Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ferid, hayatı, murad

Ferid Murad Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ferid Murad Hayatı

Ferid Murad

Babam, Cabir Murat Ejupi, 1892 yılında Arnavutluk'ta doğan ve dört çocuğunun en büyüğüydü Annesi, o 13 yaşında iken vefat etti O ve ailesi çobanlar vardı ve o daha sonra birkaç yıl için bir genç olarak Balkan ülkeleri şeker satmak için evden kaçtım O bir eğitim yılı daha az olmasına rağmen 1976 yılında 84 yaşında ölmeden önce, o yedi dilde konuşmayı öğrenmişti O, Avusturya, diğer gençlerin bir grup bir araya geldi ve Amerika Birleşik Devletleri'ne göç Ellis Adası, Ağustos, 1913, göçmenlik memuru memuru onu John Murad ilan etti ve onun kağıtları damgalı sonra, onun adını sordu Isimlerini değiştirmiş olması nadir değildir ve göç üzerine kısaltılır Çelik fabrikaları ve Cleveland ve Detroit fabrikaları, kısa bir süre çalıştıktan sonra birkaç arkadaş vardı, o Chicago yerleşti Kariyeri oldukça farklı olduğunu ve bunu asla itiraf rağmen, ben bazı arkadaşları belki fantezi otomobiller, güzel bir araba benim sevgi nedeni ile oldukça playboy olduğunu sonradan öğrendim

Annem, Henrietta Josephine Bowman, Alton, Illinois, 1918 yılında doğan ve Elizabeth Lillian ve Andrew Orvie Bowman altı çocukların hayatta üçüncü oldu Büyükannem bir tür ve harika bir kadın oldu Sadece onun onbir çocuk altı ölü doğum için nedeniyle hayatta ve bazı hastalıklar ve yoksulluk diğer koşulları öldü Annem, annesi ve iki ablası işe giderken o da annesi ve küçük kardeşlerine yardım etmek için çıkmadan önce birkaç yıl ilkokula gitti Dedem, genel olarak part-time çalıştı ve sık sık eve gitmeden önce yerel barlarda mütevazı maaş geçirdi bir marangoz oldu Ailem ve asgari eğitim çocukluk yoksulluk beni ve benim iki küçük erkek kardeşlerinin eğitim ve kariyer seçimleri etkilemek için çok şey yaptı Bir kardeşi doktora derecesine sahip bir diş hekimi ve diğer antropoloji profesörü oldu

Annem de 39 oldu babam evlenmek için 1935 yılında 17 yaşında evden kaçtı Whiting, Indiana bir fırın üzerindeki sıcak ve küçük bir apartman dairesinde 14 Eylül 1936 evde doğdu Kardeşlerim John Abderhaman ve Turhon Allen, 1938 ve 1944 yılında doğmuştur Biz dört oda aparttment Whiting, Indiana ailem restoran arkasında toplandı Bu küçük bir daire büyük pahalı evleri için arzuluyorum kuşkusuz etkilemiştir

Restoran iş benim geleceği ve iki kardeşin üzerinde derin bir etkisi vardı Lavabonun ulaşmak için bir tabure üzerinde durmak başardık zaman bulaşık yıkadım ve reçetesiz görebiliyordum sonra ne zaman, biz tablolar bekledi ve yazarkasa başardı Dereceli okul ve yüksek okul, her akşam ve hafta sonu boyunca bunu yaptı Ben bu işleri bir oyun geliştirdi ve 28 müşterilerinin kapasiteli restoranda müşteri siparişlerinin tümünü ezberlemek öğrendim ve zihinsel taksitli faturalarını sol ve nakit onları karşılamak önce kayıt Ben yerel rafineriler ve çelik fabrikalarında işçiler yerli bankacılar, işadamları, aileler ve öğretmenler arasında değişiyordu müşterilerinin farklı ve harika bir grup bir araya geldi Annem ve babam, özellikle bir aile şirketi, bir restoran tipik olarak uzun saatler boyunca çalıştı Babam, annem, restoran ve üç çocuk yetiştirme arasında benzer saat koymak, günlük 16 ila 18 saat çalıştı Onlar aynı zamanda diğer iki küçük daire, başka bir küçük işletme ve üst katta 21 yatak odası yer alan bina sahibi Kiracıların çoğu yaşlı ve emekli ve annem sık sık bakım ve hasta kendi yemek hazırlamak Ben insanlar için şefkat ve cömertlik annem ve büyükannesi Bowman öğrendi ve bu da tıp alanında kariyer seçimi etkilemiştir Babam bana bazı iş becerileri ve nasıl sürekli bu eski binada parçalayarak çok sayıda ürün onarmak için öğretti O, onun dışında onarım ve ben onu araçları geçen bir genç olarak onun yanında durdu gibi parçaları yenilemek için bir şey aldı nasıl hatırlamakta oldukça iyi idi

