Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
becker, gary, hayatı

Gary S. Becker Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gary S. Becker Hayatı

Gary S Becker

Ben babamı küçük bir işletme sahibi Pottsville, Pennsylvania, Doğu Pennsylvania'da küçük bir kömür madenciliği kasabası doğdu O, o sadece onaltı yaşında iken, Montreal ve Amerika Birleşik Devletleri için ailesiyle ayrıldıktan sonra ilk kendisi için işine gitmişti O 1920'lerin ortalarında Pottsville yerleşmeden önce doğu Amerika Birleşik Devletleri'nde birçok kez taşındı

Benim iki kız kardeş, Wendy ve Natalie, kardeşi, Marvin, orada da doğmuştur Ancak, dört ya da beş yaşındayken babam başka bir iş ortağı olmuştur Brooklyn, New York taşındı

Brooklyn ilköğretim okulu ve lise gitti Ben iyi bir öğrenci olduğunu, ancak on altı yaşına kadar spor entelektüel faaliyetleri daha fazla ilgi oldu O zaman aynı dönemde tanıştı beri hentbol ve matematik ekipleri arasında karar vermek zorunda Ben hentbol iyi olmasına rağmen, ben matematik seçti öncelikleri benim vardiya göstergesi oldu

O para kazanmak için istekli olması nedeniyle Montreal Babam 8 sınıftan sonra okulu bırakmıştı Annem ailesi o altı aylık iken, Doğu Avrupa'dan New York'a göç kız çok eğitim almak için beklenmiyor çünkü 8 sınıftan sonra da sol Orada sadece birkaç kitap bizim evde, ama babamın siyasi ve finans haberleri ile devam etti ve benim ablası çok okumak Babam onun gözünde en kaybettikten sonra, ben onu stok alıntılar ve finansal gelişmeler ile ilgili sair raporları okuma görevi vardı Ben bunun yerine sıkılmış olmasına rağmen belki de bu, ekonomi benim ilgi uyarılır

Biz siyaseti ve adaleti evinde birçok canlı tartışmalar vardı Liseyi bitirdi zaman açıklamaya yardımcı olur, matematik benim ilgi toplum için yararlı bir şeyler yapmak arzusu ile rekabet başlamıştı Bu iki çıkarlarını yanlışlıkla ekonomi alanında bir ders aldı Princeton, benim birinci yıl boyunca bir araya geldi ve büyük ölçüde toplumsal örgütlenme ile ilgili bir konu matematiksel bir kesinlik çekmiştir Yaz boyunca ekonomi üzerinde birkaç kitap okuyun

Daha hızlı bir şekilde mali açıdan bağımsız olması için, ben, Princeton Üniversitesi'nde üç yıl içinde nadiren kullanılan bir seçenek mezun olmak benim ilk yıl sonunda karar verdi Sonraki yıl boyunca fazladan birkaç ders almak zorunda kaldı ve daha sonra yaz modern cebir ve diferansiyel denklemler okuma kursları seçti Denklemler ders için, ben varlığının delillerini ve diferansiyel denklemlerin çözümlerinin tekliği vurguladı yayınlanmamış bir dizi konferanslar verildi Ben bu tür deliller hakkında çok şey öğrendim, ama aslında bu denklemler çözme konusunda çok az Yine de, Princeton Üniversitesi'nde matematik ağır yatırım, ekonomi, matematik artan kullanımı için bana iyi hazırlanmış

Ben bu önemli sosyal sorunlar ile başa çıkmak için görünmüyordu çünkü benim üst düzey (üçüncü) yıl boyunca ekonomi ilgi kaybetmeye başladı Sosyoloji transfer düşündü, ancak bu konuda çok zor buldum Neyse ki, ekonomi alanında yüksek lisans çalışmaları için Chicago Üniversitesi'ne gitmeye karar verdim Milton Friedman mikroekonomi kursu ile ilk tanışmam 1951 yılında ekonomi hakkında benim heyecan yeniledi O iktisat teorisi akıllı akademisyenler tarafından oynanan bir oyun değildi vurguladı, ama gerçek dünyada analiz için güçlü bir araç oldu Onun ders hem ekonomik teori ve pratik ve anlamlı sorular uygulama yapısına yorumlarla doluydu Bu ders ve Friedman ile daha sonraki temaslarda benim araştırma tarafından alınan yönünde derin bir etkisi vardı

