Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, nikolaas, tinbergen

Nikolaas Tinbergen Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nikolaas Tinbergen Hayatı

Nikolaas Tinbergen

Lahey, Hollanda, 15 Nisan 1907, Dirk C Tinbergen ve Jeannette kamyonet Eek beş çocuğundan üçüncüsü olarak doğdu Biz mutlu ve uyumlu bir aileydik - Hollandaca dil ve tarih bir lise ana ailesine adamış olan, çok sert bir işçi, ince, sessiz bir mizah ve yaşam sevinci dolu entelektüel uyarıcı bir adam, babam, annem sıcak, itici bir kişi idi

Okulda derslere çok fazla ilgi yoktu, hem de lise ve Üniversite, ben sadece başarısız olmadan mümkün değerlendirilecektir olduğunca az çabayla aracılığıyla kazınır Leiden Üniversitesi Profesör, H Boschma ve geç CJ van der Klaauw hüküm ve hikmet sahibidir öğretmenler de dahil olmak üzere, çim hokeyi oynarken sol-kanat kamp hobiler, kuş gözlemciliği, paten ve oyunlar meşgul, bana bol özgürlük izin ekipleri bana benim neredeyse sınırsız genç enerjiler için ücretsiz dizgin verdi

Hayatım boyunca, Fortune bana gülümsedi Bizim kentsel ev bir saatlik yürüyüş içinde, geniş kumlu kıyılarında, onun muhteşem kıyı kumulları, onun her yerde iç sularda bol miktarda yaban hayatı, bütün - - bana mutluluk, ve ben çok sayıda uyarıcı erişim büyük ölçüde ayrıcalıklı oldu Hollanda'da sonra eşsiz doğal zenginlikleri bulunuyor - Hollanda'da hala ev adları oldukça istisnai iki Hollandalı Doğacı, E Heimans ve Jac P Thijsse yazıları

Ben bir çocuk olarak, iki küçük izledim bizim arka bahçede akvaryumları, her ilkbahar, yuva bina ve Dikenli balıkgillerin diğer ilginç davranışları vardı Lisesi, Dr A Schierbeek, doğal tarih ana haklı kimse için gerekli, böylece, bol temiz hava var Başkanı Master savunarak, sınıfta üç deniz suyu akvaryumları sorumlu bize bazı koydu benim harcama sabah sonu kapalı hakkında endişelenmeyin

Daha sonra Leiden öğretilen akademik Biyoloji söylenseydi ne korkmuş olması, benim de ilk başlarda Üniversitesi'ne gitmek istemeyenler oldu Ama bir aile dostu, Profesör Paul Ehrenfest, ve Dr Schierbeek Profesör J Thienemann, ünlü 'Vogelwarte Rossitten' kurucusu ve kuş zil başlatıcı, 1925 yılında, babam beni göndermeye çağırdı Thienemann oldukça bu garip gençlik ile ne yapacağını bilmiyordu ederken, fotoğrafçı Rudy Steinert ve eşi Lucy, kuşların büyük sonbahar göçü gördüm Kurische Nehrung, benzersiz zengin kıyıları ve tepeleri boyunca bana yürüyüşlere birlikte aldı vahşi Moose ve ünlü Wanderdünen Hollanda, 1925 Noel benim döner dönmez, ben sonra Leiden Üniversitesi Biyoloji okumaya karar verdi Burada ben, onu örnek, bana aşılanan Hollanda'nın en yetenekli doğa bilimci Dr Jan Verwey, arkadaş olmak için iyi bir servet vardı, hayvan davranışları (profesyonel bir ilgi, o da doğaçlama bir maç, benim aşağılanma, çok beni dövdü boyunca ıssız Noordwijk sahil iki coşkulu Çıplak Maymunlar) Ben, çok uzak olmayan Lahey küçük bir korumalı Herring Gull koloni erken imprinting martılar benim ilgi borçluyum ve babacan iki arkadaş, geç GJ Tijmstra ve Dr H örnek c A F J Portielje

