Prof. Dr. Sinsi
|
Mario J. Molina Hayatı
Mario J Molina
19 Mart 1943 tarihinde Mexico City'de doğdu; ailem Roberto Molina Pasquel ve Leonor Henriquez de Molina O özel bir uygulama vardı, ama aynı zamanda Meksika Ulusal Üniversitesi (Universidad Nacional Özerk de Meksika (UNAM)) öğretti, babam bir avukattı Daha sonraki yıllarda, Meksika terk ettikten sonra, o, Etiyopya, Avustralya ve Filipinler Meksika Büyükelçisi olarak görev yaptı
Mexico City bölgesindeki ilköğretim ve lise katıldı Zaten bilim tarafından lise girmeden önce hayran oldu, oldukça ilkel bir oyuncak mikroskop ile ilk paramecia ve amipler baktı ben hala benim heyecanı hatırlıyorum Ben daha sonra ailesi tarafından nadiren kullanılan bir banyo, bir laboratuvar haline dönüştürülür ve kimya setleri ile oynarken saat geçirdim Bir teyze, bir kimyager olan Esther Molina, ben üniversitede birinci sınıf kimya öğrencileri tarafından yürütülen bu çizgiler boyunca daha zorlu deneyleri ile devam etti Ben 11 yaşında iken çocuklarının birkaç yıl için yurtdışına gönderme ve kimya benim ilgi farkında bizim aile geleneği doğrultusunda, Almanca için önemli bir dil olduğu varsayımıyla, İsviçre'de bir yatılı okula gönderildi öğrenmek için ileriye dönük bir kimyager Ben Avrupa'ya gitmek için heyecanlandım hatırlıyorum, ama sonra benim Avrupa okul bilim benim Meksika arkadaşlar daha fazla ilgi olduğunu hayal kırıklığına uğradım Zaten bir araştırma kimyager olmak için o zaman karar vermişti, daha önce, ben müzik alanında kariyer peşinde olasılığını ciddi düşünürken vardı - Ben o günlerde keman çalmak için kullanılabilir 1960 yılında matematik odaklı dersler kimya binbaşı mevcut değil çekmek, bu fiziksel bir kimyager olmak için en yakın yol olarak, UNAM kimyasal mühendislik programına kaydoldu
Meksika'da lisans öğrenimini bitirdikten sonra, bir doktora elde etmek için karar verdi fiziksel kimya mezunu Bu kolay bir iş değildi; - kimya mühendisliği eğitimi, kuantum mekaniği, o günlerde bana tamamen yabancı gibi konularda iyi olmasına rağmen, matematik, fizik gibi temel fiziksel kimya çeşitli alanlarda olduğu gibi zayıftı İlk başta ben Almanya'ya gitti ve Freiburg Üniversitesi'nde kaydoldu Polimerleşme kinetiği de araştırma yaparak yaklaşık iki yıl geçirdikten sonra, ben benim arka plan genişletmek ve diğer araştırma alanları keşfetmek için çeşitli temel konularda eğitim için zaman istediğini fark etti Böylece, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir yüksek lisans programına kabul aramaya karar verdi Benim gelecek planları durulması benim kendi matematik çalışma başardı, ben, Paris'te birkaç ay geçirdim ve ben de, siyaset, felsefe, sanat, vb çeşitli konuların her türlü tartışmaya, harika bir zaman vardı çok iyi arkadaş Daha sonra, UNAM Yardımcı Doçent olarak Meksika'ya döndü ve ben, kimya mühendisliği ilk yüksek lisans programı kurdu Son olarak, 1968 yılında Berkeley'deki California Üniversitesi'nden fiziksel kimya dalında lisansüstü çalışmalarını takip etmek için ayrıldı
Berkeley benim ilk yıl boyunca, fiziksel kimya zorunlu derslerin yanı sıra, fizik ve matematik dersleri aldı Daha sonra, birkaç yıl önce kendi grubu keşfedilen kimyasal lazerler kullanarak moleküler dinamik eğitim amacı ile, Profesör George C Pimentel araştırma grubuna katıldı
George Pimentel aynı zamanda geçici türlerin moleküler yapısı ve bağlanma çalışmada yaygın olarak kullanılan matris izolasyon teknikleri, gelişiminde öncü oldu O mükemmel bir öğretmen ve mükemmel bir akıl hocası, sıcaklık, coşku, ve cesaret önemli bilimsel sorular takip ilham sağladı
Benim yüksek lisans çalışması; ürünlerinde kimyasal ve fotokimyasal reaksiyonlar iç enerji dağıtım soruşturma kimyasal lazerler de bu tür çalışmalar için bir araç olarak uygun Başında ben, taşıma vakum hatları, kızılötesi optik, elektronik enstrümantasyon, vb benim meslektaşım, bu çok şey öğrenmiş ve bir post-doktora öğrencisi arkadaşı Francisco Tablas, gibi benim araştırma için gerekli deneysel teknikler, çok az deneyimi vardı zaman Sonunda benim kendi özgün sonuçlar üretmek için yeterli emin oldu: benim erken başarı lazer sinyalleri bazı özelliklerini açıklayan oluşan ilk bakışta gürültü ortaya çıktığını lazer emisyon temel denklem öngörülebilir "Rahatlama salınımlar," olarak
Berkeley yıl hayatımın en iyi olmuştur Ben orada sadece serbest konuşma hareketinin döneminden sonra geldi Ben, birçok alanda keşfetmek için ve entelektüel olarak uyarıcı bir çevrede heyecan verici bilimsel araştırma yapmaya fırsatım oldu Ben bilim ve teknolojinin toplum üzerindeki etkisi ile ilgili ilk deneyim olduğunu, bu süre içinde de oldu Ben yüksek güç kimyasal lazerler başka silah olarak geliştirilen olduğu gerçeği karşısında dehşete olduğunu hatırlıyorum; potansiyel olarak zararlı amaçlar için değil, topluma faydalı oldu araştırma ile ilgili olmak istiyordu, ancak
Benim doktorasını tamamladıktan sonra 1972 yılında derecesi, kimyasal dinamikleri üzerinde araştırmalarına devam etmek için Berkeley az bir yıl kaldı Daha sonra, 1973 sonbaharında, Irvine, California hareket, post-doktora öğrencisi olarak Profesör F Sherwood (Sherry) Rowland grup katıldı Sherry aşırı translasyonel enerji ve radyoaktif süreçleri tarafından üretilen atomlar kimyasal özelliklerini incelemek, "sıcak atom" kimya araştırma öncülük etmişti - Kloroflorokarbon (CFC) - o zaman atmosferde biriken ve en çok asal bazı endüstriyel kimyasallar çevre kaderi bulmak oluşan ilgimi bir proje: Sherry beni araştırma seçenekleri bir liste sundu çevre üzerinde önemli etkileri olduğu düşünülmektedir Atmosfer kimyası - Bu proje, bana yeni bir alan öğrenme fırsatı sundu hakkında çok az şey biliyordu; zor bir sorunu çözmek için çalışırken, yeni bir araştırma alanı içine atılmak için mükemmel bir yol olarak ortaya çıktı CFC, Sherry ve moleküler dinamik bakış açısından incelenmiştir olduğunu diğerlerine benzer bileşikler; biz onların atmosfer kimyası ile kimyasal özellikleri aşina değil, ama
|