Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografisi, cem, hayatı, yalın

Cem Yalın Biyografisi - Cem Yalın Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cem Yalın (d 1954 - ö 24 Ocak 1999) Türk yazar, yönetmen - dramaturg, ressam, öğretmen, gazeteci

Cem Yalın1969'da Bakırköy Lisesi öğrencisiyken sanat hayatına başlayan Yalın, ilk olarak Ionescu'nun bir oyununda rol aldı İlk rol arkadaşları Yaman Okay ve Rutkay Aziz oldu 1976 yılına dek, Haluk Şevket Ataseven'le birlikte İstanbul Liselerarası Tiyatro Örgütü - (İLTÖ) içinde etkinliklere katıldı Liseyi bitirince bir dönem dekor yaparak tiyatrodan kopmadı

1973'te Bakırköy Halkevi bünyesinde çalışmaya başladı Aynı süreçte Halk Sahnesi Oyuncuları adlı bir topluluk oluşturarak Brecht ve Nazım'dan oyunlar sergiledi

50 yaş anması için hazırlanan bir afişBu dönemde İstanbul Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği bölümünden 1976 yılında mezun oldu Çeşitli illerde liselerde öğretmenlik yaptı Öğretmenlik yaptığı İzzet Ünver Lisesi'nde tiyatro kolunu kurarak oyunlar sergiledi (1980) Yedi yıl sonra bu okuldan mezun olan oyuncularla birlikte Bakırköy Oyuncuları topluluğunu kurdu Çeşitli oyunlar yazdı ve yönetti Cem Yalın, amatör tiyatroculuğa verdiği önemle birçok oyuncunun yetişmesini sağladı, tiyatro sanatına önemli derecede katkılarda bulundu 1983'te "Amatör Tiyatrolar Çevresi", 1999'da "Amatör Tiyatrocular Üretim ve Yayın Kooperatifi (ATÜK)" kurucuları arasında etkin olarak yer aldı

Sanatçı, tiyatro oyun yazarlığı dışında Gerçek dergisinde redaksiyon, Evrensel gazetesinde kültür sanat servisinin yönetimini üstlendi, Evrensel Kültür dergisinde resim sanatı üzerine yazılar yazdı, resim sergileri açtı Kamera arkası ve önünde de yer alarak bir filmde sanat yönetmenliği, bir dizide de (Ayaşlı ve Kiracıları) sanat yönetmeni oldu Yalın, kanser hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com