Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çizgilerle, hawking, kitap, stephen, özeti

Çizgilerle Stephen Hawking Kitap Özeti

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çizgilerle Stephen Hawking Kitap Özeti

Çizgilerle Stephen Hawking kitap özeti

Stephen Hawking Oxford üniversitesinden mezun olmuş ve Cambridge ‘de yüksek lisans programına kabul edilmiştir1962 yılında tıbbi adı Als denilen hastalığa yakalanmıştır Stephen Hawking fizik alanında çalışmalar yapmıştır 1970’li yıllardan itibaren tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kalmış, ellerini kullanamaz, yazı yazamaz hale gelmiştir Ellerini kullanma yetisini yitirdiğinden araştırmalarını tamamen aklında gerçekleştirmek zorunda kalmıştır Hawking bu andan itibaren kağıt kalem çizimleri ve yazılı denklemler yerine, sezgisel zihin resimleri ve denklemler yoluyla düşünmektedir Kitapta genel görecelik kuramı alanında; Newton ve Hawking, Einstein ve Hawking‘in çalışmaları karşılaştırılmış ve bazı kuramları açıklanmıştır

Fred Hoyle; Düzenli konum modelini desteklemek amacıyla kütlesel çekim kuramını geliştirmeye çalışmıştır, Hoyle, bu fikirlerini açıkladığında Stephen Hawking bu kuramın yanlışlığını ispat etmiş ve bir anda dikkatleri üzerine çekmiştir

Stephen Hawking’e karadelik ışıması hakkındaki makalesinin yayınlanmasından sadece birkaç hafta sonra, Britanya’ nın en büyük akademik ödülü verilmiştir Henüz 32 yaşında iken kraliyet derneğine üye yapılmıştır

Stephen Hawking 1970 yılında Eınstein‘in genel göreceliğinin evrendeki bütün maddenin, enerjinin bir zaman tek bir noktada, bir tekillikte birleşmişliği gerektiğini kanıtladı Bundan dolayı Pontifical Akademisi Hawking’i Papa Pius XI madalyasıyla ödüllendirmiştir Stephen Hawking bunların dışında fizikte ve evren bilim alanında çalışmalarda bulunmuş ve keşifler yapmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com