Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
blobel, günter, hayatı

Günter Blobel Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Günter Blobel Hayatı

Günter Blobel

1936 yılında, sonra Almanya'nın doğu kısmında Sprottau, ilçede Waltersdorf küçük Silezya köyünde doğdu, şimdi Polonya parçası, ince yapı hücrenin hala bir muamma Işık mikroskobu ile bakan 300 yıl sonra, aslında tüm bu biyologlar hücre plazma zarı ile sınırlanmış ve bir çekirdek içerdiğini öğrenmişti Boyama işlemleri sitoplazma ve çekirdeğinde bulunan diğer farklı bölgeler ortaya çıkmıştı, ama onların ince yapısı bilinmeyen kaldı Keith Porter, Ernest Fullam sonra Rockefeller Tıbbi Araştırmalar Enstitüsü, New York ve Albert Claude hücreleri bakmak için elektron mikroskobu tanıttı 1945 yılında meydana gelen dramatik bir devrim Gördükleri ilk yapı, endoplazmik retikulum olarak adlandırılan sitoplazma bir dantel gibi bir ağ oldu Bu keşif, benim gelecekteki bilimsel kariyer için temel oluşturdu

1945 de hayatımın önemli bir dönüm noktası oldu O zamana kadar benim çocukluk mükemmel bir 19 yüzyıl rüyanın oldu Soğuk ve kar zengin Silezya kışlar öğle yemeği ve öğleden sonra harcamak için anne büyükbaba çiftlik, atlı kızaklar Pazar günleri saat süren sürmek vardı Ev avcılık kupa süslenmiş bir büyük salon ile yakındaki Altgabel görkemli bir 18 yüzyıl malikane Yaz aylarında, tabii ki, atların çektiği landauers ulaşım aracı olarak kullanılmıştır Okul yolu uzun bir oldu Biz genellikle bir veya iki benim yedi kardeşleri ve komşu evlerin çocukların oluşan, ayak ve bir paket olarak oraya gittik

Ocak 1945 sonunda, biz ilerleyen Rus Kızıl Ordu kaçmak zorunda kaldı Babam, bir veteriner Kızıl Ordu Benim on dört yaşında olan erkek kardeşim, Reiner içeri taşınmadan önce, daha bir kaç gün ve sol sadece birkaç saat geride kaldı, annem, benim küçük kardeş, ağabeyi, iki kız kardeşi sürdü ve bana akrabaları Saksonya Dresden batısında küçük bir otomobil Yolda Dresden yoluyla oraya gittik Biz doğu tepelerden şehre girdi Birçok kulesi ve Frauenkirche (die Steinerne Glocke, Stone Bell) görkemli kubbesi, bir çocuğun dahi eğitimsiz bir göz için muhteşem bir manzaraydı Dresden yolculuğumuz, mutlu Cherub'lar ve barok dönemin diğer semboller ile dekore edilmiş birçok saraylar, hala hatırlıyorum Şehir bana silinmez bir izlenim bırakmıştı Sadece birkaç gün sonra, 13 Şubat 1945 tarihinde, yaklaşık 30 kilometrelik bir mesafe en feci bombalı saldırıları tek bir şehir bu büyük mücevher tahrip azgın fırtına yansıtan bir ateş yaktı kırmızı gece gökyüzünde gördüm Dünya Savaşı II Bu benim için çok üzücü ve unutulmaz bir gündü

, İkinci Dünya Savaşı'nın sonuna öncesi ve sonrasında ay kaotik ve sefil Benim yakınlarının hiçbiri bize farklı köylerde çok sayıda akrabası arasında paylaştırılacak bırakarak büyük bir aile karşılamak için yeterli alan vardı Hiçbir iletişim ve az yiyecek vardı 9 Eylül 1945, yaş 19, o 10 Nisan 1945 tarihinde yolculuk bir tren, bir hava saldırısında öldürüldü, benim güzel eski kız kardeşi Ruth ölüm öğrendim O Schwandorf, Bavaria saldırı site yakınlarındaki bir toplu mezara gömüldü Annem sadece 20 iken Ruth doğdu İki kardeş ilişkisi vardı Annem kendi hayatının sonuna kadar Ruth ölümü üzerine üzülüyorlardı

Neyse ki, babam onun veteriner pratikte, Freiberg büyüleyici ortaçağ Sakson kasabasında devam edebilmek iken şeyler, daha iyi bir hal aldı Bizim aile üyelerinin çoğu 1947 ile biraraya geldiler Şehrin kenarında geniş bir bahçe ile çevrili güzel bir villada yaşıyordu Benim okula giderken eski bir ortaçağ kenti duvar boyunca oldu Freiberg, sadece 40000 sakinleri için, 175 yaşında tiyatro ile zengin bir kültürel yaşam vardı Görkemli büyük Silbermann organ muhteşem gotik katedrali, Dom, müzikal performanslar, en etkileyici idi Her hafta Bach kantat yapıldı Bach, Mozart ve Haydn büyük koro çalışmaları düzenli olarak yapılmış ve en önemli dini bayramların en yüksek sanatsal düzeyde Hatta Bach'ın Matthäus Passion cantus firmus şarkı katıldı Yani, bu, yine küçük bir ortaçağ kasabası bir ülke köyü yerine bu kez, neredeyse bir 19 yüzyıl rüyanın gibi oldu

