Prof. Dr. Sinsi
|
Ferid Murad Hayatı
Senemde üniversite tıp fakülteleri için uygulamaya başladı ve St Louis Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gitmek için planladı Ancak, benim fakülte danışmanı Forst Fuller, balık paratiroid bezleri olmadan kalsiyum metabolizmasını nasıl anlamak için seçmeli bir araştırma projesi sırasında, bir biyoloji bölümü profesörü ve aynı zamanda benim akıl hocası, Western Reserve Üniversitesi'nde yeni bir MD-PhD programı düşünün önerdi Bir kardeşlik kardeşi Bill Sutherland, ayrıca babası Earl Sutherland, Jr 1957 yılında Cleveland başlattığı bu yeni birleşik lisans programı düşünün tavsiyesinde bulundu Program, her derece için tam harç ödedi ve mütevazı bir yılda 2000 $ nakit ödeme koşuluyla Ben hızlı bir şekilde uygulanmış ve tüm Farmakoloji Anabilim Dalı tarafından 1958 yılının Şubat ayında bir Cumartesi sabahı röportaj yaptı Söylemeye gerek yok, ben, onlar bana verdi ve teklifi kabul derhal karar dikkatini huşu Carol, nişanlım, biraz şimdi yedi yıl daha eğitim planlama olduğunu söz konusu, ancak o zaman anlayış ve destekleyici eğitim, kariyer ve ülke çapında çok sayıda hareket vardır Oyun planı olarak kombine lisans programı geçti Carol lise İngilizce öğretmek oldu Carol hamile kalınca Bu üç ay içinde aniden değişti planlıyor Sadece bir dönem öğretmenlik yaptıktan sonra, o gebelik "göstermeye başladı" istifa etmesi istendi Akabinde, part-time sekreter ve hastane kliniği koordinatörü bizim aile ilerledikçe yerine öğretmen oldu, 1965 yılında tıp fakültesi ve yüksek lisans okulu bitirdi önce tek yumurta ikizi bir dizi de dahil olmak üzere dört kız Sayı beş, ilk çocuk, 1967 yılında ihtisasını tamamlamıştır doğdu Neyse ki, sayısı dört doğdu sonra planlandığı gibi durmadı
Ben yeni kombine lisans programı girerken benim rehberlere Earl Sutherland, Jr, Farmakoloji Anabilim Dalı ve Theodore Rall yeni bir genç yardımcı doçent ve Sutherland işbirlikçi Başkanı Ve karaciğer hazırlıklarında glikojenoliz glukagon-aracılı etkiler yıl önce ben bir epinefrin "ikinci haberci" olarak siklik AMP bulduklarını geldi Benim atama siklik AMP oluşumunu katekolamin etkileri beta adrenerjik reseptör aracılığıyla etkileri nedeniyle olduğunu göstermekti Alquist önceden birkaç katekolamin göreli potens bağlı olarak alfa veya beta adrenerjik etkileri olabileceğini bildirmişti Sadece ve sadece yeni beta adrenerjik reseptör antagonisti dichloroisoproterenol, aynı zamanda açıklanan ve çalışma yararlı bir antagonisti hale gelmeye basladi olmuştu Biz hem de kalp ve karaciğer hazırlıkları adenilat siklaz aktivasyonu katekolamin etkileri dichloroisoproterenol ve alfa başarısızlığı tarafından inhibisyonu göreli l-isoproterenol potenslerine, L-epinefrin ve l-norepinefrin tarafından gösterildiği gibi, gerçekten, beta-adrenerjik etkileri nedeniyle olduğunu blokerler ve agonistleri etkilere sahip Ben de o asetilkolin ve diğer kolinerjik ajanlar adenilsiklaz preparatları, hormonların ilk açıklaması, siklik AMP inhibe oluşumu engellenir Daha sonra fosforilaz kinaz ve fosforilaz aktivasyon siklik AMP etkilerini engellemek ajanları ilgilenmeye başladı Bu durum, bazı yeni deneyleri ve bir tanıdık, GMP, siklik IMP, döngüsel CMP, vb bu nükleotidler ve analogları çoğu Theo Pasternak tarafından sentezlenen, işbirliği üzerinde dini Cenevre'de bir profesör de dahil olmak üzere çok sayıda siklik AMP analogları ve diğer nükleotidler gerekli Sutherland ve Rall Bu çalışma benim Nobel konuşması açıklanan GMP ile çalışmak benim arzu sonradan etkiledi Daha sonra tekrar bazı nükleotidlerin yapmak için organik kimyacı oynadı
