Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
georges, hayatı, pire

Georges Pire Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Georges Pire Hayatı

Georges Pire

Dinant, Belçika, Georges ve Berthe (Ravet) Pire ilk çocuğu doğmuş Georges Charles Clement Ghislain Pire (10 Şubat 1910 - 30 Ocak, 1969), dünya halkları arasında anlayış elde etmek için çaba eylem hayatını atanan , gelişmekte olan ülkelerde yoksulluk ve umutsuzluk ortadan kaldırmak için, İkinci Dünya Savaşı sonrası dönemin mültecilerin çok hafifletmek için Onun mülteci kendi çocukluk anıları karıştırılır olabilir, o dört buçuk yaşındayken, kendisinin ve ailesinin Fransa'da dört yıl geçirdikten ve evlerine bir kömürleşmiş bulmak için geri dönen, 1914 yılında Belçika, ilerleyen Alman birlikleri önce kaçtı berbat

Babası bir sivil memuru idi Dinant, Georges Pire Collège de Bellevue klasikleri ve felsefe okudu ve onsekiz onun son Henri Dominique adını aldı ve dedi ki Huy, Belçika, La Sarte Dominik manastır girdi Eylül'de yemin 23,1932

O Collegio Angelico Roma, Dominik üniversite çalışmalarını sürdürdü, 1934 yılında rütbesi, teoloji ve 1936 yılında doktora verildi Belçika'daki Leuven Üniversitesi'nde sosyal bilimler alanında çalışma bir yıl sonra, sosyoloji ve ahlak felsefesi öğretmek için Huy manastır döndü

1938 yılında, Muhterem Peder Pire Servis d'entr'aide familiale kurucu talihsiz için örgütsel çalışma yaptığı uzun hizmet başladı [Karşılıklı Aile Yardım] ve İstasyonlar de açık havada de Huy [Açık Hava Kampları] çocuklar için Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında istasyonları kampları daha fazla; onlar misyonları beslenen binlerce Belçikalı ve Fransız çocuklar

Baba, İkinci Dünya Savaşı sırasında kendini Pire, kendi güçlerine downed Müttefik el ilanları döndü yeraltı kaçış sistemi direniş hareketi, istihbarat servisi için ajan, katılımcı ve papazı idi Yaptığı hizmetler için, bu barış adamı Palms Askeri Haç, Çapraz Kılıç, Savaş Madalyası, Milli Tanıma Madalyası Direniş Madalyası verildi

Baba Pire sürekli La Sarte çare olarak görevini tamamlayan, mülteci sorunu incelemek için erken 1949 yılında karar verdi O, Avusturya'da mülteciler için kampları ziyaret Du Rhin au Tuna avec 60,000 DP, bir kitap yazdı ve bir organizasyon, Yerinden Olmuş Kişiler Yardım kurdu

Baba Pire çalışmaları üç düzeyleri mülteciler için eylem vardı 1960 yılında yaklaşık 18000 sponsorlar vardı; onun «sponsor» hareketi hangi ilgilenen kişiler «sponsoru» bir mülteci aile, parsel ve cesaret mektupları göndererek, ilk olarak vardı Huy (1950), Esneux (1951), Aertslaer (1953), ve Braine-le-Comte (1954): İkinci bir düzeyde tüm Belçika'da bulunan, onlara yaşlı, dört için yaptığı evler vardı

Bu mülteciler, kökler bastırmak için ekonomik bağımsızlık kazanmak için, psikolojik bütünlüğe ulaşmak için fırsat var gerektiğini, ancak açıkça görülmüştür Sonuç olarak, Baba, bu toplulukların gettolara dejenere olabilir bir şehir merkezi değil, büyümek için ücretsiz olacaktır bir kentin eteklerinde yer alan, Pire, onlar için küçük köylerde bina bir fikir gebe «Erkeklerin kalpleri» özel katkılarla kullanarak, yedi inşa «Avrupa Köyleri», her biri yaklaşık 150 kişi için: Aix-la-Chapelle, Almanya (1956), Bregenz, Avusturya (1956), Augsburg, Almanya (1957) Berchem-Sainte-Agathe, Belçika, (Fridtjof Nansen'in Köyü, 1958); Spiesen Saar (Albert Schweitzer Köyü, 1958); Wuppertal, Almanya (Anne Frank Köyü, 1959); Euskirchen, Almanya (1962) Bu köylerin tüm yedi hala, şimdi yirmi DP aileleri hakkında her konut var

1957 yılında, Olmuş Kişiler Yardım, mültecilerin adına faaliyet yürüten yürütme organı ile ücret organizasyon, Yerinden Olmuş Kişiler ve on Avrupa devletleri kendi kendini yöneten bölümleri ile Avrupa Köyler, uluslararası bir hayır derneği, Yardım oldu Giderilmesi için 1958 yılında ve daha sonraki yıllarda mültecilerin faaliyetleri bu kuruluş tarafından harcanan fonların Avrupa Kalp, dinsel, ulusal, ırksal ne olursa olsun tüm erkeklerin kalbini hedef alan bir haçlı seferi olarak adlandırılan sürekli bir haçlı seferi tarafından gündeme getirilen ve dilsel engeller

