![]() |
Demir Demirkan - Biyografisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Demir Demirkan - BiyografisiBİYOGRAFİ VE ALBÜMLER Demir Demirkan 12 Agustos 1972 yılında Adana'da doğdu ![]() ![]() ![]() Pentagtam gurubu ile "Trail Blazer" albümünü tamamladıktan sonra Los Angles, CA'ya taşınarak 1992 de Musicians Institute'da eğitime başladı ![]() ![]() ![]() 1996'da eve, İstanbul'a döndü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1999 yılında Sony müzik Türkiye ile antlaşma imzaladı ![]() ![]() İki Tv filminde yardımcı roller aldı ![]() ![]() ![]() ![]() Demir Demirkan 2002 ekim ayından itibaren Show TV'de yayınlanmaya başlayan 5'i Bir yerde adlı TV Dizisinin başrolünde yeraldı ![]() ![]() 2003 yılının Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye'ye birincilik getiren "every way that I can" adlı şarkıyı besteledi ve sözlerini yazdı ![]() Albümler Demir Demirkan'ın ilk solo albümü 2000 Mayıs'ta Sony Müzik tarafından yayınlandı ![]() ![]() ![]() Göçmen Gümüş Belki Dağlar Dayanmaz Dünyanın Yollarında Sahte Cennet Ölmek Yaşarken Yarına Kadar Karşılıksız Aşk Üçgen Yeni albümü "Dünya Benim"'de Tarkan Gözübüyük, GMG, Alen Konakoğlu, Nurkan Renda, İsmail Soyberk, Mehmet Akatay, Hamdi Aktay gibi usta müzisyenlerle çalışan Demir Demirkan’a vokallerde de Özkan Uğur, Tuğba Önal, Sertab Erener, Sibel Gürsoy gibi Türkiye’nin en iyi sesleri eşlik etti ![]() ![]() ![]() İstemek yetmedi Rüya Ayıp Aşk var ya Doya doya Resim Dünya benim Dedim ama Cevapsız Çırılçıplak Üçünü albüm ![]() ![]() ![]() Sony Music, Turkiye ile olan anlaşmasını sonlandıran Demir Demirkan, tamamen kendi beğenileri ve yetenekleri doğrultusunda bir albüm çıkardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prodüktörlüğünü kendisinin üstlendiği albüm için Demir Demirkan şunları söylüyor: " ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() senden sonra kahpe what's done is done gitti gider köle kral hayat sensiz olmuyor tomorrow is another day yalanlar berlin yavaş yavaş zaferlerim sololar ought to know (avrupa baskısı) Hangi Albüm için neler yapti? Artist/Group Albüm Tarih Görevi Pentagram Trail Blazer 1992 Şarkı yazarı, Gitarlar Pentagram Anatolia 1997 Şarkı yazarı, Gitarlar Şebnem Ferah Kadın 1997 Prodüktör, Gitarlar Şebnem Ferah A ![]() ![]() ![]() ![]() Sertab Erener Sertab gibi 1997 Prodüktör, Gitarlar, şarkı yazarı Sertab Erener Sertab 1999 Prodüktör, Gitarlar, şarkı yazarı Sertab Erener Turuncu 2001 Prodüktör, Gitarlar, şarkı yazarı Demir Demirkan Demir Demirkan 2000 Prodüktör, Gitarlar, şarkı yazarı, Vokal Sertab Erener Yeni 2001 Prodüktör, Gitarlar, şarkı yazarı Demir Demirkan Dünya benim 2002 Prodüktör, Gitarlar, şarkı yazarı, Vokal 5'i Bir Yerde Dizi 2002 Başrol, jenerik şarkısı yazarı, yorumcusu Every way that I can ESC 2003 2003 Besteci ve söz yazarı Demir Demirkan 2004 istanbul 2004 Prodüktör, Gitarlar, şarkı yazarı, Vokal Ayrıca gelibolu belgeselinin müziklerinide yaptı son proje olarak suan istanbul 2004 albümünde bulunan zaferlerim adlı sarkıyı yeniden mixledi ve klip çekti ![]() |
![]() |
![]() |
|