Bu arka plan ile ben gibi sert, annem ve babam gibi çalışmak zorunda değil bu yüzden önemli bir eğitim istediğini biliyordu Ayrıca, 12 yaşından Ben bir doktor olmak için gittiğini biliyordu Ailem her zaman bize bir eğitim almak ve bir meslek kurmak için teşvik etti Ancak, kardeşlerim ve ben, restoran ya da kariyer seçimleri ipuçlarını tasarruf veya harcama olup olmadığı önemli özgürlüğü ile büyüdüm Bu da babam Müslüman olarak bizim dini tercihler uygulandı, annem Baptist ve Katolik bir topluluk yetiştirildik Daha sonra, kardeşlerim Katolik eşleri evlendiği zaman Katolik oldu ve ben üniversitede Episkopal vaftiz oldu Eşim kırk yılı aşkın Presbyterian, kızlarının iki Yahudi erkeklerin evli ve bir Katolik bir adam evlendi

Sekizinci sınıfta sınıfın en üst üç kariyer seçimleri bir kompozisyon yazmaları istendi Benim seçimler)), öğretmen ve 3) eczacı (1948 klinik farmakoloji henüz bir tıp disiplini değildi) doktor, 2 1 Bugün sadece, temel ve klinik tıp alanında önemli bir öğretim ile araştırma, farmakoloji ve klinik farmakoloji ve farmakoloji alanında doktora ile hem yapan bir kurul sertifikalı hekim ve dahiliye Herhalde annem ve babam çok daha sert ve daha uzun saatler çalışıyorum, ben kesinlikle benim işim sevgi ve çok daha fazla zevk ve onlardan daha harcanabilir geliri var Benim liseden mezun oluncaya kadar sadece üç kuzenlerim yüksek okul bitirmiş ve şimdiye kadar hiçbir akrabaları üniversiteye gitmişti Sınıf okul, orta okul ve lise benim için oldukça kolay ve az okuyan ben lise sınıfında 5 mezun olacak her dönem şeref öğrencisi oldu Neyse ki harika bir danışmanlar restoran uğrak bazıları birkaç yüksek okul öğretmenleri, Jack Taylor, İspanyolca ve tarih, sanat LaDonna Thue Elson, müzik Bernard Quebeck, matematik Jesse Allen, ve antrenör Peter Kovachic beni ikna bazı potansiyel vardı ve danışmanlar Ben bir ve iki kilometre olaylar ve müzik bir mesafe koşucusu olarak izlemek ve kros harfli Ben de futbol ve basketbol oynadı ama tezgah sıcak tutmak vaktimin çoğunu Suç ve savunma sol bekçi 5'11 "140 pound oynadı Üç canavarlar mesafe kros çalışan enerji harcadı, beni üst yanına koştu sonra ilkokul golf oynamaya başlamış olsa da, durdum kolej ve tıp eğitimi sırasında uzun yıllar oynuyor ve ben yaklaşık 20 yıl önce tekrar oynamaya başladıktan sonra benim oyun ile mücadele etmeye devam

Anaokulundan beri oldukça beni etkilemiş önemli bir arkadaşı, Ronald Delismon vardı Notları, satranç, eskrim, spor, vb Bugün o son zamanlarda Boeing firmasından emekli bir havacılık mühendisi: Biz sürekli her şeyi ile yarıştı Onun projeleri her zaman böyle bir bombardıman uçağı ve bazı yıldız savaş savunma projeleri gibi çok gizli O benimle birlikte yaptığı çalışmalar, güvenlik nedenleriyle tartışmak ve bana sık sık "sana söyledim, ben seni öldürmek zorunda" diyerek şaka asla 57 yıl sonra en iyi arkadaşı kalır ve genellikle golf, kayak ve daha keyifli karşılaşmalar, hala rekabet Onun son yorum "sıfır bir Nobel" idi

Chicago Üniversitesi'nde yüksek okul ve arkadaşlar beni uygulamak için teşvik Chicago Üniversitesi mezunları restoranda üç yıl sonra öğrenci kabul 1950'li yıllarda yeni bir program vardı Ancak, hatırı sayılır bir düşündükten sonra erken üniversite girmek için karar değil, lise sınıf tamamladı Geriye dönüp bakıldığında, lise son sınıf harika olarak, bu benim için doğru bir karardı Ben yıl boyunca mükemmel notlar ve çok sayıda okul korosu katılarak eğlenceli coasted ve birkaç operetler yol aldı Bu muhtemelen okulda ders notları ile ilgili kompulsif değildi sadece bir yıl oldu ve sürekli çalışma vermedi

