Deneysel Tedavi Eğitim Bölümü, Halk Sağlığı Servisi

◦ 1958 - 62 - Farmakoloji Eğitim Komitesi, Ulusal Sağlık Enstitüleri

• 1963 - Evli Dr Claudia Sebeste Sutherland

• 1963 - 73 - Fizyoloji Profesörü, Vanderbilt Üniversitesi, Nashville, Tennessee

◦ 1963 - 65 - Farmakoloji Eğitim Komitesi, Ulusal Sağlık Enstitüleri

◦ 1966 - Artrit ve Metabolik Hastalıklar Program Komitesi, NIH

◦ 1967 - Kariyer Araştırmacı, Amerikan Kalp Derneği

◦ 1970 - Albert Lasker Ödülü Kazandı

◦ 1971 - Ödüllü Nobel Ödülü ve Tıp

◦ 1971 - Verilen Başarı Ödülü, Amerikan Kalp Derneği

• 1973 - 74 - Değerli Profesör Biyokimya, Miami Miller Tıp Fakültesi Üniversitesi, Miami, Florida

◦ 1973 - Başkan Nixon, Ulusal Bilim Madalyası

◦ 1973 - Ulusal Bilimler Akademisi'ne seçildi

◦ 1974 - Miami, Florida 9 Mart 1974 Ölüm

◦ 1974 - Miami Miller Tıp Fakültesi Üniversitesi'nde kurulan Sutherland Memorial Anlatım

• 1976 - Sutherland Ödülü, Vanderbilt Üniversitesi bünyesinde kurulan

• 1997 - Vanderbilt Üniversitesi'nde kurulan Earl W Sutherland Ders

• 2001 - Earl W Sutherland, Vanderbilt Üniversitesi bünyesinde kurulan Farmakoloji Jr Başkanı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com