Frits Zernike Hayatı |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Frits Zernike HayatıFrits Zernike Frits Zernike, altı çocuklu bir ailenin ikinci oğlu olarak, Amsterdam, 16 Temmuz 1888 yılında doğdu Babası, Carl Friedrich August Zernike, matematik ve Amsterdam'da bir ilköğretim okulu başkanı öğretmen, ve birçok bilim dalları çıkarları olan bir çok yetenekli bir adam, o konularda bir dizi çok sayıda ilköğretim kitapları derlenmiş ve ayrıca makaleler vardı onun kredi pedagoji Annesi, Antje Dieperink, aynı zamanda matematik öğretmeni oldu Kardeşlerinden biri de Hollanda Protestan Kilisesi rütbesi ilk kadın fizik profesörü, tanınmış ressam Oca Mankes evli kız kardeşleri, oldu, başka bir kardeş, Hollanda'nın önde gelen edebi figürlerinden biridir Frits babasının fizik tutkusunu miras, bir çocuk gibi o zaten o kendi cebinden para ile birlikte kazınmış ya da anlayış üreticileri hediye olarak alınan tencere, potalar, tüpler, bir cephanelik sahip Ortaokul bilimsel konularda mükemmel ve böyle bir geçmişi ve dahil olmak üzere, Yunan ve Latin dilleri, gibi ihmal konular için daha sonra o tam Üniversitesi'ne kabul edilmek için bir Devlet olgunluk testi geçmek zorunda kaldı Bu okul yılı boyunca da renkli fotoğraf alemlerine giren, onun sonsuz deneyler için tüm yedek zaman ayırmıştır Onun kısıtlı mali imkanlara onu o onun fotoğraf deneyler için gerekli kendi eter sentezlemek için zorladı Onun yaratıcılığının diğer sonuçlar fotoğrafik bir kamera ve bir kuyruklu yıldız onu fotoğraf çekmek için etkin, eski bir rekor oyuncu, bir saat ile donatılmış minyatür bir astronomik gözlemevi idi Babası ve annesi ile birlikte aynı zamanda çetin matematiksel problemleri çözme indulged O, eğitim, kimya, fizik ve matematik ile ikincil konular olarak, 1905 yılında Amsterdam Üniversitesi girdi Onun erken ilgi matematik olasılıkları o Groningen Üniversitesi, 1908 yılında altın madalya aldığı bir ödül kompozisyon görünür Lorentz, Van der Waals ve Haga: kritik yanardönerlik üzerinde daha ayrıntılı bir çalışma da benzer şekilde 1912 yılında, jüri seçkin bilim adamı olarak bu gün vardı Haarlem Hollanda Bilimler Derneği tarafından ödüllendirildi Bir altın madalya ve bir miktar para arasında bir seçim yapmak sorulduğunda, o zaten bir altın madalya alma ayrıcalığını yaşadığı bu yana, para tercih ettiklerini yazdı Ödül kompozisyon daha sonra yaptığı doktora tezi (1915) temelini oluşturdu Teorik kısmı yılında Gibbs, istatistiksel mekanik uygulanan ve bu LS ile verimli bir işbirliği yıl başlangıç noktası oluşturdu Ornstein, aynı alanda çalıştı 1913 yılında Kapteyn, Groningen Üniversitesi Astronomi ünlü Profesör, onun yardımcısı olmaya davet etti 1915 yılında astronomi değil, ama o tam bir profesör, 1920 yılında yapıldı Groningen, matematiksel fizik öğretim görevlisi olarak Ornstein halefi olarak değil, kimyada ilk üniversite öğretim sonrası var Onun istatistiklerine kağıtları JA bir kağıt Prins, bir sıvı içinde iki molekül konumu, Geiger ve Scheel el kitabı geniş bir makale ve sipariş bozukluğu sorunu (1940) bir yaklaşım metodu bir ilişki için g-fonksiyonu sunuyor Kipp and Sons, Delft tarafından 1923 yılından beri üretilen hassas galvanometre, onun deneysel çalışma, iyi bilinmektedir 1930 yılından itibaren geliştirilen faz kontrast, içbükey ızgara görüntüleme hataları ve kısmi tutarlılık yazdı, optik döndü Onun öğrencilerin işbirliği ile bir odak (1938-1948) kırınım lens sapmaları etkisi sorunu çözüldü O onun tamamen blackpainted optik laboratuvar 1930 yılında bir akşam keşfetti faz-kontrast fenomen, onun büyük keşif, hak ettiği ilgiyi hemen olmadığını bilmek ilginç Jena Üniversitesi'nde dünyaca ünlü Zeiss fabrikalar tamamen faz-kontrast mikroskop değeri küçümsenmemelidir Alman Wehrmacht son (1941) ilk faz-kontrast mikroskoplar üretildi savaşta hizmet verebilecek tüm buluşların hisse senedi aldı kadar değildi Grotesk bir durum böylece mucit, yoldaşı vatandaşlarının gibi, Hollanda işgali sırasında Alman aynı güçler tarafından baskı altında maruz kalırken, Alman savaş makineleri, endüstriyel ölçekte Profesör Zernike uzun süre ihmal edilmiş bir buluştur geliştirmeye yardımcı olduğu ortaya çıktı Savaştan sonra, diğer firmalara da böylece bilime hizmet veren, üretim faz-kontrast mikroskobu binlerce aldı, ve özellikle de tıp, yirmi yıl önce yürürlüğe girmiş olması gerekir Zernike başarıları Royal mikroskobik Cemiyeti tarafından kabul edildi, o da Royal Society (Londra) Rumford Madalyası ve Amsterdam Üniversitesi Tıp fahri doktora verildi Zernike iki kez evlendi İlk eşi Dora van Bommel van Vloten, 1944 yılında öldü; bir oğlu vardı 1954 yılında Bayan L Koperberg-Baanders evlendi Groningen Üniversitesi'nden emekli olduktan sonra Naarden, Amsterdam yakınlarındaki kırsal alanda bir kasaba taşındı Nobel anlatım, Fizik 1942-1962, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1964 Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz Frits Zernike 10 Mart 1966 tarihinde öldü |
|