Annem ve babam benim üniversite maliyetleri ile bana yardım göze alamazdı bu yana, ben bir okul için en iyi burs teklif görünüyordu Deniz Harp Okulu ve Westpoint askeri programlara kabul, ama bu daha sonra askerlik görevini gereği dört yıl öncelikle mühendislik programlarının bu yana tıp fakültesinde biyoloji eğitimi almış olmaz biliyordu Greencastle DePauw Üniversitesi, Indiana, küçük ve mükemmel bir liberal sanat üniversite Rektörü Bursu için başarıyla yarıştı ve bir burs, 1954 yılından itibaren 1958 oraya gittik Ilk yıl benim notları birkaç A, C ve B geri kalanı kardeşlik bir rehin olma hazing ve dikkat dağıtıcı nedeniyle tamam ama büyük idi Ben daha fazla kendine güven ve daha iyi çalışma alışkanlıkları geliştirme olarak benim notları aşamalı olarak sonraki yıllarda geliştirilmiş Kardeşlik hepimizin barındıramaz ve genellikle oda arkadaşı olarak diğer premeds seçti beri "eklerinde", ya da diğer kardeşliği kardeşleri ile küçük daireler yaşadı Biz sık sık bir araya okudu ve sınıflar için yarıştı Kardeşlik burs başkanı ve biyoloji ve kimya hem de zevk olarak ikinci büyük kimya PreMed büyük kaldı Üniversite boyunca, tablolar bekledi anatomi ve embriyoloji laboratuvarları öğretti ve benim masraflarını karşılamak için yaz aylarında bir ve bazen iki işlerde çalıştı Ben kimya, biyoloji, fizik veya DePauw az Yunanca ve Latince dersleri almak için ek matematik veya edebiyat derslerinde Indiana Üniversitesi'nde yerel uzantıları bir ek dersleri alacağını sadece bir yaz iş olsaydı Yunanca ve Latince dersleri lise ve üniversite, birçok bilimsel bir deyişle kök türevleri öğrenme, daha sonra büyük bir değer

Fort Lauderdale, Florida, bahar 1957 yılında benim junior yıl bahar aylarında, Carol Ann Leopold, eşim ile bir araya geldi O ve ailesi St Louis O bir öğretmen olabilmek için İngilizce ve İspanyolca önemli planlama Birlikte DePauw vardı O benim kardeşlik kardeşlerin birçok tarihli olmasına rağmen, ben daha önce tanıştık yoktu Bahar aradan sonra bugüne kadar başladı ve benim kardeşlik bir ay sonra pin ona verdi Bizim tarih öncelikle kütüphane "çalışma tarih" (Ben göze tek şey) ve çoğunlukla sonra Phi Beta Kappa seçildi benim sınıf bulunuyor Noel anda 21 Haziran 1958 tarihinde mezun DePauw birkaç hafta içinde meşgul ve evlendiler

Alıntı Yaparak Cevapla

Ferid Murad Hayatı

Eski 10-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Ferid Murad Hayatı

Senemde üniversite tıp fakülteleri için uygulamaya başladı ve St Louis Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gitmek için planladı Ancak, benim fakülte danışmanı Forst Fuller, balık paratiroid bezleri olmadan kalsiyum metabolizmasını nasıl anlamak için seçmeli bir araştırma projesi sırasında, bir biyoloji bölümü profesörü ve aynı zamanda benim akıl hocası, Western Reserve Üniversitesi'nde yeni bir MD-PhD programı düşünün önerdi Bir kardeşlik kardeşi Bill Sutherland, ayrıca babası Earl Sutherland, Jr 1957 yılında Cleveland başlattığı bu yeni birleşik lisans programı düşünün tavsiyesinde bulundu Program, her derece için tam harç ödedi ve mütevazı bir yılda 2000 $ nakit ödeme koşuluyla Ben hızlı bir şekilde uygulanmış ve tüm Farmakoloji Anabilim Dalı tarafından 1958 yılının Şubat ayında bir Cumartesi sabahı röportaj yaptı Söylemeye gerek yok, ben, onlar bana verdi ve teklifi kabul derhal karar dikkatini huşu Carol, nişanlım, biraz şimdi yedi yıl daha eğitim planlama olduğunu söz konusu, ancak o zaman anlayış ve destekleyici eğitim, kariyer ve ülke çapında çok sayıda hareket vardır Oyun planı olarak kombine lisans programı geçti Carol lise İngilizce öğretmek oldu Carol hamile kalınca Bu üç ay içinde aniden değişti planlıyor Sadece bir dönem öğretmenlik yaptıktan sonra, o gebelik "göstermeye başladı" istifa etmesi istendi Akabinde, part-time sekreter ve hastane kliniği koordinatörü bizim aile ilerledikçe yerine öğretmen oldu, 1965 yılında tıp fakültesi ve yüksek lisans okulu bitirdi önce tek yumurta ikizi bir dizi de dahil olmak üzere dört kız Sayı beş, ilk çocuk, 1967 yılında ihtisasını tamamlamıştır doğdu Neyse ki, sayısı dört doğdu sonra planlandığı gibi durmadı

