Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bergson, hayatı, henri

Henri Bergson Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Henri Bergson Hayatı

Henri Bergson

Henri Bergson (1859-1941), Yahudi bir müzisyenin oğlu ve bir İngiliz kadın, felsefe okudu Lisesi Condorcet ve Ecole Normale Superieure, eğitim gördü Bergson, bir hoca gibi çeşitli orta dereceli okullarda öğretmenlik kariyerinin ardından, 1898 yılında Ecole Normale Supérieure atandı ve 1900 ile 1921, Collège de France felsefe kürsüsünde profesör 1914 yılında Académie Française seçildi, 1921 yılından 1926 yılına kadar Milletler Cemiyeti Fikri İşbirliği Komisyonu başkanı oldu 1941 yılında ölümünden kısa bir süre önce, çeşitli şekillerde Bergson Vichy rejimine karşı olduğunu ifade etti

Bergson'un İngilizce geçmişi derin etkisi, Spencer Mill, ve Darwin'in ona ilk gençlik yıllarına olduğunu açıklar, ancak büyük ölçüde kendi felsefesinin akılcı sistemleri karşı bir tepki

Bergson, yaşam taze yorumlanması için değil, aynı zamanda güçlü bir metafor, imge ve benzetme istihdam için sadece ünlü kitaplar bir dizi felsefesini geliştirdi Onun Essai sur les donnes immédiates de la vicdan (1889) [Zaman ve Özgür İrade], Bergson iki seviye, derin içgözlem ulaşılabilir ilk, birinci, ikinci harici bir projeksiyon mevcut bilincin bir yorumunu sundu Derin kendini yaratıcı olma ve özgür irade koltuk (1903 onun Giriş à la métaphysique ilk bu işi istihdam sezgisel içgözlem yöntem, daha da geliştirilmiştir [Metafizik An Introduction to] [Madde ve Bellek] matière ve mémoire (1896), Bergson bir kez tekrar çalışmaya başladı bilinç, vücut, zihin ilişkisi onun dikkatini dönüm O tür bir derece değil, bu ayrım olduğunu savundu maddenin sınırlayıcı bir kavram tamamen mümkün özgürlük yapmak yardımcı olan bir bellek yoksun, bir anlık zihin olarak yorumlanır seçim L'Evolution créatice (1907) [Yaratıcı Evrim], Bergson, onun diğer eserleri tanıtıldı zaman teori geliştirdi ve canlıların çalışmanın uygulandığı de la Les Deux Sources moral et de la din while ( 1932) [İki Ahlak ve Din Kaynakları], o özgürlük teorisini ahlaki etkilerini araştırdı Le (1900) [Gülüşme], edebiyat eleştirmeni büyük ilgi, Bergson komedi bir teori ve yerleşik Rire, Bergson'un deneme ve değerlendirmeleri çoğu estetik bir anket ve sanat felsefesi yer L'Energie spirituelle (1919) [Zihin-Enerji La Pensee et le mouvant (1934) [Düşünce ve Hareket] toplanan edilmiştir var Bergson'un çalışmaları 1945-1946 yedi cilt halinde yayımlanmıştır

Nobel Anlatım, Edebiyat 1901-1967, Editör Horst Frenz, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1969

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

Henri Bergson, 4 Ocak 1941 tarihinde öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com