Tıp fakültesi ve lisansüstü eğitimim, benim sınıf ilk her yıl oldu Bu, bu danışmanlarla çalışma, yeni bir biyoloji alanında geliştirmek izlerken ve aktif olarak çalışmalarına katılan hayatımda harika ve heyecan verici bir zaman oldu Earl Sutherland işini uygulamak için birden fazla disiplin ve alanlarda bir araya getirmeyi başardı oldukça vizyoner olarak araştırma sevdi Ted Rall bu aptal kanıtı "Pazar deneyleri" biz onları aramak için geldi nasıl yapılacağını öğretti Pazar günleri tüm veriler "yayınlanabilir" olduğu gibi Ted gerekli kontroller ile bu büyük ve karmaşık deneyler tasarlamak ve yürütmek olabilir Biz ve diğerleri bölümünde katekolaminler de dahil olmak üzere birden çok hormonlar, cholinergics, ACTH, vazopressin, vb adenilat siklaz aktivitesini ve siklik AMP oluşumunu artırabilir veya azaltabilir belirlemek mümkün Bundan önce Sutherland görünümü reseptörleri ve adenilsiklaz, tek bir hücre zarları makromolekül ya da sıkı ilişkili karmaşık olması idi Bir öğrenci ve başkalarının çalışmalarını Benim çalışma bu hipotezi sorguladı ve hormonların bu büyüyen listesi için farklı reseptörler (Gilman Kullanıcı ve 1994 yılı Rodbell Kullanıcı Nobel ders bir büyük açıklamasına için karmaşık şekillerde belirlenir olmak için henüz siklaz adenilat ile birleştiğinde olması gerekir ki önerdi sonraki çalışma)
Ben de tıp fakültesinde zevk ve ben, benden önce sunulan her şeyi öğrenme bulundu Ben de bunu kabul etti ve bizim fakülte birçok gerçek ve önemli ne olduğunu belirlemek olamayacağını biliyordu Hiçbir şey önemli olabilir, ben her şeyi öğretti öğrenmeye başladı Western Reserve tıp eğitimi için yeni deneysel entegre organ-sistem yaklaşımı daha kolay asimile ve entegre bana izin verdi Ben de iyice Orada benim klinik tıp alanında dönmeler, cerrahi, OB-GYN, pediatri, ortopedi, nöroloji, vb zevk benim gelecekteki akademik kariyer için olası bir disiplin olarak düşünmüyordu birkaç klinik rotasyonları Ben daha sonra, tıp fakültesi mezunu sınıf her yıl en az olduğunu öğrendim ve klinik tıp ve hem de araştırma için mezuniyet töreninde ödüller aldı Benim elemanı oldu ve çok sevdim Tıp, araştırma ve öğretim yılında akademik kariyer hakkında aklımda hiç şüphe yoktu
Pek çok çocuk benim stipend tamamlamak için, ben daha sonra OB-GYN servis, teslimat ve Sezar bölümlerde yardım, emek yoluyla ilerledikçe pelvik sınavları ile anne takip haftada bir ya da iki gece çalışan Cleveland Clinic moonlighted ve Her doğumdan sonra temizlendi tabloları ve zeminler Tüm 7:00 7:00 pm çalışma, 12 saat gece başına 20,00 ABD doları için bu dört yıl boyunca haftada bir ya da iki gece Yavaş akşamları, çalışma laboratuvar verileri analiz ve araştırma protokolleri yazmak için başardı Bazı geceler, sınıfların tam bir gün sonraki gün devam sonra bütün gece çalışmak ve gerekli Sıklıkta haftada 4 ila 5 gece ailem benim yokluğumda gerektiren klinik clerkships boyunca bu devam etti Ancak, ben genellikle benim program izin gibi ailemle birlikte akşam yemeği için çalıştı Eşim ve çocuklar çok anlayış Onlar benim yokluğunda, sadık bir eş ve anne açıkça nedeniyle rağmen harika bir çocuk ve yetişkin olarak büyüdüm Benim şu anki fetiş eksik bir baba olarak benim suçluluk nedeniyle, kuşkusuz, mümkün olduğu kadar çok vakit geçirmek için deneyin benim 5 torun Biz onlara çeşitli bilimsel toplantılar için ABD'nin her yerinden kamp aldı ailemle birlikte her yaz birkaç hafta geçirmek başardı Bir aile olarak birlikte kamp var ve hepsi genç yaşta usta yüzücüler oldu sadece bir kaç durum vardır