Ben yeni kombine lisans programı girerken benim rehberlere Earl Sutherland, Jr, Farmakoloji Anabilim Dalı ve Theodore Rall yeni bir genç yardımcı doçent ve Sutherland işbirlikçi Başkanı Ve karaciğer hazırlıklarında glikojenoliz glukagon-aracılı etkiler yıl önce ben bir epinefrin "ikinci haberci" olarak siklik AMP bulduklarını geldi Benim atama siklik AMP oluşumunu katekolamin etkileri beta adrenerjik reseptör aracılığıyla etkileri nedeniyle olduğunu göstermekti Alquist önceden birkaç katekolamin göreli potens bağlı olarak alfa veya beta adrenerjik etkileri olabileceğini bildirmişti Sadece ve sadece yeni beta adrenerjik reseptör antagonisti dichloroisoproterenol, aynı zamanda açıklanan ve çalışma yararlı bir antagonisti hale gelmeye basladi olmuştu Biz hem de kalp ve karaciğer hazırlıkları adenilat siklaz aktivasyonu katekolamin etkileri dichloroisoproterenol ve alfa başarısızlığı tarafından inhibisyonu göreli l-isoproterenol potenslerine, L-epinefrin ve l-norepinefrin tarafından gösterildiği gibi, gerçekten, beta-adrenerjik etkileri nedeniyle olduğunu blokerler ve agonistleri etkilere sahip Ben de o asetilkolin ve diğer kolinerjik ajanlar adenilsiklaz preparatları, hormonların ilk açıklaması, siklik AMP inhibe oluşumu engellenir Daha sonra fosforilaz kinaz ve fosforilaz aktivasyon siklik AMP etkilerini engellemek ajanları ilgilenmeye başladı Bu durum, bazı yeni deneyleri ve bir tanıdık, GMP, siklik IMP, döngüsel CMP, vb bu nükleotidler ve analogları çoğu Theo Pasternak tarafından sentezlenen, işbirliği üzerinde dini Cenevre'de bir profesör de dahil olmak üzere çok sayıda siklik AMP analogları ve diğer nükleotidler gerekli Sutherland ve Rall Bu çalışma benim Nobel konuşması açıklanan GMP ile çalışmak benim arzu sonradan etkiledi Daha sonra tekrar bazı nükleotidlerin yapmak için organik kimyacı oynadı

Tıp fakültesi ve lisansüstü eğitimim, benim sınıf ilk her yıl oldu Bu, bu danışmanlarla çalışma, yeni bir biyoloji alanında geliştirmek izlerken ve aktif olarak çalışmalarına katılan hayatımda harika ve heyecan verici bir zaman oldu Earl Sutherland işini uygulamak için birden fazla disiplin ve alanlarda bir araya getirmeyi başardı oldukça vizyoner olarak araştırma sevdi Ted Rall bu aptal kanıtı "Pazar deneyleri" biz onları aramak için geldi nasıl yapılacağını öğretti Pazar günleri tüm veriler "yayınlanabilir" olduğu gibi Ted gerekli kontroller ile bu büyük ve karmaşık deneyler tasarlamak ve yürütmek olabilir Biz ve diğerleri bölümünde katekolaminler de dahil olmak üzere birden çok hormonlar, cholinergics, ACTH, vazopressin, vb adenilat siklaz aktivitesini ve siklik AMP oluşumunu artırabilir veya azaltabilir belirlemek mümkün Bundan önce Sutherland görünümü reseptörleri ve adenilsiklaz, tek bir hücre zarları makromolekül ya da sıkı ilişkili karmaşık olması idi Bir öğrenci ve başkalarının çalışmalarını Benim çalışma bu hipotezi sorguladı ve hormonların bu büyüyen listesi için farklı reseptörler (Gilman Kullanıcı ve 1994 yılı Rodbell Kullanıcı Nobel ders bir büyük açıklamasına için karmaşık şekillerde belirlenir olmak için henüz siklaz adenilat ile birleştiğinde olması gerekir ki önerdi sonraki çalışma)

