Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdul, hayatı, ibrâhimi, kimdir, rauf

Abdul Rauf İbrahimi Kimdir, Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Afganistan Meclis Başkanı kimdir,Abdul Rauf İbrahimi Kimdir, Abdul Rauf İbrahimi Hayatı ,Abdul Rauf İbrahim biyografisi,Abdul Rauf İbrahimi hakkında bilgi

Abdul Rauf İbrahimi, Güney Türkistan Kunduz ilinin İmam Sahip ilçesindendir Afganistan Rus-Sovyet savaşında Peştunların Hizbi İslami Partisi’ne bağlı olarak kardeşi Abdul Latif İbrahimi ile birlikte Ruslara karşı mücahid olarak savaşmıştır Afganistan’da komünizm hükümeti çöktükten sonra Raşid Dostum başkanlığında kurulan İslami Hareket Partisi’ne (Cünbüş Milli İslami) katılmıştır

Daha önceki Afganistan Parlementosunda Güney Türkistan Kunduz ilinin İmam Sahip ilçesinden Özbek Türklerinin milletvekilliğini yapmıştır En son Afganistan Milletvekili seçimlerinde Güney Türkistan Kunduz ilinin İmam sahip ilçesinden yeniden Özbek Türklerinin milletvekili olarak seçilmiştir

Abdul Rauf İbrahimi’nin kardeşi Abdul Latif İbrahimi, bir dönem Güney Türkistan’ın Kunduz ve Tahar illerinde vali olarak görev yapmıştır

Afganistan’da yaklaşık 1 ay devam eden tartışmalardan sonra 27 Şubat 2011’de Meclis Başkanı seçildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com