Ancak, günlük bazda Doğu Almanya ile başa çıkmak için giderek daha baskıcı bir rejim vardı Ben 1954 yılında liseden mezun olduğunda, "kapitalist" sınıfları bir üyesi olarak kabul edildi, çünkü benim bir üniversite eğitimine devam etmek için izin verilmiyordu Neyse ki, o zaman, yani, Berlin Duvarı'nın önce, Batı Almanya serbestçe seyahat etme ve kaçmak için mümkün oldu Yani, 28 Ağustos'ta, Goethe doğum günü, Batı Almanya'da Frankfurt Main Freiberg bıraktı Tren sabah sol ve Bach doğdu öğleden sonra, Eisenach sonra Weimar, Goethe, yaşamının çoğunu geçti ve akşam Frankfurt Goethe doğum yeri geldi

Tübingen Üniversitesi'nden 1960 yılında mezun oldu ve ardından Kiel, München ve Tübingen Frankfurt başında, tıp okudu Ben iki yıl çeşitli küçük hastanelerde staj tamamlanmış olsa da, benim tıp eğitimi devam aleyhine karar verdi Ben tıp uygulayarak daha çözülmemiş sorunlar çok daha hayran oldu Neyse ki, benim eski erkek kardeşi Hans, yaptığı çalışmada, veterinerlik alanında benzer bir deneyim yaşadım ABD'de eğitim prestijli Fulbright Bursu, mikrobiyoloji orada eğitimine devam etti ve hızla Madison Wisconsin Üniversitesi'nde profesör rütbe elde edilen vardı O benim ikilem son derece sempatik ve Khorana ya da Van R Potter ya da çalışması için bir lisansüstü burs güvence altına almak için bana yardımcı oldu Yani, 1962 yılında, ben bir Alman çelik kargo Montreal yelken ve oradan geç güzel bir gün gelecek Mayıs ayında Madison sürdü Potter, zeki, enerjik ve teşvik edici muhteşem bir akıl hocası oldu Kasım 1966 yılında mezun oldu ve Rockefeller Üniversitesi (eski Rockefeller Enstitüsü), Hücre Biyolojisi George Palade Laboratuvarı katılmaya karar verdi 1945 yılında başladı ve hücrenin bütün büyük yapıların keşfine yol açtığını devrim spesifik hücresel fonksiyonları hücresel yapılar ilgili alanda devam etti Bu ikinci aşama, üçüncü aşaması, hücresel fonksiyonları moleküler analizi (aşağıya bakın) heyecan verici başlangıçlar sonuna rastlayan var saatimde Ben bu üçüncü aşaması tüm hızıyla devam analiz başlatmak için yardımcı şanslıydı

George Palade benim en etkili akıl hocası, iyi bir arkadaş ve harika bir iş arkadaşı olmuştur Çalışma hipotezleri formüle etmek ve bu hipotezleri test etmek için deneyler tasarlamak için, birbirinden farklı gerçekleri bir koleksiyon conceptualize nasıl O bana öğretti Ona çok şey borçluyum

New York'ta Laura Maioglio evlendi Laura sanat tarihi eğitimi aldı ve babasının ölümü üzerine, 1906 yılında babası tarafından kurulan Barbetta Restoran devraldı Laura daha önce tecrübe etmedikleri çok sanatsal zevkleri bana tanıttı O bana benim iş büyük ölçüde teşvik ve laboratuvar geçirdiği uzun saatler hakkında şikayet asla

1994 yılında, Dresden, Inc, bir hayır kurumu Friends of Dresden Frauenkirche yeniden yardımcı olmak için ABD'de fon amacı ile kuruldu Dresden tarihi anıtların pek çok yeniden Almanya'nın birleşmesi ve komünizm kurtuluş en heyecan verici sonuçlardan biridir Bu bir çocukluk hayali gerçek oluyor

Bu hayatımın Frauenkirche ve yeni bir sinagog inşası ve yeniden inşası için, Dresden restorasyon, ablam Ruth Blobel bellek, Nobel Ödülü bütün toplamı bağışlamak en büyük zevklerinden biriydi Bu bağışlar aynı zamanda arkadaşım Saksonların şükranlarımı hizmet vermektedir Silezya kaçmak zorunda kaldı kollarını açarak bizi aldı Orada hayatımın harika bir dönem geçirdim ve bana bir kapsamlı ve değerli bir eğitim verdi Birkaç bin dolar da Fubine / Piemonte / italya, eşimin babası, Sebastanio Maioglio ev kasabasında eski bir barok kilisenin restorasyonu için bağışlanacak Biz ebeveyn evde karım orada çok mutlu yazlar geçirdim

Les Prix Nobel Nobel Ödülleri 1999, Editör Frängsmyr, [Nobel Vakfı], Stockholm, 2000 Tore

Bu otobiyografi / biyografi ödülü zamanda yazılmış ve daha sonra kitap serisi Les Prix Nobel / Nobel Ders Verme yayımlandı Bu bilgiler bazen Laureate tarafından sunulan bir zeyilname ile güncellenir

Telif Hakkı © Nobel Vakfı, 1999

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com