Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gökovalı, prof, şadan

Prof. Dr. Şadan Gökovalı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Prof. Dr. Şadan Gökovalı

Prof Dr Şadan Gökovalı

Şair, yazar, gazeteci, turist rehberi, eğitimci Halikarnas Balıkçısı’nın (Cevat Şakir Kabaağaçlı) manevi oğlu olarak eserlerini ölümünden sonra yayımlayan, tüm kitaplarına önsöz yazan, Balıkçı’nın manevi mirasını yaşatan kişi olarak tanınmıştır Turizm alanında Türkiye’de kültür turlarının başlatıcıları arasında yer alır

1939’da Muğla’nın Gökova beldesinde doğdu İzmir İktisadi Ticari İlimler Akademisi’ni bitirdi Turizm üzerine yüksek lisans ve doktora yaptı; İletişim Bilimleri dalında doçent oldu TRT ve bazı yayın organlarında muhabir ve yapımcı olarak çalıştı 1980’den sonra Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu ile Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı 1993’te Ege Üniversitesi Çeşme Meslek Yüksek Okulu’nda öğretim görevlisi ve idareci olarak hizmet vermeye başladı

Çoğu Türkiye’nin turistik yerleri hakkında olmak üzere yirmiden fazla kitabı çeşitli dillerde yayımlandı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com