Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahtisaari, hayatı, martti

Martti Ahtisaari Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Martti Ahtisaari Hayatı

Martti Ahtisaari

23 Haziran 1937'de, günümüzde Rusya sınırları içinde Kalan Viipuri'de (Vyborg) dünyaya geldi Babası Oiva Ahtisaari Astsubay olarak görev yapiyordu Dedesi, Norveç'in güneyinden Finlandiya'ya Göç etmis, aile, 1929'da Finlandiya vatandaşlığına Geçiş kararı almıştı Aile, Norveçli Adolfsen soyadını da 1935'te Ahtisaari olarak değiştirdi Baba Oiva Ahtisaari, II Dünya Savasi sırasında Sovyetler Birliği'ne karsı savaşa gidince anne Tyyne oğlu ile birlikte Finlandiya'nın doğusundaki Kuopio kentine kaçtı Martti Ahtisaari, çocukluğunun büyük boy kısmını burada geçirdi ve ilkokula Başladı

Ahtisaari Ailesi, baba Oiva'nın İşleri nedeniyle 1952'de batıda, Embassy sınırındaki Oulu kentine yerleşti Martti, burada kısaca "YMCA" veya "Y" olarak anılan Genç Hristiyanlar Birliği'ne (Genç Erkekler Hıristiyan Birliği) üye oldu Askerlık hizmetini yüzbaşı rütbesiyle tamamladı Oulu Eğitim Fakültesi'nde UZAKTAN Eğitim Dersleri ALDI Bu derslerin sonunda 1959'da ilkokul Öğretmenliği sertifikasını edindi Fincenin Yanı Sıra İsveççe, Fransızca, İngilizce ve Almanca biliyor 1968'te Eeva Irmeli Hyvärinen (1936 -) ile yaptigi evlilikten olan oğlu Marko Ahtisaari, müzisyen ve Girişimci olarak isim Yaptı

1960'ta YMCA tarafından Pakistan'ın Karaçi kentine Eğitim görevlisi olarak Gönderildi 1963'te döndüğü Finlandiya'da Helsinki'de bir Yandan Üniversite eğitimine devam ederken Diğer taraftan YMCA'nın kalkınmakta olan ülkelere yardım faaliyetlerini organize etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com