Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kimdir, necdet, özel

Necdet Özel Kimdir

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Necdet Özel Kimdir

Necdet Özel kimdir

Orgeneral necdet Özel Kim
OrgNecdet Özel Biyografisi
Org Necdet Özel Özgeçmişi
Necdet Özel hayatı

1950 yılında Ankara’da doğan Orgeneral Necdet Özel, 1969 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1970 yılında Piyade Okulu'ndan mezun oldu

1978 Yılına Kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı çeşitli birliklerde Takım Ve Bölük Komutanlığı yapan Özel, 1980 Yılında Kara Harp Akademisinden mezun oldu, ardından Kurmay Subay olarak, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Ve Eğitim Şube Plan Ve Harekat Subaylığı, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği İşlem Ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinde Proje Subaylığı, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği, Kara Harp Okulu Kurmay Başkanlığı Ve 9’uncu Piyade Tümen 17’nci Piyade Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü

1995 Yılında Tuğgeneralliğe terfi etti Tuğgeneral rütbesi ile 172’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Eğitim Ve Doktrin Komutanlığı Eğitim Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı İç Güvenlik Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu, 1999 yılında Tümgeneralliğe terfi etti Tümgeneral rütbesi ile 39’uncu Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı ve Kara Harp Akademisi Komutanlığı görevlerini yürüten Özel, 2003 yılında korgeneralliğe terfi etti Korgeneral rütbesi ile 7’nci Kolordu Komutanlığı Ve Kara Kuvvetleri Eğitim Ve Doktrin Komutan Yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 30 Ağustos 2007 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi etti ve Ege Ordusu Komutanlığı görevine atandı

Özel, 30 Ağustos 2008'de 2 Ordu Komutanlığı görevine atandı 30 Ağustos 2010 tarihinden itibaren Jandarma Genel Komutanlığı'na atanan Org Özel, 29 temmuz 2011 de Kara Kuvvetleri Komutanı oldu

Necdet Özel evli ve bir çocuk babası

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com