10-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Paul Heyse Hayatı
Paul Heyse
Ben, 15 Mart 1830, kraliyet üniversite profesörü KWL ikinci oğlu tarihinde Berlin'de doğdu Heyse ve Yahudi bir aileden gelen eşi Julie, kızlık soyadı Saaling Benim sekizinci ve on yedinci yılları arasında Gymnasium katıldıktan sonra, Berlin Üniversitesi'nde klasik filoloji Boeckh ve Lachmann altında iki yıl boyunca inceledi ve Emanuel Geibel ve Franz Kugler dost desteği ile şiirin her türlü dabbled Bonn, bir yıl boyunca çalıştı, ben, klasik Romantik filoloji değişti büyük kurucusu, F Diez öğretti ve 1852 başında kaçınmasını Provençal şiir üzerine bir tez için doktora aldı Aynı yılın sonbaharında Prusya Kültür Bakanlığı tarafından hibe Roma'ya gitti Ben bir yıl için, İtalyan kütüphanelerde Romantik çalışmalarına devam, Güney çeşitli yerlerinde kaldı Bulgular başlığı Romanische Inedita altında 1856 yılında W Hertz tarafından basıldı
Yıl 1853, yaratıcı yazma bile daha iyi sonuçlar vermiştir 1854 baharında bazı yayınların Emanuel Geibel, 1000 gulden bir yıllık maaş ile Münih'te bir konum, onun sözde sempozyum, haftalık soirées katılmak için öneri, bana sunmak için Bavyera Kralı Maximilian II ikna etti hangi bilim adamları ve şairler toplanmıştır Ben Kugler kızı Margarete evlendi taşınmadan önce bana dört çocuk karşılanır sonra, kimin ölümü 1862 yılının sonbaharında benden uzak aldı Beş yıl sonra, Münih, kırk dört yıl, iki çocuk erken ölümlerin ve ilk evliliğinden bir oğlu dışında, mutlu bir şekilde yaşamış olan genç bir kadın, Anna Schubart, evlendi
|
|
|