10-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peter Grünberg Hayatı
Peter Grünberg
Tipik bir soru genellikle fizik dalında Nobel ödüllü olarak sorulan "fizik ne getirdi?" Emin değilim ama kendime şu soruyu sordum güneş etrafındaki yörüngesinde dolanan gezegenler sunum bakarken ben okulda coğrafya olduğunu biliyor musunuz: "Bu garip davranışları nedeni nedir?" Benim fizik öğretmeni Mr Röderer bu kitleler arasındaki çekim ve merkezkaç güçler dengesi tarafından neden olduğunu bana açıkladı gerçek bir vahiy oldu Bu, benim coşku uyandırmıştı ve benim iştahlarını kabartırken Yine de, lise son birkaç yıl içinde, okul performansı makul ama fazla değil bu yüzden çocuk, müzik vb dağcılık izcilik, spor ile daha fazla zaman harcadı
Belki de bu bağlamda, babam Bruenn (Cechia) Teknik Üniversitesi makine mühendisliği diploma düzenlenen ve Pilsen tasarımı lokomotif Skoda fabrikasında çalıştı bilmek ilgi olabilir Almanya'nın batı kesiminde yurtdışına sonra annem olmak üzere iki çocuğu, iki yıllık bir ablası ve kendime dikkat çekmek için tek başına kaldı, savaşın son günlerinde hayatını kaybetti
19 yaşında, Frankfurt Üniversitesi'nde fizik okumaya başladı ve Darmstadt Teknik Üniversitesi'nde üç yıl sonra değiştirildi Ben 29 yaşındayken, 26 yaş ve doktora tezi diploma tezi orada bitirdi Hem tezler, optik spektroskopi granatların nadir toprak iyonları kristal alan bölünmüş enerji düzeylerini belirlemek için uygulanır Enstitü müdürü Profesör KH Hellwege oldu "Physikalischer Hosenboden" (lafzen olarak adlandırılan "tüm matematik şeyden önce, fiziksel arka plan ihmal etmeyin" "Ben deneyler için hesaplama işin bir sürü iş yaptım o koridorlarda beni tanıştığında, o bana söylemek için kullanılan fiziksel alt ") Basit fiziksel resimler rastlamak ve yalnız matematiksel formalizm ile rahat hissetmiyorum yeni fenomeni açıklamak için güçlü bir istek var, çünkü bu benim üzerinde kalıcı bir etki yapmış olmalıdır Bugün, bu tutum geçmek istiyorum Biz etkilerin kaynağı için eleştirel bir bakış korumak olmasaydı Özellikle bilgisayar simülasyonları sonuç bir bolluk içinde kaybolmuş olacaktı Bu, çeşitli mekanizmalar yapıcı ya da yıkıcı bir etkileşim tarafından neden fenomen için özellikle doğrudur Benim tez çalışması için doğrudan danışmanı Prof Stefan Hüfner oldu
Lal ve kristal alanları konular da üç yıldan daha az bir doktora sonrası araştırma yaptı Ottawa, Kanada, Prof A Koningstein laboratuvara götürdü O zamana kadar olduğu gibi benim amacım kristal alanların belirlenmesi kaldı, ama burada ben elektronik Raman etkisi deneysel olarak enerji düzeylerini belirlemek için kullanılır Raman saçılması özellikle optik fononlar neden olduğundan, bu da benim soruşturma kapsamına alındı 33 yaşında bana bir fotoğrafı, Şekil 1'de gösterilmiştir
Şekil 1 Jülich araştırma merkezinde çalışmaya başladı 33 yaşında Peter A Grünberg (PAG)
|
|
|