Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
elytis, hayatı, odysseus

Odysseus Elytis Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Odysseus Elytis Hayatı

Odysseus Elytis

Midilli eski bir ailenin soyundan, 2 Kasım 1911 Girit adasının İraklion (Kandiye) doğdu

Şair ortaokul çalışmaları bitirdi ve daha sonra, Atina Üniversitesi Hukuk Fakültesi ziyaret ailesi bir süre sonra Atina'da yerleştirilmişler

Onun dergisi "Nea Grammata" ("Yeni Kültür") ile 1935 yılında bir şair olarak ilk kez ortaya çıkması önemli bir olay ve onun tanıtılan yeni stil olarak selamladı - geçerli ve etkili bir şekilde katkıda başardı pek çok reaksiyonlar sebebiyet veren rağmen şiirsel bir reform İkinci Dünya Savaşı arifesinde başlayan ve gün gidiyor

1937 yılında Yedeksubay Corfu bölgesindeki Mektebi'nin ziyaret etti Savaşın patlak vermesi üzerine, gelişmiş yangın hattı, ilk kez 1 Kolordu Karargahı ve sonra 24 Alay Teğmen rütbesiyle görev yaptı Alman işgali sırasında ve daha sonra Yunanistan kurtarılmış sonra, o şiir arda koleksiyonları yayın ve çağdaş şiir ve sanat sorunları ile ilgili deneme yazıları yazma, unabatedly aktif olmuştur §

O iki kez Danışma Kurulu Üyesi yanı sıra, Yunan Ulusal Radyo Vakfı (1945-46 ve 1953-54), Ulusal Tiyatro Yönetim Kurulu, Yunan Radyo ve Televizyon Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Üyesi Program Direktörü oldu Atina Festivali, Yunan Ulusal Turizm Örgütü 1960 yılında Phoenix Tugayı Sipariş 1965 yılında ve 1975 yılında Doktor, Selanik Üniversitesi ve Midilli Belediye Fahri Vatandaş Felsefe Okulu Honoris Causa ilan edildi, Birinci Devlet Şiir Ödülü'ne layık görüldü

1948-1952 ve 1969-1972 yılları boyunca Paris'e yerleşti Orada filoloji ve Sorbonne'da edebiyat dersleri dinledi ve dünyanın avant-garde (Reverdy, Breton, Tzara, Ungaretti, Matisse, Picasso, Chagall, Giacometti) öncüleri ile tanıştı Paris'te başlayarak o gitti ve daha sonra İsviçre, İngiltere, İtalya ve İspanya ziyaret etti 1948 yılında, 1949 yılında Paris ve Roma'da "Incontro Romano della Cultura" 1962 yılında "Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Birliği" Kurucu Kongresi ", Cenevre Uluslararası Toplantılar" Yunanistan temsilcisi oldu

1961 yılında Dışişleri Bakanlığı'nın daveti üzerine, ABD ile seyahat ve benzer davetlerle Sovyetler Birliği aracılığıyla 1965 yılında 1963 ve Bulgaristan

Elytis 'şiir, kırk yılı aşkın bir süredir aktif bir varlığı, geniş bir yelpaze ile işaretlenmiş Diğerlerinin aksine, Antik Yunan ve Bizans geri açılmıyor ama bugünkü teşebbüs ettiği Helenizm, sadece kendini adamış, psikolojik ve duygusal yönlerini dayalı belirli bir şekilde mitoloji ve kurumlar kurmak için Onun ana çaba anlatım mümkün olan en yüksek şeffaflık sağlamak için ve nihayet ışık gizemini yaklaşırken başarı için, etik güçler aracılığıyla doğal unsurları tamamlamak için, haksız remorses onun insanların en vicdan kurtulmak için olmuştur vardır, "güneşin metafizik" - göre

kendi tanımı

Tekniği ile ilgili paralel bir yolu, onun büyük bir çok eser açıkça algılanabilir "iç mimarisi", tanıtımında başlıca Axion Esti - Bu Worthy Bu çalışma - Müzik: Mikis Theodorakis ayarı sayesinde tüm Rumlar arasında yaygın olarak yayılması ve insanların yeni kitabından bir tür olarak büyüdü Başlığı altında (Arz) Benim Kartları Sight için bir dizi deneme Elytis 'teorik fikirlerin ifade edilmiştir Ayrıca o kolaj resimler bir dizi oluşturma gibi tercüme şiir ve tiyatro kendisi de uygulanır Antoloji veya on bir dilde dergilerde yaptığı şiir çevirileri, özerk bir kitap olarak yayınlanmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com