Ben tıp alanında staj ve ikamet (1965-1967), Massachusetts Genel Hastanesi gitmeye karar verdi Bu dünyanın önde gelen bilim adamları, öğretmenler ve klinisyenler bazı harika bir deneyim 14 housestaff grubumuz Tom Smith, Tony Gotto, Jim Willerson, Ed Scolnik ve benim üzerinde önemli bir etkisi vardı diğerleri gibi heyecan verici parlak zihinleri dahildir Attendings ve baş sakinleri Yaprak Alex, Dan Federman, Roma DeSanctis, Frank Austen, Sam Onların, Ken Parlatıcı ve diğerleri dahil Bir sakini olarak Joe Goldstein ve Mike Brown stajyerlerin iki Ben her gece ve hafta sonu çağrı rağmen tıp için büyük bir tanıtım için sorulan olamazdı Ben, ancak, laboratuvar ve "ikinci haberciler ve hormon sinyal" eksik ne olduğunu görmek için Federasyon toplantısında (şu anda FASEB toplantı) özetlerini birçok kütüphane okuma kendimi buldum her bahar özledim Yapılması gereken çok sayıda "bariz deneyleri" içeren bir dizüstü üretti Ben sonradan Kalp Enstitüsü klinik bir ortak olarak NIH gittiğimde birçok planlanan Martha Vaughan laboratuvarda deneyler yapmak mümkün oldu O da Sutherland veya Rall ya da farklı bir stil ile mükemmel bir akıl hocası oldu Bana siklik AMP ve hormonal regülasyonu ile ilgili alanlarda bir dizi takip etmek önemli bir özgürlük verdi Kocası geç Jack Orloff, yüzeysel bir huysuz ve sert bir adam iken, duyarlı kişi ve yetenekli bilim adamı oldu Ben onlar ve diğerleri NIH benim düşünce ve kariyer planlaması üzerinde etkili olduğunu gerçekten şanslıydı Yakında çok sayıda rol modelleri vardı ve benim kariyer ve gelecek planlandığı gibi, her biri en iyi özelliklerini çıkarmak için çalıştığı öğrendi
Virginia Üniversitesi, Tıp Anabilim Dalı yeni bir Klinik Farmakoloji Bölümü tıp ve farmakoloji Doçent olarak randevu geliştirmek için beni işe almak için aradığımda, üç yıldan fazla (1967-1970) için NIH kaldı Ben, tıp, farmakoloji yeni başkanı ve Joe Larner yeni başkanı Ed Kanca, teklif direnemedim Tom Hunter, Sağlık İşleri Başkan Yardımcısı olarak diğer fakülte, Ken NIH terk etmek benim kararını etkilediği Dekanı Bob Bern, Bob Haynes ve diğerleri Crispell Ben öğrenci iken Western Reserve Üniversitesi fakülte beri Larner, Bern ve Haynes bilseydim Charlottesville, benim beş çocukları yetiştirmek için de çekici bir yerdi Ülke çapında bazı arkadaşları, özellikle David Kipnis, başka biri benim rol modelleri, Charlottesville arası gidiş hakkında beni sorguladı Bir önceki yıl onu endokrinoloji Washington Üniversitesi'nde bir burs için başvuruda çağırdı Daha sonra 33 yaşında 5 çocuk ve onun tavsiyesi uygun "Fred, bir iş ve aileniz destek zamanı", ve ben onun tavsiye aldı kalp dedi
Virginia Üniversitesi, 1 Eylül 1970 öğretim katıldı ve sinirli benim kendi bağımsız araştırma kariyeri başlatmak nasıl düşündüm Ben hormon arabuluculuk etkileri, olası yeni bir "ikinci haberci" olarak ortaya çıkmaya başlamıştı olarak siklik GMP ile çalışmaya karar verdi Bu benim Nobel konuşması ayrıntılı Ben 1970 yılından 1975 yılında en genç profesör olarak atandı 1981 Virginia Üniversitesi'nde kaldı, ben de Klinik Araştırma Merkezi ve 1971 yılında, 1973 yılında Klinik Farmakoloji Direktörü Müdürü istendi Ben bir araştırma programı, hem de klinik ve temel çalışmalar ile inşa edilmiş ve benimle çalışmak çok heyecan verici öğrenci ve akademisyenleri işe başladı Eğitimli ve tarih yirmi ile işbirliği yaparak 82 arkadaşlarının ve öğrencilerin dünya çapında profesörleri, başkanları, araştırma müdürleri ve bölünme şefleri Ben çocuk olarak görmek ve onları çoğu benim seyahatleri ile temas halinde tutmak Benim en büyük başarılarından biri benim kendi laboratuar gibi başarılı bilim adamlarının eğitimine katıldı ve aynı zamanda çok yetenekli tıp öğrencileri, lisansüstü öğrencileri ve housestaff kariyer etkilemiş olduğunu hiç şüphe yoktur
|