Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hasan, kimdir, kocabaş, tahsin

Hasan Tahsin Kocabaş Kimdir

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hasan Tahsin Kocabaş Kimdir

hasan tahsin kocabaş kimdir

Hasan Tahsin Kocabaş İyi Bir Gazetecidir

İyi bilinmelidir ki; Hasan Tahsin’in benim referansıma asla ihtiyacı yoktur

Ancak böyle bir yazıyı kaleme almak farz oldu…

Gazeteci dostumuz Hasan Tahsin Kocabaş çalıştığı kurum tarafından, akla hayale gelmez bir yöntemle karalanma kampanyasına tabii tutuldu

Bekledim

Kendisine gazeteci diyenlerin çıkıp bir iki kelam etmesini bekledim

Yine, Sinan Kara birilerine “çattı” dememeleri için bekledim

Ancak yine yanıldım

Kahretsin ki yine iş “her şeye zıplayan” bendenize düştü

İyi ki de düştü

Lâkin birileri yazsa da yazmasa da nasıl olsa ben yine yazardım

Bilen bilir, hayatım boyunca iyi meslektaşımın hep yanında oldum, kötü meslektaşla da hep çatıştım Bunun bundan sonra böyle gideceğinden de kimsenin kuşkusu olmasın

Neyse gelelim konuya

Birileri çıkmış ve eline kalemi almış, fütursuzca “belden aşağı” vuruş yapıyor, onlarca yıllık bir emekçiyi iki dakikada çöpe atmanın gayretine düşüyor

Açıklıyoruz, Açıklayacağız ve Açıkladık denilerek kendisine emek, omuz veren bir adama karşı, sırf "iş akdinde" uyuşamadığı için garip ve iğrenç bir aşağılama kampanyasına girişiyor

Bu iğrenç kampanyanın altı ise “komik” gerekçelerle doldurulmaya çalışılıyor

Ancak nafile

Ve tutmaz!

Emekçi gazeteciler, bu Ali Cengiz oyunlarını iyi bilir O nedenle de tuzağa düşmez

Dikkat ederseniz bu kampanyaya kendileri dışında kimse yer vermedi, veremez de

Çünkü bu tür bir yöntem yazanın elinde patlar

O yüzden herkesin artık iyi anlaması lazım;

Devir iyi gazetecilik yapma devridir Kötü ve ucuz gazetecilik günleri artık tarihe karışmak zorundadır

Çünkü “iyi gazeteciler”, “ben gazeteciyim” diyerek sokak işportacılığı yapanları da artık biliyor ve yazıyor

Sözün Özü:

Hasan Tahsin Kocabaş’ı yazanlar “gazeteci” değildir, Ama Hasan Tahsin gazetecidir Hem de iyi bir gazetecidir

Buradan bir söz de İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanına;

Sayın Başkan bazı meslektaşlar diyor ki; Sayın Sertel bir önceki yönetimi dahi aratır oldu…

Bilginize

Yazar Kadromuz Genişliyor

Sevgili Süleyman Gençel’i kaptırdıktan sonra oturup düşünmeye başladık Çünkü ortaya çıkan açık fena bir açık ve ne yapabiliriz diye çözümler aradık

Aldım elime telefonu ve ilk hamlede Buca, Bornova ve Konak’tan eli kalem tutan, idealist yazarlar aramaya başladım

Sağolsun herkes “canla başla” yazarız dedi

Ve yakında üç yazarla birden start vereceğiz bu çalışmamıza

Amacımız yerelden yazarları katarak, bulundukları yerin sorunlarını yazmalarına imkân sağlamak ve bir nebze de olsa çözüme katkı sunmak

Başaracağız bu işi

Ve süreç içerisinde her Metropol ilçeden bir yazar katacağız bünyemize

NOTLARIM:

NOT 1: Bir Okurumuz Karşıyaka Postanesinden mektup göndermiş, İZSU ve aynı yerde çalışan Fatma Ozan ile ilgili iddialar dile getirmişti Bu iddiaları yazmadım ve araştırma gereği duydum Mektupta belirtilenlerin düzmece iddialar olduğunu ve daha önce de aynı yöntemlerle sağa sola mektuplar gönderildiğini tespit ettim Mektupları gönderenlerin ise, İZSU içerisinde iç hesaplaşma peşinde olduklarını öğrendim

Tarafımıza mektup, e-posta, telefonlarla gelen iddialar geniş bir araştırılmaya tabii tutulmaktadır Sonrasında ise gereği neyse o yapılmaktadır

NOT 2: İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumlarında yakınları çalışan gazetecilerin listesini tamamlamaya çalışıyorum Yakında onları da açıklayacağım

NOT 3: İzmir Barosunda Başkanlık koltuğunu kaybeden, eski DSP İl Başkanı Özdemir Sökmen’in “Önder Sav” kadrosundan Milletvekilliği peşinde olduğunu ancak Baro Başkanlığını kaybedince bu şansının zora girdiği belirtiliyor

NOT 4: Aziz Kocaoğlu’na ve basın danışmanı Reşat Yörük’e buradan bir soru:

Geçen hafta kurumunuzda dağıtılan “paçavra” gazetenin bedelini siz mi ödediniz?

Yanıtınızı Bekliyorum!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com