Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sayışma, tekerlemeleri

Sayışma Tekerlemeleri

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sayışma Tekerlemeleri

Sayışma Tekerlemeleri
Boyut: 206 MBTekerlemeler, onlarca hatta yüzlerce yıl önce yaşamış çocukların dillerinden, bizlere kadar ulaşmış komik söz oyunlarıdır Bazılarının kaynağı, halk hikayelerine, masallara ve destanlara dayanır

Çoğu kez birbiriyle alakasız olan kelimelerin ard arda sıralanmasıyla oluşturulan tekerlemeler, küçük birer şiir gibi kafiyelidirler Bir çoğunun söylenmesi oldukça zordur Bu kitapta, çocukların sınırsız ve eşsiz hayal güçlerinin ürünü olan, yüzlerce tekerlemeyi bulacaksınız ve okurken çok eğleneceksiniz

Grup veya takım oyunlarında yönetici olan ya da takıma karşı tek başına karşı koyan oyunculara
“ebe” denir İkiden fazla oyuncunun yer aldığı oyunlara başlamadan önce ebe seçimi yapılır Bunun
için de “sayışma” denen tekerlemeler söylenir Bu yolla oyundaki “ebe” belirlenir Oyuncular, bu
tekerlemeler söylenerek tek tek sayışma dışında bırakılır En son kalan oyuncu da “ebe” olur
Oyun için gruplaşma, takım oluşturma ve oyunu yönetecek birinin ortaya çıkması oyun
kurallarını uygulama bakımından çok önemlidir Bu nedenle grupların ve takımların ayrımı da çoğu
kez “sayışma tekerlemeleri” ile yapılır
Bu bölümde çeşitli yörelerimizden derlenmiş sayışma tekerlemelerinin en güzel örneklerini
bulacaksınız Umuyoruz ki oyunlarınız bu tekerlemelerle daha zevkli geçecektir
Resim Temsilidir

Sayışma Tekerlemeleri

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com