Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gerardus, hayatı, hooft

Gerardus 'T Hooft Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gerardus 'T Hooft Hayatı

Gerardus 't Hooft

"Her şeyi bilen bir adam" Bu bildirildiğine göre, büyüyünce olmak istiyorum bana soran bir öğretmen benim cevap oldu Ben sekiz yaşındaydım, ya da o sıralar, ne söylemek istedim "Profesör" oldu, ama hala her şey bilmeden, ben o sözcüğü unutmuştu Ve ben gerçekten ne anlama geldiğini "bilim adamı", doğanın temel Kanunlarda sırlara vakıf biri oldu

Bu belki de, böyle garip bir istek değildi Bilim, tüm sonra, ailem oldu Hemen hemen, o zaman, 1953, benim büyük-amcası, Frits Zernike, faz kontrast mikroskobu icat ona yol açmıştı çalışmaları için Nobel Ödülü kazanmıştı Teorisi çalıştı ve singlehandedly onun mikroskop inşa ile onları canlı bir hücrenin hareketli görüntüler gösteren biyologlar hayrete vardı Büyükannem, Zernike kız kardeşi, gençken, kardeşi hakkında anekdotlar anlatmak için kullanılır Bir gün, örneğin, yerel bir pazarda bir teleskop satın almıştı O gece, polis, kapıda "kendi çatısı çinko hırsızlar" olduğunu anne ve babası uyarmak için geldi; onun yeni teleskop denemek ve göklerin okuyan, ancak Frits oldu Kendisi profesör, bilinen bir zoolog, Leyden Üniversitesi Pieter Nicolaas van Kampen evlenmiştir Onu hiç tanımadım annem on sekiz yaşında iken, o, uzun bir hastalıktan sonra vefat etti

Amcam, Nicolaas Godfried van Kampen Utrecht Devlet Üniversitesi Teorik Fizik Profesörü olarak atandı Annem bilimsel bir kariyer için tercih etmedi "O kadar gelmedi, o şimdi aslında bu tür konular sevdim kabul olmaz, aslında matematik ve bilim okulda özellikle onun için zor olmadığını ekleyerek, ama bir kız olmak, diyor O sanat okuluna gitti ancak daha sonra Fransızca bir derece elde etti ve şimdi özel bir sınıf bu dili öğretiyor

Çevre mıydı ya da benim genlerde bir fizikçi olmak için tercih edildi? Büyükannem bilim adamları hayrandı ve o daha benim seçimim tespit olabilir, ama fikrimi konuşabilirsin uzun zaman önce yapılmış olduğunu düşünüyorum Bir resim, bir tekerlek okuyan iki yaşındayken, bana alınmıştır Tabii, olay hatırlamıyorum, ama diğer çocuklar oyun oynuyor koşturup zaman ben hatırlıyorum jantlar hayran? Benim çok eski hatıraları hakkında gözlemler saplantı Ben kum sürünerek karıncalar izledim ve bir karınca olsaydı hayat nasıl olurdu merak etti Çakıl taşları arasında en ufak bir alana gitmek için, ve bu sizin için evler kadar büyük olacaktır mümkün olacaktır Ama fark ettim, bir karıncanın hayatı bizimkinden tamamen farklı olmalıdır Hala bir bebek baş aşağı ve iki çocuk bisiklet tekerlekleri, birbirlerine dokundu nasıl bir gün gördüm Bir tekerlek açarsanız, diğeri de dönen başlamak istiyorum Diğer dönen bir tekerlek dönüş yapabilirsiniz Iletim prensibi Doğa nasıl büyüleyici Ben konuşmaya başlamadan önce, üzerinde iki yaşında idi , Insanlarla iletişim kurmak için daha anlamak istedim çok daha ilginç şeyler vardı, çünkü o muydu? Ben de okuma ve yazma geç oldu Deşifre annem el yazısı edememek anlamına okuma düşündüm çünkü bu, ben hatırlıyorum

Den Helder doğumlu rağmen, ben, annem, babam, o tartışma kısa sürede Ita onun resmi adı Elise değişmişti ablası ve kız kardeşi Agnes ile, The Hague benim çocukluk geçirdim Babam deniz mühendisliği Delft bir derece elde vardı Holland America Line büyük okyanus kruvazör tersaneleri kariyeri yaptı O devleri "Maasdam" ve onun gemileri gibi "Rijndam" konuşmak için kullanılır Yeterince o kadar uzun bir süre o bir petrol şirketinde çalıştı Babası gibi, o, gemi ve denizi ile yapmak zorunda tüm yüksek teknoloji endüstrisinin seviyordu Doğal olayların benim ilgi görünce de mühendislik ilgimi almak için kolay olacağını düşündüm Bana dokundu asla gemi ve araba motorları, hakkında kitaplar satın aldı "Bu şeyler zaten başkası tarafından icat edilmiştir" diye itiraz etti "Doğa araştırmak ve yeni bir şeyler keşfetmek istiyorum"

