![]() |
Sezen Aksu - Biyografisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sezen Aksu - Biyografisi![]() ![]() Annesi fen öğretmeni Şehriban Hanım, babası matematik öğretmeni Sami Bey olan Fatma Sezen Yıldırım, 1954 yılının 13 Temmuz'unda Denizli Sarayköy'de dünyaya geldi ![]() ![]() ![]() Çocuklarını disiplinli yetiştirmeyi isteyen Sami Bey ve Şehriban Hanım, Sezen'e karşı her zaman mesafeli olmaya çalışmışlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gençlik çağında sanatın bütün dallarına ilgi duyan Sezen, resim, tiyatro ve dans dersleri aldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sezen, 1974 yılında bir plak şirketine 3 şarkılık bir bandını gönderdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yabancı bir şarkıdan alınan besteye söz yazılmıştı ve sonuç tam anlamıyla fiyaskoydu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sezen Aksu üçüncü 45'liği 'Olmaz Olsun/Vurdumduymaz'ı 1976 yılında çıkardı ![]() ![]() ![]() ![]() Genç sanatçı, 1976 yılında ilk sahne çalışmasına başladı ![]() ![]() ![]() İzmir'de doğdu ![]() öğrenimini yarıda bırakarak profesyonel sarkıcılığa başladı ![]() Kaybolan YıllarGölge Etme gibi sarkılarla yıldızı parladı ![]() çoğunu kendi besteledi ![]() sözlerini yazdı ![]() oyunculuğu denedi ![]() yeteneğiyle dikkat çektiği, "Bin Yıl Önce Bin Yıl Sonra adlı muzikallerdeki "Sen Ağlama;Geri Dön, gibi şarkılarla ününü perçinledi ![]() kasetiyle zirvedeki yerinialdı Türk pop muziğinin en güçlü seslerinden Sezen Aksu, Aşkın Nur Yengi, Sertab Erener, Levent Yüksel, Yıldız Tilbe gibi bir zamanlar vokalistliğini yapmış gençleri pop muziğimize kazandırdı ![]() evlendi ve bir çocuk annesi ![]() ![]() ![]() Sezen Aksu'nun albümleri: Serçe, Ağlamak Güzeldir, Firuze, Sen Ağlama, Git, Sezen Aksu '88, Sezen Aksu Söylüyor, Gülümse, Deli Kızın Türküsü, Işık Doğudan Yükselir, Gül Bahçeleri, Düğün ve Cenaze, Adı Bende Saklı, Sarı Odalar, Deliveren, Şarkı Söylemek Lazım, Yaz Bitmeden ![]() ![]() ![]() Dillerden düşmeyen bazı şarkıları: Kaybolan Yıllar, Gölge Etme, Yak Bir Sigara, Firuze, Hata, Ağlamak Güzeldir, İkinci Bahar, Dilimin Ucunda Kelimeler, Geri Dön, Tukeneceğiz, Git, unzile, Değer mi Hiç, Sarışınım, Bir Çocuk Sevdim, Seni İstiyorum, Şinanay, Gidiyorum, Belalım, Hadi Bakalım, Gülümse, Masum Değiliz, Deli Kızın Türküsü, Tenna ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|