Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gellmann, hayatı, murray

Murray Gell-Mann Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Murray Gell-Mann Hayatı

Murray Gell-Mann

Murray Gell-Mann, New York, 15 Eylül 1929 tarihinde doğdu O onun elde Lisans Yale Üniversitesi ve 1948 yılında doktorasını

1951 yılında Massachusetts Institute of Technology 1952 yılında, Institute for Advanced Study için bir üyesi oldu, 1952-1953 döneminde kendisinin 1954 yılında dispersiyon bağıntıları ile ilgili araştırma için Doçent olarak atandı, Yardımcı Doçent, 1953 - 1954 yılları arasında, Chicago Üniversitesi'nde öğretim görevlisi oldu

Bu dönemde o tuhaflığı teori ve sekiz katlı yol teorisi geliştirdi

Yaptığı araştırma 1956 yılında profesör olarak atandı, daha sonra zayıf etkileşimlerin teorisine daha döndü

1959 yılında Profesör Gell-Mann, Amerikan Fizik Derneği Dannie Heineman Ödülü'ne layık görüldü O, bu toplumun bir üyesi ve Ulusal Bilimler Akademisi üyesi

Murray Gell-Mann, 1955 yılında J Margaret Dow ile evli, bir kızı Elizabeth, ve bir oğlu Nicholas var

Nobel anlatım, Fizik 1963-1970, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1972

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

Telif Hakkı © Nobel Vakfı 1969

Lahikası, Mayıs 2007

Murray Gell-Mann, günümüzün en önde gelen bilim adamlarından biridir Halen 1955 yılında öğretim katıldı Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü, Santa Fe Enstitüsü Üyesi yanı sıra Robert Andrews Millikan profesörü Değerli 1969 yılında temel parçacık teorisi üzerine çalışmaları için Nobel Fizik Ödülü'nü aldı O, 1994 yılında yayınlanan, basitliği ve karmaşıklığı üzerine düşünceleri genel bir okur kitlesine sunulduğu Quark ve Jaguar, yazar

Fizik yaptığı katkıları arasında atom çekirdeği içeren çarpışmalarda yaklaşık 100 çeşit parçacıkların keşfi tarafından yaratılan kaos sıraya getirdi "sekiz katlı yol" uygulaması oldu Gell-Mann, daha sonra bu parçacıklar, nötron ve proton da dahil olmak üzere tüm temel yapı blokları, çok sıradışı özelliklere sahip "kuark" isimli ibaret olduğu bulundu Bu fikir, o tarihten bu yana tamamen deney ile teyit edilmiştir Kuarklar kalıcı olarak döviz gelen güçleri tarafından sınırlı "gluon"

O ve diğerleri tüm nükleer parçacıklar ve güçlü etkileşimler için hesap görünüyor kuark ve gluon kuantum alan teorisi, "kuantum kromodinamiği," daha sonra inşa edilmiştir

Profesör Gell-Mann, JD ve CT bir yönetmen oldu MacArthur 1979-2002 Vakfı ve Yaban Hayatı Koruma Derneği Yönetim Kurulu üyesidir

1974 yılından itibaren 1988, Smithsonian Institution Yurttaş Regent oldu Ulusal Bilimler Akademisi, Amerikan Lisesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi, Amerikan Felsefe Topluluğu ve Dış İlişkiler Konseyi ait, aynı zamanda Londra Royal Society Yabancı Üye 1969'dan 1972'ye kadar ABD Başkanı Bilim Danışma Kurulu ve Başkanı 1994 - 2001 Bilim ve Teknoloji Danışmanlar Komitesi

Profesör Gell-Mann, 1988 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Programı (Global 500) Çevre Başarı of Honor Roll yer aldı

Ayrıca ödül 1989 Ettore Majorana "Barış için Bilim" paylaştı Daha önce, o Atom Enerjisi Komisyonu, Franklin Madalyası Franklin Enstitüsü'nde Araştırma Kurumu Ödülü, Ulusal Bilimler Akademisi John J Carty Madalyası Ernest O Lawrence Memorial Ödülü verildi

2005 yılında Gell-Mann, Albert Einstein Madalyası'na layık görülmüştü

O, Yale, Columbia, Chicago Üniversitesi, Cambridge ve Oxford gibi birçok üniversiteden fahri doktora ünvanı aldı 1994 yılında Florida Üniversitesi Çevre Araştırmaları onu bir fahri doktora unvanı verdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com