Ben de tıp fakültesinde zevk ve ben, benden önce sunulan her şeyi öğrenme bulundu Ben de bunu kabul etti ve bizim fakülte birçok gerçek ve önemli ne olduğunu belirlemek olamayacağını biliyordu Hiçbir şey önemli olabilir, ben her şeyi öğretti öğrenmeye başladı Western Reserve tıp eğitimi için yeni deneysel entegre organ-sistem yaklaşımı daha kolay asimile ve entegre bana izin verdi Ben de iyice Orada benim klinik tıp alanında dönmeler, cerrahi, OB-GYN, pediatri, ortopedi, nöroloji, vb zevk benim gelecekteki akademik kariyer için olası bir disiplin olarak düşünmüyordu birkaç klinik rotasyonları Ben daha sonra, tıp fakültesi mezunu sınıf her yıl en az olduğunu öğrendim ve klinik tıp ve hem de araştırma için mezuniyet töreninde ödüller aldı Benim elemanı oldu ve çok sevdim Tıp, araştırma ve öğretim yılında akademik kariyer hakkında aklımda hiç şüphe yoktu

Pek çok çocuk benim stipend tamamlamak için, ben daha sonra OB-GYN servis, teslimat ve Sezar bölümlerde yardım, emek yoluyla ilerledikçe pelvik sınavları ile anne takip haftada bir ya da iki gece çalışan Cleveland Clinic moonlighted ve Her doğumdan sonra temizlendi tabloları ve zeminler Tüm 7:00 7:00 pm çalışma, 12 saat gece başına 20,00 ABD doları için bu dört yıl boyunca haftada bir ya da iki gece Yavaş akşamları, çalışma laboratuvar verileri analiz ve araştırma protokolleri yazmak için başardı Bazı geceler, sınıfların tam bir gün sonraki gün devam sonra bütün gece çalışmak ve gerekli Sıklıkta haftada 4 ila 5 gece ailem benim yokluğumda gerektiren klinik clerkships boyunca bu devam etti Ancak, ben genellikle benim program izin gibi ailemle birlikte akşam yemeği için çalıştı Eşim ve çocuklar çok anlayış Onlar benim yokluğunda, sadık bir eş ve anne açıkça nedeniyle rağmen harika bir çocuk ve yetişkin olarak büyüdüm Benim şu anki fetiş eksik bir baba olarak benim suçluluk nedeniyle, kuşkusuz, mümkün olduğu kadar çok vakit geçirmek için deneyin benim 5 torun Biz onlara çeşitli bilimsel toplantılar için ABD'nin her yerinden kamp aldı ailemle birlikte her yaz birkaç hafta geçirmek başardı Bir aile olarak birlikte kamp var ve hepsi genç yaşta usta yüzücüler oldu sadece bir kaç durum vardır

Ben tıp alanında staj ve ikamet (1965-1967), Massachusetts Genel Hastanesi gitmeye karar verdi Bu dünyanın önde gelen bilim adamları, öğretmenler ve klinisyenler bazı harika bir deneyim 14 housestaff grubumuz Tom Smith, Tony Gotto, Jim Willerson, Ed Scolnik ve benim üzerinde önemli bir etkisi vardı diğerleri gibi heyecan verici parlak zihinleri dahildir Attendings ve baş sakinleri Yaprak Alex, Dan Federman, Roma DeSanctis, Frank Austen, Sam Onların, Ken Parlatıcı ve diğerleri dahil Bir sakini olarak Joe Goldstein ve Mike Brown stajyerlerin iki Ben her gece ve hafta sonu çağrı rağmen tıp için büyük bir tanıtım için sorulan olamazdı Ben, ancak, laboratuvar ve "ikinci haberciler ve hormon sinyal" eksik ne olduğunu görmek için Federasyon toplantısında (şu anda FASEB toplantı) özetlerini birçok kütüphane okuma kendimi buldum her bahar özledim Yapılması gereken çok sayıda "bariz deneyleri" içeren bir dizüstü üretti Ben sonradan Kalp Enstitüsü klinik bir ortak olarak NIH gittiğimde birçok planlanan Martha Vaughan laboratuvarda deneyler yapmak mümkün oldu O da Sutherland veya Rall ya da farklı bir stil ile mükemmel bir akıl hocası oldu Bana siklik AMP ve hormonal regülasyonu ile ilgili alanlarda bir dizi takip etmek önemli bir özgürlük verdi Kocası geç Jack Orloff, yüzeysel bir huysuz ve sert bir adam iken, duyarlı kişi ve yetenekli bilim adamı oldu Ben onlar ve diğerleri NIH benim düşünce ve kariyer planlaması üzerinde etkili olduğunu gerçekten şanslıydı Yakında çok sayıda rol modelleri vardı ve benim kariyer ve gelecek planlandığı gibi, her biri en iyi özelliklerini çıkarmak için çalıştığı öğrendi

