Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bernard, george, hayatı, shaw

George Bernard Shaw Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

George Bernard Shaw Hayatı

George Bernard Shaw

George Bernard Shaw (1856-1950), Dublin, bir memur oğlu doğdu Onun eğitim, herhangi bir düzenlenen eğitim sevmediğim nedeniyle düzensiz oldu O, o, seksenli ve doksanlı yılların önde gelen müzik ve tiyatro eleştirmeni olarak kendini genç bir adam (1876), olarak Londra'ya taşındı ve Fabian Derneği önde gelen bir üyesi oldu, bir emlakçı ofisinde çalışan sonra hangi pek çok broşür besteledi O bir romancı olarak edebi kariyerine başladı; yeni Ibsen tiyatro (Ibsenism 1891 Quintessence) ateşli bir savunucusu olarak İngilizce sahne eleştirilerinde göstermek için oyunlar yazmaya karar verdim Onun erken dramalar deniyordu uygun Keyifli ve Rahatsız edici (1898) çalar Bunların arasında Arms and the Man ve The Man of Destiny eleştiri daha az şiddetli olarak çalarken, Dul Evleri ve Bayan Warren Meslek vahşice, toplumsal ikiyüzlülük saldırı Shaw radikal rasyonalizm, sözleşmelerin onun mutlak tanınmaması, onun keskin diyalektik ilgi ve sözel zekâ sahnede sık sık fikir forum içine açmak ve hiçbir yerde daha açıkça Yaşam Gücü ünlü söylemlere göre, «Cehennem Don Juan», üçüncü dramatizasyon, adam, Man ve Superman kadın aşk kovalamak (1903) eylemi

Aynı dönemde o, onun başyapıtı Saint Joan (1923) çalıştı yılında Fransız kızlık bilinen bir hikaye yeniden yazar rağmen bazen, onun daha sonraki dönem tartışma oyunlarda, Methuselah (1921), drama boğulur ve Ortaçağ'dan günümüze kadar uzanır

Shaw ile diğer önemli rolü, Sezar ve Kleopatra (1901), modern zamanlarda için imalarla dolu tarihsel bir oyun, ve Androcles ve geriye dönük tarihin bir tür egzersiz ve modern hareketlerinden Hıristiyan kesintiler çekti Aslan (1912), dönemi Binbaşı Barbara (1905), Shaw en başarılı «tartışma» oynar biri, seyircinin dikkatini, adam bir birey olarak değil, sadece siyasi aktivite ile estetik kurtuluş elde edebilirsiniz ki esprili yargılama güç tarafından yapılır Gerçekten şaka Shaw ile bir trajedi olarak sınıflandırılır Doktor Dilemma (1906), tıp mesleğinin yönelik mizah olan bir komedi Candida (1898), cinsiyet, onun hiciv nesneler olarak ilişkileri, ve Pygmalion (1912) karşı sosyal tutum fonetik bir esprili çalışmanın yanı sıra orta sınıf ahlak ve sınıf ayrımı bir akıllı tedavi, üzerinde bazı Shaw büyük başarılarını kanıtladı sahne Bu dramatik bir kombinasyonu, komik ve sosyal düzeltici Shaw komediyi özel bir lezzet verir

Shaw tüm eserleri, ölümünün yıl otuz altı cilt olarak 1930 ve 1950 yılları arasında ortaya çıktı

Nobel Anlatım, Edebiyat 1901-1967, Editör Horst Frenz, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1969

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

George Bernard Shaw, 2 Kasım 1950 tarihinde öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com