Benim finallere kadar onur olmadan vasıtasıyla kazınarak sonra, ailesi sık sık Zuiderzee pateni gezileri katıldı Elisabeth ------ ile meşgul oldu; bu bana bir gün bir geçim olacağını fark yaptı Karl von Frisch çalışmalarından etkilenen ve J-H , Olağanüstü homing yetenekleri bir çalışma için Fabre böceklerle yazıları, Beewolves bir koloni şansı keşif (bir kazıcı yabanarısı Philanthus) kullanmaya karar verdi 32 sayfa baskı yeterince etkileyici değil; Bu kuşkusuz kıt ama yine de oldukça ilginç bir küçük tez, Leiden Fakültesi (Daha sonra söylendi) sadece ciddi şüpheler sonra geçen yol açtı Ama Sidney Van den Bergh cömertliği ile arkamda bu kilometre taşı almak için kaşıntı, ben kendi tabanına sahip olan Uluslararası Kutup Yılı 1932-1933, Hollanda küçük bir şarta bağlı katılma fırsatı teklif edilmişti Angmagssalik, küçük, izole Eskimo kabilenin vatanı Eşim ve ben, iki yazlar ve batılılaşmış hemen önce bir kış için bu büyüleyici kişi ile yaşadı Atalarının İnsan hayatının en olası yolu yeniden çalıştığımda bu ilkel avcı-toplayıcı topluluk arasında hayatın ilk elden deneyim iyi yerine kırk yıl Laters durdu

Hollanda'ya döner dönmez, Leiden Üniversitesi, 1935 yılında onun genç personeli streç nasıl biliyordu Profesör CJ van der Klaauw, karşılaştırmalı anatomi öğretmek ve hayvan bir öğretim kursu düzenlemek için bana küçük bir öğretim üyesinin iş verildi lisans öğrencileri için davranış Ben de, saha içine benim ilk araştırma mezunları almak ve böylece saha çalışması yıllık iki aylık süre için resmi 12 günlük yıllık tatil genişletmek olabilir izin verildi Bu nedenle, Beewolves ve diğer böceklerin ve kuşların davranış çalışmaları homing daha ileri çalışmalar için kullanılır

Van der Klaauw 'İçgüdü' küçük bir sempozyum için 1936 yılında Leiden Konrad Lorenz davet ve Konrad ve ben ilk kez bir araya geldi sonra Biz bir kez 'tıklanan' Lorenzes ikinci öğrenci (Seitz Reizsummenregel ilk olan Dr Alfred Seitz,) fourmonths 'Lorenz oldu Viyana yakınlarındaki Altenberg ebeveyn evde kalmak için, bizim küçük oğlu ile, bizi davet etti Ama başlangıç ​​'öğrenci' ve 'ana' birbirlerini etkilemiştir Konrad olağanüstü bir vizyon ve coşku desteklenmiş ve deney 'önsezi' eleştirel anlamda yoluyla fikirlerini düşünmek eğim ve önlenemez bir dürtü kontrol etmek için döllenmiş neredeyse çocuksu bir hayranlık olduğu bir hediye Bu boyunca sık sık komik eğlenceli nöbetleri içine patlaması - Konrad sözleri, Lausbuberei

Bu ay bizim gelecekteki işbirliği ve yaşam boyu sürecek dostluk için belirleyici olmuştur Hollanda'ya geri dönerken, ben utanarak Münih zaten ünlü Rockefeller inşa edilmiş laboratuvar koyabilirdik soran büyük Von Frisch yazdı Sanırım bir şey ama sessiz bir Gruss Gott bir öğrencinin agresif Heil Hitler cevap vermek için reddetti görünce bu ziyaretin anısı adam Von Frisch ile zevk ve onun adına bir kaygı bir karışımı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com