Friedman açıkça fikri lideri iken, Chicago, yenilikçi araştırma yapıyorlardı ekonomistler, birinci sınıf bir grup vardı Özellikle benim için önemli işgücü piyasaları analiz Gregg Lewis iktisat teorisi, TW Insan sermayesi Schultz öncü araştırma, Aaron Direktörü anti-tröst sorunları ve endüstriyel organizasyon, daha genel ve öznel olasılık ve istatistik temelini LJ Savage araştırma iktisat uygulamaları

Princeton Üniversitesi'nde araştırma göre, 1952 yılında iki makale yayınladı Ama ekonomi her ne olduğu hakkında yeniden öğrenmeye başlamak için olduğu Chicago'da gelen kısa bir süre sonra fark etti Friedman ile yazılmış bir makale kadar başka bir şey ve doktora dayalı bir kitap yayınladı tez 1957 yılında çıktı Bu kitap, iktisat teorisi önyargı azınlıkların kazanç, istihdam ve meslekler üzerindeki etkilerini analiz kullanan ilk sistematik bir çaba içerir Ekonomi, sosyal konular uygulanması yolunu takip etmeye devam etmiş, bir yol beni aşağı inmeye başladı

Kitap çok olumlu bir kaç önemli dergilerde yorumlanan, ancak birkaç yıl için bir şey üzerinde görünür bir etkisi vardı Birçok ekonomist, ırk ayrımcılığı ekonomisi düşünüyorum vermedi, sosyologlar ve psikologlar genellikle kendi alanlarında katkıda inanmıyordu Ancak, Friedman, Lewis, Schultz ve Chicago diğer önemli bir kitap yazmıştı güveniyorduk Öyle saygın insanlar tarafından destek, çok çok düşmanlık karşısında sebat benim istekli önemliydi

Lisansüstü çalışmanın üçüncü yıl sonra Chicago Yardımcı Doçent oldu Ben hafif bir ders yükü ve araştırma esas olarak konsantre olabilir Ancak, yuva sol ve benim kendi yapmak zorunda, ben zihinsel olarak daha bağımsız olacağını hissettim Bu konumda üç yıl sonra, ben sonra da Manhattan'da bulunan, Chicago, Columbia Üniversitesi'nde Ekonomik Araştırmalar Ulusal Bürosu ile birlikte benzer bir randevu almak için bir çok büyük maaş geri çevirdi Chicago kaldı, daha fazla bağımsızlık ve kendine güven gibi görünmektedir daha geliştirdi için bu doğru bir karardı Ben her zaman inandık

Ben on iki yıl boyunca, Columbia Üniversitesi'nde öğretim ve araştırma yapan Bürosu arasında benim zaman bölünmüş Insan sermayesi Benim kitabım Büro benim ilk araştırma projesinin sonucudur Bu dönemde ben de zaman, suç ve ceza, ve mantıksız davranış tahsisi sık atıf makaleler yazdı

Columbia Üniversitesi'nde çalışma ekonomisi ve ilgili konularda bir atölye çalışması başladı "Ilgili" bizdik ilgimi çeken şey

Bu Chicago doktora araştırma denetlemek atölye sistemi nakli dahil - geldiği yer Birkaç yıl sonra, Jacob Kıyma Columbia departmanı katıldı ve atölye eş-direktörü oldu Biz çok heyecan verici bir atmosfer vardı ve Columbia Üniversitesi'nde en iyi öğrencilerin en çekti Kıyma ve ben de bu konuda yeterince büyük meslek takdir önce insan sermayesi üzerine araştırma yapıyorlardı ve öğrencilerin bunu muhteşem buldum Biz de zaman ayırma, çalışma ve diğer konularda araştırma ön planda idi

Ben ilk kez 1954 yılında evlendi ve bu evlilikten iki kızı Judy ve Catherine var Iyi bir aile ortamı sağlamak için banliyölerinde yaşayan ve Columbia ve Büro çevrildi Sonunda, ben commuting lastik başladı ve ya New York'a taşınmak ya da başka bir üniversite için Columbia terk etmeye karar verdi Ben de entelektüel bayat hissetmeye başlamıştı

Terk etmeye karar, 1968 yılında öğrenci olaylarında hızlandırdı

Columbia bir firma el almak ve öğrenci sindirme olmadan ücretsiz soruşturma hakkı taşıması gerektiğine inanıyordu Merkezi yönetim, bunu yapmak istedim, ancak bunun yetersiz olduğunu ve öğrencilerin daha iyi davranmış pek çok fakülte tarafından şiddetle karşı çıkıldı

1970 yılında Chicago'ya döndü ve orada son derece teşvik edici bir atmosfer bulundu

