Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gabriela, hayatı, mistral

Gabriela Mistral Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gabriela Mistral Hayatı

Gabriela Mistral

Lucila Godoy y Alcayaga için takma, Gabriela Mistral (1889-1957), Şili Vicuña doğduKızı bir eğlence düşkünü bir şair, o intihar eden bir demiryolu çalışanı ile tutkulu bir romantizm sonra bir köye bir öğretmen olarak şiir yazmaya başladı Kadar şiir onu ünlü yapan Uzun yıllar ilköğretim ve ortaöğretim öğretti O, Meksika ve Şili eğitim sistemlerinin önemli bir rol oynadı, Milletler Cemiyeti'ne kültürel komitelerinde aktif olarak görev aldı ve Napoli, Madrid ve Lizbon Şili konsolosu oldu O, Floransa ve Guatemala Üniversiteler fahri derece düzenlenen ve Şili çeşitli kültürel toplumların yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, İspanya ve Küba gibi bir onursal üyesi oldu O, Columbia Üniversitesi, Middlebury Koleji, Vassar Koleji, Amerika Birleşik Devletleri ve Porto Riko Üniversitesi'nde İspanyol edebiyatının öğretti

Ölü, Sonetos de la muerte (1914), bellek aşk şiirleri ona, Latin Amerika'nın her yerinde bilinen, ama şiir onun ilk ve en büyük toplama, Desolación [Umutsuzluk], 1922 yılına kadar yayınlanmış değildi 1924 yılında Ternura ortaya çıktı [Şefkat], çocukluk teması hakim şiirinin bir ses; doğum ile bağlantılı aynı tema, Tala önemli bir rol oynar, 1938 yılında yayınlanan şiirleri Onun şiirleri 1958 yılında yayımlandı

Nobel Anlatım, Edebiyat 1901-1967, Editör Horst Frenz, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1969

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

Gabriela Mistral, 10 Ocak 1957 tarihinde vefat etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com