Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, orhan, pamuk

Orhan Pamuk Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Orhan Pamuk Hayatı

Orhan Pamuk

Benim kitap İstanbul'un yarısı şehir hakkında; diğer yarısı hayatımın ilk 22 yıl kronikler Bittiğinde ben büyük bir hayal kırıklığı hatırlıyorum Her şeyin, hayatımın en önemli, sadece birkaç kitap haline kendi yolunu bulmuştu saydığı tüm anıları hakkında ifade etmek istemişti Ben deneyimlerini farklı bir dizi her bir çizim, hayatımın ilk twentytwo yıl açıklayan başka bir yirmi cilt yazabilirdik Otobiyografi geçmişleri korumak için, ama biz onları unutmak yardımcı hizmet ettiğini keşfetti sonra oldu

Ben 1952 yılında İstanbul'da doğdu Dedem servetini bina demiryolları ve fabrikalar yapılan başarılı bir inşaat mühendisi ve işadamı oldu Babam onun ayak izlerini takip, ama para kazanmak yerine, onu kaybetme tuttu İstanbul'da özel okullarda eğitim, üç yıl mimarlık okuduktan sonra, ben, düştü, bir gazetecilik kursu kayıtlı ve bir yazar olmak için yola çıktı 7 ve 22 yaşları arasında, ben bir ressam olmayı hayal ediyordu Benim çocukluk ve ilk gençlik sırasında, mutlu ve tutkulu bir amaç duygusu ile boyanmıştır Ama ben 22 yaşında resim durdu zaman, ben başka çareleri yoktu ama sanat hayatımın ayırmaya biliyordu Aynı zamanda, ben 22 yaşında resim verdi ve benim ilk romanı Cevdet Bey ve Oğulları yazmaya başladı neden hiç bir fikrim yoktu Bu yıl sonra, İstanbul'da yazdı, o gizemini keşfetmek için

Ben 54 yaşında hayatımın geri baktığınızda, bir kişi görmek, hem de mutluluk ve sefalet içinde, masa başında uzun saatler boyunca çalıştı Her bir inanan, bakım, sabır ve iyi niyetleri ile kitap yazdım Başarı, ün, mesleki mutluluk bu kolayca bana gelip vermedi Bugün benim roman 55 dillerine tercüme edilmiş, ama benim ilk romanı için en zor şey, bir Türk yayıncı bulma Cevdet Bey ve Oğulları almak için bir yayıncı bulmak için dört yıl sürdü Bu yayımlanmamış roman için bir ulusal ödül kazandı olduğu gerçeğine rağmen

1982 yılında benim ilk romanı yayımlandı yaklaşık aynı zamanda, ben Aylin Türegün ile evlendi ve ikimiz de aynı sokaklarda yürüyen, aynı varlıklı, batılılaşmış bir İstanbul semti büyümüş ve çünkü biz hiç birbirlerini tanımadan önce katılıyor Aynı okullarda, 'benim köyden bir kızla evlendi' diyerek onu kızdırmak için kullanılır Kızımız 1991 yılında doğdu ve biz, Rüya sonra Kara Kitap kahraman onun adını edildi

Ben özel hayatımı yazılı hale getirmiştir Eşim aynı üniversitede doktora üzerinde çalışırken, 1985 ve 1988 yılları arasında New York'ta Columbia Üniversitesi'nde misafir alim oldu Amerika kütüphaneleri, kitapçılar ve müzelerin zenginliği büyük ölçüde etkilendi Eşim ve ben 2002 yılında boşandı O ve kızımızın benim en iyi arkadaşlarım kalır 2006 yılında Nobel Ödülü kazandı, bir ay önce, ben bir yıl boyunca bir dönem Columbia Üniversitesi'nde ders vermeye başladı

Benim için güzel bir gün çok iyi bir sayfa yazdım, diğerleri gibi bir gün Yazdığım harcamak saatleri dışında, yaşam, kusurlu, eksik ve anlamsız görünüyor bana Beni tanıyanlar iyi yazma konusunda ne kadar bağımlı anlamak, masalar, kalemler ve beyaz kağıt, ama onlar hala, 'bir süre kapalı biraz biraz yolculuk yapmak, hayattan zevk!' Bana çağırıyorum , Beni daha iyi benim için en büyük mutluluk yazılı olduğunu anlamak bilenler, bu yüzden bana, bana yazılı uzak tutar herhangi bir şey söylemek, kağıt ve mürekkep hiç bana iyi bir yapacağız Ben en çok arzu edilen ve bu görevi hariç olmak üzere her şeyin kendilerini ayırmaya geçirebildi ne yapmak mümkün olan nadir mutlu yaratıklar 01:00

Amcalar ve teyzeler ile çevrili büyük bir aile benim çocukluk geçirdi Benim ilk iki roman, Cevdet Bey ve Oğulları, Sessiz Ev, aile destanları Kalabalık aile toplantılarında açıklayan keyfini birlikte yemek yemek, kan davaları ve kavgalar Fala azaldı ve ailemizin dağınık Ancak zamanın geçişi ile, yavaş yavaş bir koruma kaynak ya da geri dönmek zorunda hissettik bir merkez olmak için durdurdu Her gece yatağa kıvrılıp ve beni üzerinden yorgan çekin, ben, yalnızlık ve hayalleri, hayatın güzelliklerini ve zulümleri arasında dolaşan bir tatlı korku ile süpürülüp, ve aynı ben titremeye o Ben korkunç hikayeler dinledim zaman yoktu, ya da bir çocuk olarak, masallar okuyun

Sessiz Ev, uyku ve uyanıklık arasındaki bu dünyaya nüfuz çalıştı anneannem monologlar aracılığıyla oldu Rüyalar ve gerçeklik, hayal gücü ve tarih arasındaki gölgeleri de araştırıyor White Castle, aynı dünya izleri vardır Ama ben kendi sesimi bulundu hissettim ki, Kara Kitap, 1985 yılında başladı New York'ta yaşayan ve kendi kendime kim olduğumu zor sorular sorarak, zaman 33 yaşında idi ve benim geçmişi hakkında Ben okuma ve yazma, Columbia Kütüphane odamda tüm zamanımı geçirdim New York'ta geçirdiğim zaman boyunca, İstanbul özlemi, Osmanlı, Pers, Arap ve İslam kültürünün harikası için benim hayranlık ile karışık Kara Kitap planı beni çok uzun bir zaman aldı, kör bir adam gibi ileri my way duygu, ben tam olarak ne yaptığını bilmeden yazdım bir kitap bir kitap oldu Ben hala bitirmek için mümkün olduğu şaşırdım

Yeni Hayat, Kara Kitap ilk yılında keşfedilen şey lirik bir keşif, bu kez İstanbul'da değil, Anadolu'da Benim Adım Kırmızı, roman, bu şaşkınlığa düşüren annem: o zaman o ben nasıl yazdı anlayamıyorum söylüyor benim diğer romanları herhangi bir şey yoktur ki sürprizler onu, o benim şeyler üzerine çekti biliyor kendi yaşam Ama My Name diye o çok iyi bilir bu oğlu, diye o her şeyi bilir bu kesindir Kimin hakkında bu oğlu ile bağlamak değil Ki bir yönü vardır Bu, benim görüşüme göre, duyabiliyorum herhangi bir yazar için en büyük iltifat olması gerekir Kırmızı kitabı o daha bilgedir annesi duymak

Beni şaşırttı en Kar popülerlik oldu Başlangıçta ben bu siyasi İslam, Doğu-Batı günlük yaşamın kalıplaşmış ve bunların yansımaları çatışması artan ilgi düştü düşündüm

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com