Ben sekiz yaşındayken, ailem, on bir ay Londra, İngiltere, ilk kez bir yabancı dil, İngilizce ana zorunda kaldı süre için taşındı Çok geç, ailem, özel bir okula çocuklarını göndermek kaydı üç yıl veya daha öncesinde gerekli olacağını keşfetti Biz bir devlet okuluna gitti Okul üniformaları, ama katı düzenlemeler giyim vardı değildi Bir soğuk bir günde uzun pantolon okula girdi Ben bir yabancı olması nedeniyle izin verilen ve her zaman bana çok nazik, ama şort, diz kadar ulaşan, okul için bir norm oldu Yaz aylarında hafta sonları sırasında, uzun yolculuklarda tarafı güzel bir ülke yapacak İngiltere'de tüm hafta sonu boyunca yağmur düştü görünüyordu Tepeler pek Hollanda'da bulunan 100 metre daha uzun, yani benim ilk dağlarda gördüm Ben ağaç gövdeleri ağırlık çizgisinde büyümeye ve eğim yönünü görmezden fark heyecanlandım Ben de bana bazı evler, eski veya yeni gösterirseniz, ben hemen dışında Hollanda ve İngilizce olanlar söyleyebilir Öyle ki, fark, İngiliz ve Hollandalı mimari bazı temel farklılıklar

Babam, her zamankinden daha fazla para kazanmış ve bu onu bana Meccano bazı pahalı kutuları satın almak için tanınan Bu benim için yaptığı en büyük şeylerden biri oldu Ancak, ben babam ile bir anlaşma yapmak zorunda Alternatingly, kitapta anlatılan bir model oluşturmak ve sonra kendi hayal gücü dışında bir şey inşa O kitapta modeller daha öğretici olduğunu düşündüm, ama benim kendi hayal tercih Ben inşa edilen en fantastik şeyler robotlar, sonsuz çalışkanlık, bunun için gerekli olmasına rağmen, bir şey almak için ikna olabilir

İlkokuldan sonra Lahey de, Dalton Lyceum gitti Bu öğrencilerin huzurunda öğretmenlerin ödev malzeme öğrenim için ekstra saat verilen bir okul sistemi, ve bu benim için iyi çalıştı Bir yıl sonra klasik bir, bir yıl daha alacaktı, antik Yunan ve Latin dahil olmayan bir klasik ve klasik bir devamı arasında seçim yapılacak, ve daha zorlu olacaktır Amcam seçim önemsiz olacağını söyledi "Fizik Latince ve Yunanca gerekmez", o dedi, "ama herhangi bir zarar vermez" Ben zorluk çekmek için seçti Neden? Ben bazı çocuklar bilmiyordum şeyler öğrenmek fikrine tahammül edemeyen düşünüyorum Ben seçim pişmanlık duymadık

Babam bana radyolar hakkında bir kitap satın aldı ve bu ilgi bana yaptı "Biliyorsun, Gerard" bir okul, bir zamanlar bana söylemişti, "Dünyada hiç kimse, bir radyo nasıl çalıştığını anlar" Bu inanılması zor bulundu "Içindeki tüm bu şeyler bak" dedim, "bir fikir olması gerektiğini tasarlanmış adam" Ama eğer herhangi bir anlaşılamamıştır sırları vardı, ben kendimi vaat ettiği, onları öğrenmek için gidiyordu Kitap radyo lambaları, diyotlar, triodlar, pentodes vardı Daha sonra transistörlerin aynı şekilde çalışır ve tam talimatları nasıl bir radyo monte setleri satın alabileceği öğrendim Tam da bu şekilde monte edilmesi gerekiyordu neden anladım önce bir radyo kurmak asla Neden, örneğin, tasarımcı, her zaman geri kaplin bir transistörün kuvvetlenme gücü kaldırabilir? Ben daha az transistör ve herhangi bir bastırma ile bir amplifikatör yapmak için çalıştı Hem de yüksek frekans ve düşük frekans sinyali sadece tek bir transistör ile bir radyo yapabilir miyim? Bütün bu soruların cevaplarını öğrendim

Modern diller, Hollandalı yanı sıra, İngilizce, Fransızca ve Almanca zorunlu idi Ben dil argümanlar mantığı ile sıkıntılarımız vardı ve bunun yanı sıra, çevirmek için metinleri kendi dilimde bile onlar hakkında ne ben pek anlayabileceği gibi Ama başardı ve şimdi, Avrupa'nın büyük bir bölümü sakinleri ile iletişim kurabilir mutluluk duyuyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com