Bölümü George Stigler ve Harry Johnson eklemişti, özellikle sonra hala güçlüydü

Stigler ve ben kısa bir süre sonra yakın arkadaş oldu ve o benim sonraki entelektüel gelişimi üzerinde çok büyük bir etkisi vardı : Tartışmalı bir tadı istikrar ve ilke agent sorunu erken bir tedavi Biz birlikte etkili iki bildiri yazdı Stigler siyaset ekonomi benim ilgi yeniledi, ben 1958 yılında bu konuda kısa bir bildiri yayınladı 1980'li yıllarda, özel çıkar gruplarının siyasi sürece rolü teorik bir model geliştirdi iki makale yayınladı

Ancak özellikle Chicago'ya döndükten sonra aile çalıştı

Ben çok daha erken, doğum oranları ve aile boyutu anlamaya çalışın ekonomik teori vardı Evlilik, boşanma, çocuk, diğer üyeleri, veliler tarafından yatırımları doğru fedakarlık, aileleri? Ne uzun vadeli değişiklikler: Şimdi dizi, aile sorunları göz önünde başladı 1970'lerde bir dizi makale Aile Üzerine Bir İnceleme 1981 yılında sonuçlandı Ben bu konu üzerinde çalışmaya devam etti bu yana, bir ölçüde genişletilmiş baskısı 1991 yılında yayımlandı

Ben, boşanma belirleyicileri, aile büyüklüğü, ve benzeri, aynı zamanda aile bileşimi ve eşitsizlik ve ekonomik büyüme üzerinde yapısı değişiklikleri etkilerini anlamak için sadece çalıştık

Çoğu aile araştırma ve Chicago ve diğer öğrenciler ve öğretim görevlileri tarafından, Sherwin Rosen ve çalıştırdığınız Ekonomi Uygulamaları Çalıştayı sunuldu

Uzun bir süre için işin türü, ya göz ardı veya güçlü önde gelen ekonomistlerin çoğu tarafından sevilmeyen edildi

Ben bir ekonomist gerçekten belki de çıkış yolu olarak kabul edilir ve oldu Ama genç ekonomistler daha sempatik Onlar benim analizi ile katılmıyorum, ama kabul tür sorunlar olabilir, mükemmel bir şekilde meşru olarak okudu

Geçtiğimiz on yıl boyunca, American Economic Association, Seidman Ödülü ve Ulusal Sağlık Enstitüsü Liyakat ilk sosyal bilimler Ödülü başkanlığı dahil olmak üzere, profesyonel görüşüne göre bu değişim, çok somut bir kanıt aldık

1983 yılında Chicago Sosyoloji Bölümü bana ortak bir randevu teklif etti Bu olağanüstü bir bölüm olması nedeniyle kabul etmekten mutluluk oldu Bana davet rasyonel seçim yaklaşımı sosyoloji mesleğinin saygın bir teorik paradigma olduğunu bir sinyal verdi

James Coleman ve ben kısa bir süre sonra, sosyal bilimler, çok daha başarılı beklenenden daha olmuştur rasyonel seçim disiplinler arası bir program seminerinde başladı

1985 yılına kadar, ben sadece teknik kitaplar ve mesleki dergilerde teknik makaleler yayınladı O zaman, ben, Business Week dergisi için bir aylık bir sütun yazmak için soruluyor tarafından şaşırdım

Ben genel bir izleyici için yazamıyordum korkulan bu yana, ben bu teklifi geri çevirmek eğilimindeydi

Son olarak, ancak, deneysel olarak bazı sütunlar yapmak için anlaştılar

Ekonomik ve sosyal konularla ilgili teknik jargon kullanmadan yazma öğrenmek zorunda olduğu için, akıllıca bir karar olduğunu ve kolon başına yaklaşık 800 kelime Bunu yapmak, önemli konularda kısa ve basit bir dille tartışmak için muazzam kapasitesi geliştirilecektir Her ay bir sütun yapmak zorunda basıncı da, bana birçok konuda takip kalmak yaptığı faiz dergisinin iş ve profesyonel okuyucular

Guity Nashat 1980 yılında ikinci kez evlendi - benim ilk karısı 1970 yılında öldü Bu, iki kızı ile gitmek için iki stepsons, Michael ve Cyrus verdi Guity Business Week sütunları yapmak benim isteksizlik üstesinden biridir Ekonomik ve sosyal yaşamda kadınların rolü ve ekonomik büyüme nedenleri: O, profesyonel kendi örtüşen çıkarları ile Ortadoğu'nun bir tarihçi O sağlayan kişisel ve profesyonel uyumluluk hayatımı çok daha iyi yaptı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com