Virginia Üniversitesi, Tıp Anabilim Dalı yeni bir Klinik Farmakoloji Bölümü tıp ve farmakoloji Doçent olarak randevu geliştirmek için beni işe almak için aradığımda, üç yıldan fazla (1967-1970) için NIH kaldı Ben, tıp, farmakoloji yeni başkanı ve Joe Larner yeni başkanı Ed Kanca, teklif direnemedim Tom Hunter, Sağlık İşleri Başkan Yardımcısı olarak diğer fakülte, Ken NIH terk etmek benim kararını etkilediği Dekanı Bob Bern, Bob Haynes ve diğerleri Crispell Ben öğrenci iken Western Reserve Üniversitesi fakülte beri Larner, Bern ve Haynes bilseydim Charlottesville, benim beş çocukları yetiştirmek için de çekici bir yerdi Ülke çapında bazı arkadaşları, özellikle David Kipnis, başka biri benim rol modelleri, Charlottesville arası gidiş hakkında beni sorguladı Bir önceki yıl onu endokrinoloji Washington Üniversitesi'nde bir burs için başvuruda çağırdı Daha sonra 33 yaşında 5 çocuk ve onun tavsiyesi uygun "Fred, bir iş ve aileniz destek zamanı", ve ben onun tavsiye aldı kalp dedi

Virginia Üniversitesi, 1 Eylül 1970 öğretim katıldı ve sinirli benim kendi bağımsız araştırma kariyeri başlatmak nasıl düşündüm Ben hormon arabuluculuk etkileri, olası yeni bir "ikinci haberci" olarak ortaya çıkmaya başlamıştı olarak siklik GMP ile çalışmaya karar verdi Bu benim Nobel konuşması ayrıntılı Ben 1970 yılından 1975 yılında en genç profesör olarak atandı 1981 Virginia Üniversitesi'nde kaldı, ben de Klinik Araştırma Merkezi ve 1971 yılında, 1973 yılında Klinik Farmakoloji Direktörü Müdürü istendi Ben bir araştırma programı, hem de klinik ve temel çalışmalar ile inşa edilmiş ve benimle çalışmak çok heyecan verici öğrenci ve akademisyenleri işe başladı Eğitimli ve tarih yirmi ile işbirliği yaparak 82 arkadaşlarının ve öğrencilerin dünya çapında profesörleri, başkanları, araştırma müdürleri ve bölünme şefleri Ben çocuk olarak görmek ve onları çoğu benim seyahatleri ile temas halinde tutmak Benim en büyük başarılarından biri benim kendi laboratuar gibi başarılı bilim adamlarının eğitimine katıldı ve aynı zamanda çok yetenekli tıp öğrencileri, lisansüstü öğrencileri ve housestaff kariyer etkilemiş olduğunu hiç şüphe yoktur

Alıntı Yaparak Cevapla

Ferid Murad Hayatı

Eski 10-21-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Ferid Murad Hayatı

Tıp veya farmakoloji ve endüstriyel pozisyonları başkanı olarak ülke çapında birçok üniversite pozisyonlarda baktıktan sonra, Temmuz 1981 yılında Stanford, Stanford bağlı hastane Palo Alto Gaziler Hastanesi Tıp Şefi olarak devam etmeye karar verdik Ben, tıp ve farmakoloji profesörü ve tıp doçent başkanı oldu Biyolojik etkileri olan nitrik oksit ilk deneyler yürüttü Virginia Üniversitesi'nde birçok arkadaş ve arkadaşları terk etmek zor iken, bu heyecan verici bir fırsat Stanford Üniversitesi'nde aşağı açılmıyor olabilir Ken Melmon tıp başkanı ve birlikte ilk üç yıl içinde 30 yeni genç fakülte hakkında işe Büyük idari ve klinik eğitim taleplerine rağmen, ben yaklaşık 15 öğrenci, arkadaşlarının ve personel ile büyük ve verimli bir laboratuar denetlemek devam etti Stajyerler, tüm dünyada bizim laboratuar gelmeye devam etti Bazı öğrenciler ve arkadaşlarının daha sonra tıp fakültesine gitti ve ihtisaslarını tamamladıktan sonra kurumların bir dizi, çok üretken bir doktor bilim adamı haline gelmiştir

