Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
frederick, hayatı, robbins

Frederick C. Robbins Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Frederick C. Robbins Hayatı

Frederick C Robbins

Frederick Chapman Robbins Auburn, Alabama, 25 Ağustos 1916 tarihinde doğdu O William J New York Botanik Bahçeler Müdürü oldu Robbins, bir bitki fizyolog, ve Christine, kızlık soyadı Chapman oğlu

O AB aldı Missouri Üniversitesi'nde eğitim gördü 1936 yılında derecesi ve fen fakültesi mezunu 1938 yılında 1940 yılında Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu ve Boston Çocuk Hastanesi Tıp Merkezi, Massachusetts bakteriyoloji yerleşik doktor olarak atandı Amerika Birleşik Devletleri Ordusu hizmet için sol, 1942 yılına kadar orada eğitimine devam etti

Askerlik hizmeti sırasında Virüs ve Riketsiya Hastalıkları Bölüm Şefi olarak Onbeşinci Genel Tıbbi Laboratuvar atandı ve bu kapasite Amerika Birleşik Devletleri, Kuzey Afrika ve İtalya görev yaptı Bu dönemde onun çalışmalarının çoğu, bulaşıcı hepatit, tifüs ateşi ve Q humması, tanı bir virüs laboratuar gözetimi ve soruşturma oluşuyordu Ayrıca kabakulak immünoloji okudu 1945 yılında Üstün Hizmet Bronz Yıldız aldı ve 1946 yılında Ordu deşarj anda Binbaşı rütbesine düzenledi

Robbins sivil hayata geri dönersek, Çocuk Hastanesi Tıp Merkezi'nde yaptığı eğitim devam etti ve 1948 yılının Ocak ayında bu tamamladı 1948 yılından 1950 yılına kadar, Ulusal Araştırma Konseyi Virüs Hastalıkları Kıdemli Bursu tuttu ve Enfeksiyon Hastalıkları, Çocuk Hastanesi Tıp Merkezi Araştırma Bölümü Dr John F Enders ile çalıştı Bu süre zarfında, Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi Fakültesi bir üyesiydi Enders ile çalışmakta iken, Robbins esas doku kültürü çocuk felci virüsü ekimi ve bu tekniğin uygulama okudu Ayrıca, kabakulak, herpes simpleks ve vaccinia virüsleri araştırdık

Boston iken Harvard Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma Bölümü Ön Fakültesi, ve Ön Hekim ve Çocuk Hastanesi Tıp Merkezi İzolasyon Servisi Ön Direktörü Pediatri Ön atandı, ve aynı zamanda Araştırma Üyesi de oldu Boston Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yatan Hastanesi ve Çocuk Sağlık Hizmetleri Yardımcısı, Massachusetts Genel Hospital1

Tıp ve Pediatri Bölümü Bulaşıcı Hastalıklar, Cleveland Metropolitan General Hospital, o anda kapladığı konuma Direktörü Western Reserve Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Profesörü olarak atandı olduğu Mayıs, 1952 yılında Cleveland, Ohio, taşındı 2

Robbins, 1958 yılından bu yana Western Reserve Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Komitesi Başkanı olarak görev yaptı

Biyolojik Standartlar Bölümü, Kamu Sağlığı Hizmetleri, Sağlık, Eğitim ve Refah Birleşik Devletleri Bölümü Bilimsel Danışmanlar Kurulu, Silahlı Kuvvetler Epidemiyolojik Kurulu, Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bölümü Viral Hastalıkları Komisyonu ortak üyesi, , günümüzde Hekimler Konseyi, Özürlü Çocuklar için Ulusal Derneği Bilimsel Araştırma Danışma Kurulu ile; da Pediatri Amerikan Akademisi Tıp Eğitimi Komitesi Bölge V Başkanı, ve bu akademinin Ödülleri Komitesi, ve hizmet Ohio Eyalet Sağlık Bölümü Halk Sağlığı Kurumu Aynı zamanda Enfeksiyon Hastalıkları ve Tropikal Tıp Eğitimi Hibe Ödül Komitesi Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü için bir danışman ve Oregon primat Araştırma Merkezi

1955 yılında John Carroll Üniversitesi, Cleveland, ona onur derecesi Bilim Doktoru tanınan ve 1958 yılında University of Missouri, onun alma mater, aynı şeyi yaptı

1961 yılında Pediatrik Araştırma Derneği Başkanı seçildi ve 1962 yılında bir Amerikan Sanatlar ve Bilimler Akademisi üyesi

Robbins, 1948 Alice Havemeyer Northrop ile evlendi ve iki kızı, Alice Christine ve Louise Enders var

1 Bu süre zarfında Dr Enders ile çalışmaya devam etti

2 Frederick C Robbins, Case Western Reserve Üniversitesi'nde Üniversitesi Profesörü ve Dekan Emekli

Nobel anlatım, Fizyoloji veya Tıp 1942-1962, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1964 itibaren

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com