Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
george, hayatı, minot

George R. Minot Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

George R. Minot Hayatı

George R Minot

George Richards Minot Onun atası George Minot, Saffron Walden, İngiltere, 1630 yılında Amerika'ya göç eden Boston, Massachusetts, ABD, 2 Aralık 1885 tarihinde doğdu Babası James Jackson Minot, bir doktor, annesi Elizabeth Whitney idi

Minot gençliğinde kelebekler ve güveler ilgilendi ve o kelebekleri iki makale yayınladı Harvard Üniversitesi'nde gitti ve onun AB vardır aldı 1908 yılında lisans, 1912 yılında MD ve ScD bir onur derecesi kazandı 1928 yılında

O, Massachusetts Genel Hastanesi, hastane eğitim ve Thayer ve WH Howell altında sonra, Johns Hopkins Hastanesi ve Tıp Okulu'nda çalıştı

1915 yılında Harvard Tıp Fakültesi ve Massachusetts General Hospital Tıp Yardımcısı olarak atandı ve daha sonra daha üst bir mesaja atandı

1922 yılında Harvard Üniversitesi Collis P Huntington Memorial Hastanesi Baş Hekim oldu ve daha sonra Peter Bent Brigham Hastanesi Personel atandı

1928 yılında Harvard Üniversitesi Tıp Profesörü ve Thorndike Memorial Laboratuvarı Direktörü seçildi ve Boston Şehir Hastanesi Doktor ziyaret

O, onun adını ilişkili ve yaşamı boyunca bu ve diğer konularda pek çok makale yayınladı olduğu kan bozuklukları ilgilenen bir tıp öğrencisi iken Minot erken oldu Artrit, kanser, beslenme eksiklikleri, sözde alkollü polinevrit ve sosyal yönleri onun kağıtları konular arasındaydı hastalığın üretim diyet (B vitamini eksikliği) tarafından oynanan parçası Ayrıca o kan, kan transfüzyonu, kan trombositler ve retikülositler yanı sıra bazı kan hastalıkları, pıhtılaşma okudu ve uzun süreli anemi ile ilişkili atipik bir ailesel hemorajik durumu nitelendirdi Aynı zamanda endüstriyel zehirlenmesi bazı durumlarda kan durumu okudu

Lösemi ve diğer ilgi alanları arasında, lenfatik doku ve polisitemi bozuklukları, ama bilgiye yaptığı en önemli katkılardan anemi yaptığı çalışmalar yapılmıştır Onun adı her zaman o ilk defa 1914 yılında ilgilenmeye başladı pernisiyöz anemi, tedavi ile ilişkili, ama sonra, William P Murphy gibi, tedavi George Hoyt Whipple çalışmaları etkilendim oldu bu kadar değildi köpeklerde anemi deneysel formlar, ve 1926 yılında o ve Murphy, pernisiyöz anemi, karaciğer yoluyla etkili tedavi tarif Bu iş için o ve Murphy ve Whipple Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü, 1934 yılında verildi Daha sonra, karaciğer maddenin belirli fraksiyonlarının etkinliğini gösteren Minot Edwin J Cohn ile işbirliği içinde, bu işi uzattı ve o terapötik işlemlerin değerlendirilmesi retikülosit reaksiyonlar değerini göstermiştir Ayrıca mide-bağırsak fonksiyonları bilgi ve anemi için demir tedavisi ve hastalıkları bu grubun diğer yönlerini bilgi ekledi

Minot, kendi ülkesinde ve yurtdışında çok sayıda tıbbi ve müttefik kuruluşların üyesi ya da görevlisi ve çeşitli tıbbi yayın editörü olarak görev yaptı Aldığı pek çok onur ve ayrımlar arasında olabilir: 1930 yılında Edinburgh Üniversitesi Pratik Therapeutics Cameron Ödülü (WP Murphy ile birlikte), 1930 Popüler Bilim Aylık Altın Madalya ve Yıllık Ödülü (GH Whipple ile ortaklaşa ) ve Philadelphia City John Scott Madalyası

29 Haziran 1915 tarihinde, Minot Marian Linzee Kaynak ile evlendi Bu evlilikten iki kızı ve bir oğlu vardı

Minot sonra, uzun ve yoğun çalışma hayatı sırasında özellikle kan hastalıkları, tıbbi bilgi çok önemli katkılar yaptı, 1950 yılında, onur dolu öldü

Nobel anlatım, Fizyoloji veya Tıp 1922-1941, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1965 itibaren

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

George R Minot 25 Şubat 1950 tarihinde vefat etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com