Stanford Tıp (1986-88) Başkan Vekili olarak çalıştıktan sonra, ufukta yönetilen sağlık ve hasta bakımı, eğitim ve araştırma üzerindeki olası etkileri hakkında endişe haline geldi Abbott Laboratories, bir Başkan Yardımcısı olmak için ayrıldı Çeşitli endüstriyel pozisyonları düşündükten sonra, ben çünkü başkanı Jack Schuler, aynı zamanda büyük bir vizyonu vardı Stanford Üniversitesi'nden MBA derecesine sahip bir satış ve pazarlama kişi öncelikle Abbott seçti Birlikte birçok iş prensipleri bana öğretti ve ben ilaç keşfi ve gelişimi hakkında kendisine öğrettiği gibi iyi çalıştı Abbott kaynakları, bilimsel personel, enstrümantasyon ve başlangıçta sınırsız bir araştırma bütçesi gibi görünüyordu erişim keyif aldım Sonunda bir tane yeterli kaynaklara sahip bir yeni tedaviler için önemli hastalıkların görünüyor asla öğrendim; pahalı bir girişim Bununla birlikte, ilaç keşif ve geliştirme programları yönlendiren dört yıl birçok yeni ilaç hedefleri keşfetmek mümkün ve biz, çeşitli hastalıklar için klinik denemeler için 24 yeni bileşikler hakkında ileri getirdi Ben iki NIH hibe, nitrik oksit ve siklik GMP benimle çalışma arkadaşlarının ve yaklaşık 20 bilim adamı için bazı dış finansman ile çok verimli bir laboratuvar yaratmaya devam etmektedir Ben kurumsal bir subay, başkan yardımcısı ve aynı zamanda dünya çapında pek çok endüstriyel işbirlikleri nezaret bu yana idari taleplerine ve yolculuk önemli 1500 bilim adamı ve personel hakkında denetlenmesi Abbott sol ve muhtemelen iş deneyimi artı şirket tarafından gerekli periyodik yönetim kursları MBA eşdeğer kazandı Abbott benim gelişinden önce şirket doktora sonrası arkadaşlarının ya da okul dışı fon vardı Ayrıldığında yaklaşık $ 3,5 değirmen vardı ekstramural hibe desteği ve ilaç araştırmalarında yaklaşık 35 arkadaşlarının yılda Ne yazık ki, Abbott, üst düzey yönetimin yeniden düzenlenmesi ve benim iş rol modelleri terk etmeleri istendi Abbott üst düzey bilim adamı olarak ben kendimi, üst yönetim, pazarlama personeli ve bilim adamları arasında sıkışmış ve araştırma programları ile ilgili kararlar sürekli savunan bulundu Benim görüşüme göre, yeterli tedavisi olmayan hastalıklar için yeni tedavilerin geliştirilmesine için sık sık yanlış kararlar bana önemli pazarlama baskısı her zaman vardı

1993 yılında kurucusu, yeni bir biyoteknoloji şirketi, Moleküler Geriatri Corporation Başkanı ve CEO'su Abbott bıraktı Planı yoğun araştırma tabanlı bir başka biyoteknoloji şirketi oluşturmak için Ne yazık ki, benim yatırım bankacısı para tutarlar kaldırdı söz verdi ve sonunda onun yararlanarak taktikleri ile büyük bir kişisel servet kaybetti Ben kendimi ayakta tutmak ve şirket faturaları ödemek için yatırımcı ve ortaklar bulmak için dünya etrafında atlama bulundu Büyük bir ilaç şirketi ve bir özel şirket olarak biraz daha fazla finansman ile bir ortaklık sonra, umarım daha akıllıca akademisyenler, yeniden katılmak için ayrıldı

Başkan Yardımcısı bir düşündükten sonra, Dean pozisyonları ve Başkanlıkları, ben bu pozisyonlar muhtemelen tamamen laboratuvar, arkadaşlarının ve öğrenciler, veremeyeceklerini şeyler beni kaldırmak istiyorsunuz olduğunu fark etti Nisan 1997 yılında, ben, Texas-Houston ilk başkanı yeni kombine Temel Bilim Dalı, Integrative Biyoloji, Farmakoloji ve Fizyoloji Üniversitesi oldu Ben de yeni bir departman ve tıp arasındaki ortaklaşa Klinik Farmakoloji Anabilim Dalı yaratıyor Ben aktif bir temel ve klinik araştırma programı devam etmeyi planlıyoruz ve klinik tıp ve öğretim tekrar katılacak Böylece, tam bir daire gelmiş Ben akademik eleman tekrar geri ve onu seviyorum Ben de bazı iş maceraları devam ediyor ve ben de zevk ve kazançlı hobileri olarak görmek benim girişimcilik becerileri, alanları egzersiz bekliyoruz Akademik tıp ve parlak genç öğrenci ve akademisyenleri özgürlüğü ve entelektüel çevre benim için heyecan verici ve bir günlük sevinç Sonuçta, ben, bir gün, "sıfır iki Nobels" anlatmak için Ron Delismon umuyoruz

Les Prix Nobel Nobel Ödülleri 1998, Editör, [Nobel Vakfı, Stockholm, 1999 Frängsmyr Tore

