Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, maria, sklodowskacurie

Maria Sklodowska-Curie Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Maria Sklodowska-Curie Hayatı

Maria Sklodowska-Curie

Marie Curie, kızlık soyadı Maria Sklodowska, 7 Kasım 1867, ortaokul öğretmeni kızı Varşova'da doğdu O, yerel okullar ve babası bazı bilimsel eğitim genel bir eğitim aldı O öğrencilerin 'devrimci örgüt dahil oldu ve Polonya, Rusya, Kraków o zaman Avusturya egemenliği altında egemen bir parçası sonra, Varşova terk etmek ihtiyatlı bulundu 1891 yılında, o Sorbonne'da o Fizik ve Matematik Bilimleri Licenciateships elde nerede onu çalışmalarına devam etmek için Paris'e gitti O, 1894 yılında Fizik Okulu Profesörü Pierre Curie ile tanıştı ve ertesi yıl evlendiler O, kocasının Sorbonne Üniversitesi'nde Fizik Laboratuvarı Başkanı olarak başarılı oldu, 1903 yılında Science derecesi Doktor kazandı ve 1906 yılında Pierre Curie trajik ölümünden sonra, o Bilimler Fakültesi Genel Fizik Profesörü olarak onun yerini aldı ilk kez bir kadın bu görevi almıştır Aynı zamanda, 1914 yılında Paris Üniversitesi'nde Radyum Enstitüsü, Curie Laboratuvar Müdürü olarak atandı

Onun erken araştırmalar, kocası ile birlikte, sık sık zor şartlar altında yapıldı, laboratuvar düzenlemeleri yetersiz olduğunu ve her ikisi de, geçimini kadar öğretim üstlenmek zorunda 1896 yılında Henri Becquerel tarafından radyoaktivitenin keşfi Marie doğum ülke adını polonyum izolasyon ve radyum neden parlak araştırmalar ve analizler Curies esin kaynağı oldu Mme Curie, karakterizasyonu ve özellikleri, terapötik özellikleri özellikle dikkatli bir çalışma için izin vermek için, yeterli miktarda radyoaktif kalıntılardan radyum ayrılması için yöntemler geliştirdi

Mme Curie aktif hayatı boyunca acı hafifletmek ve I Dünya Savaşı sırasında kızı Irene tarafından desteklenen, o bu sorun çalışmalarına bizzat kendini adamış radyum kullanımı teşvik etti O, hayatı boyunca bilim onu ​​coşku muhafaza kadar doğduğu şehirde bir radyoaktivite laboratuarı kurmak için 50000 $ 'lık bir hediye ile onu sundu 1929'da Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Hoover, Amerikan bilim arkadaşları tarafından bağışlanan, radyum satın almak için Varşova laboratuar kullanın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com