Nobel Barış Ödülü kazandıktan sonra, Baba Pire daha agresif çaba dünya çapında bir uygulama izlemiştir 5 Haziran 1959 tarihinden itibaren, haçlı bundan böyle Dünya Açık Kalp olarak bilinen resmi bir kuruluş tarafından yapıldı Programda, soyut ve somut, kaynak, insan tutum ve belirli eylemleri Amaç, uluslararası kardeşlik, teknik «kardeşçe diyalog»; ajansları Barış Üniversitesi, Dünya Arkadaşlıklar, Dünya Sponsorluklar, ve Barış Adaları

Baba Pire Huy Barış Üniversitesi 1960 yılında kurulmuş ve 1965 için yurt elli uzay, büyük bir konferans salonu ve birkaç küçük olanlar, mutfak ve yemek tesisleri, büyük bir bina tamamlanmış oldu Üniversitesi barış için yapıcı bir iş için kendini adamak isteyen herkese açıktır O, dört dilde verilen dersler duymak «, uzun oturumlar» yaz aylarında düzenlenen iki hafta «kısa oturumları» bireysel oturumlarda iki yıl boyunca tarifeli gün, hatta kayıt yaptırabilirler - Fransızca, İngilizce, Almanca ve Hollandalı ve yüz-yüze kardeşçe diyalog katılmak Kırk ülkeden yaklaşık 4000 kişi Üniversitesi oturumlarda yer almış

Dünya Arkadaşlıklar farklı miraslarından insanlar arasında yazışmalar bir mesafe yapılan kardeşçe diyaloğu teşvik eden bir ajans 6500 Hakkında bu programa kayıtlı bulunmaktadır Dünya Sponsorluklar Afrika ya da Asya'da maddi yardım, mülteci aileleri, insanlar sponsor olmayı sağlar Bu program, çocukların ve gençlerin eğitim vurgulayarak, şimdi yaklaşık 400 kayıtlı sponsorlar veya «godparents» vardır

1960 yılında Pakistan ziyaretinin ardından, Baba Pire, gıda üretimi artırmak, sağlık hizmetlerini geliştirmek, eğitim ve eğlence programları geliştirmek için özel bir uluslararası yardımı ile kendi kendine yardım yerel birleşerek yeni bir girişim başlattı Onun fikir bölgenin halkı formu, belirtilen amaçlar için intervillage işbirliği gerektirecektir kuruluşlar ile bu kuruluşların dışında teknik uzmanlar ve bazı maddi yardım sağlamak için, planları hazırlamak için teşvik etmek, çeşitli köylerinden oluşan kırsal bir alan seçmek için yerel sakinlerinin girişimi için tüm programı açmak için, belirli bir süre sonunda, nihayet beş ya da altı yıl içinde ulaşmak ve olması hedeflere eylem Doğu Pakistan, 1962 ve 1967 için çalışan, bu girişimler ilk Gohira; 1969 yılında başlayan ikinci, Hint kara kütlesinin güney noktasının yakınında Kalakkad altı yıllık program Baba Pire Barış bu programları Adaları denir

Baba Henri Dominique Pire, barış ve insanlık onuru için çalışmak onun otuz iki yıl boyunca, onun dini vazifelerini ve ders devam, sadece Huy manastır yaşadı 30 Ocak 1969 tarihinde, cerrahi sonrası komplikasyonların Louvain Roma Katolik Hastanesi'nde elli sekiz yaşında öldü

Seçilen Kaynakça

Bartlett, RM, «Dünya Açık Kalp», Hıristiyan Yüzyıl, 78 (9 Ağustos, 1961), 955-956

Şu Biyografi, 20 (1959), 362-364

Houart Victor, Açık Kalp: Baba Pire ve Avrupa Kalp Inspiring Hikayesi Londra, Hediyelik Eşya Press, 1959

Northcott Cecil, «bilgileri: Baba Dominique Pire» Çağdaş İnceleme, 1160 (1962), 130-131

«Père Pire Barış Kolordu», Amerika, 109 (5 Ekim, 1963) 373

Pire, Dominique Georges, Bina Barış, Dr Charles Dricot ile işbirliği içinde Önsöz Prof Robert Oppenheimer tarafından Graeme M Ogg Fransızca'dan tercüme edilmiştir Londra, Transworld, 1967 (Bâtir la paix Verviers, Belçika, Gérard, 1966)

Pire, Dominique Georges, Avrupa Kalp: Baba Dominique Pire Özgeçmiş, Hugues Véhenne söyledi John L Skeffington tarafından Fransızca'dan tercüme edilmiştir Londra, Hutchinson, 1960 (Souvenirs et entretiens du RP Dominique Pire Bruxelles, 1959)

Pire, Dominique Georges, Vivre ou mourir topluluk Avant-propos, giriş de Raymond Vander Elst Bruxelles, Presler Académiques Européennes, 1969

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com