Bu otobiyografi / biyografi ödülü zamanda yazılmış ve daha sonra kitap serisi Les Prix Nobel / Nobel Ders Verme yayımlandı Bu bilgiler bazen Laureate tarafından sunulan bir zeyilname ile güncellenir

Telif Hakkı © Nobel Vakfı, 1998

Lahikası, Eylül 2005

Nitrik oksit ve siklik GMP ile benim iş için Fizyoloji ve Tıp dalında Nobel Ödülü alan bu yana yedi yıl geçti Yaşam son derece meşgul olmuştur - Houston, Texas Üniversitesi'nde Bütünleştirici Biyoloji ve Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak devam etmiştir Ben, altı yeni, genç, fakülte işe alım bölümün genişletilmiş, ancak bazı Dişhekimliği Fakültesi öğretim Diş Okulu bazılarını birleştirmek için bize katıldı kadar departmanında bazı emeklilikler ve aynı boyutta bir ölüm hakkında bize tuttu

Benim laboratuvar, son 25 yılda her zamanki boyutu yaklaşık 15 ila 18 bilim adamı ile çok aktif olmuştur Kendimizi çözünür guanil siklaz düzenlemesi alanında ve adresi yeni zor sorular kurşun, nitrik oksit ve siklik GMP fare rolünü sürdürmek için bazı yeni yönler, nitrik oksit ve siklik GMP ile araştırma ilgi Bazı yönlendirme bulundu ve insan embriyonik kök hücre proliferasyonu ve farklılaşması

Araştırma hibe başvuruları ve destek her zaman bir sinir ve zaman alıcı bir süreç olsa da, çeşitli vakıf ve bağışçılar cömertçe çalışmalarımızı desteklenen ve cömertçe donatılmış bir sandalye ile sağladı Bu esnek ve ihtiyari araştırma fonlarının en bazı araştırma fikirleri takip veya başka bir olağanüstü genç bilim adamı ve stajyer kabul etmek takdir edilmiştir

Iş dünyası gibi akademik dünyada sıralar inceleme ve uyumluluk katmanları ile ilgilenmektedir Kağıt işi muhtemelen üç kat arttı, Stanford Üniversitesi Tıp Başkanı olarak olduğunu Kliniğimizde bilim adamlarının sayısı yaklaşık bir buçuk E-posta geliştiricileri çok kağıt ve ağaçları yok ve benim zaman saat ve saat israf ibret olmalıdır Üniversiteye herkes genellikle kısa bir işe yaramaz mesaj takip adresleri dört sayfa sonra, bana e-posta kopya göndermek zorunda hissediyor gibi görünüyor Belki de tüm çalışanların maaş indirimleri sonuçları aştığı takdirde, e-postaların bazı yıllık tahsis tahsis edilmelidir

Nobel Ödülü kısa bir süre sonra, ben de kabul Moleküler Tıp Enstitüsü Müdürü olmak için istendi Son sekiz yıldır Üniversitesi'nde iki Anabilim Dalı Başkanı ve Enstitü Müdürü gibi üst düzey pozisyonlarda, normalde her bir tam zamanlı pozisyonlarını gerçekleştirdik Virginia Üniversitesi, Stanford Üniversitesi, Abbott Laboratories, ben de aynı anda iki pozisyonlarında Bu belki de benim işkolik eğilimleri nedeniyle

Enstitü Müdürü olmak da bana önemli bir bina ve işe alma fırsatı sağladı 200 milyon dolarlık kampanya yükselterek önemli bir fon meşgul Üniversitesi Rektörü ikna etmeye başardı Yaklaşık yarısı yeni araştırma Enstitüsü 230,000 metrekarelik bir bina ve yeni fakülte ve bilim adamları işe diğer yarısı inşa etmek için kullanılmıştır Teksas eyaletinde, Houston toplum ve yerel vakıflar, en cömert olup, 2006 yılı ortalarında yeni bir araştırma binaya hareket edilecektir Biz önümüzdeki 3-5 yıl içinde 30 ila 40 yeni fakülte, ayrıca araştırma personel ve stajyerler işe bekliyoruz Biz bilim adamları mevcut üçlü bekliyoruz

Son yedi yıl içinde bir çok zaman alıcı bir aktivite, seyahat ve ders olmuştur Ben son yedi yıl içinde 35 ila 40 ülke ile ilgili ziyaret ve yılda yaklaşık 100000 ila 150000 kilometre seyahat ettim Dünyadaki her türlü toplantı ve etkinlikler, konferanslar, bilimsel toplantılar, üniversite seminerlere katılmak, binalar, hastaneler, şirketler ve hükümetler, vb için danışın adamak davet duyuyorum Görünen o ki, Nobel Ödülü aldıktan otomatik olarak tüm konular, alanlar ve disiplinler bir uzman olduğu varsayılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com