Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
rüyası, süleymanın, özet

Süleyman'ın Son Rüyası Özet

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Süleyman'ın Son Rüyası Özet

Süleyman'ın Son Rüyası

Alain Paris | Tarihî Roman | Remzi Kitabevi

XVI yüzyılın başında, Hıristiyan Avrupa doğuda Rönesans’ı keşfederken, Osmanlı İmparatorluğu yükselme döneminin doruğundadır 1494 yılında Fransa’nın gelecekteki kralı 1’nci François doğar, aynı yıl Süleyman adı verilen Türk şehzadesi dünyaya gelir Ancak öykümüz başladığında, bu şehzade henüz ne “muhteşem”dir, ne “sultanlar sultanı”, ne de “tanrının yeryüzündeki gölgesi”…

İbrahim Paşa, biricik efendisine hediye etmeye karar verdiği köylü kızı Alexandra’ya dönüp, “Süleyman’ı hayal kırıklığına uğratma, zira ona vereceğin her mutluluk anı, benim ödülüm olacaktır” der Tatarlar tarafından köyünden kaçırılıp bir köle pazarında satılan Alexandra’nın aklında ise, köyündeyken görüp bir türlü unutamadığı Fransız şövalyesi Ogier vardır Müslümanlarla savaşmaya yemin etmiş Ogier’yi İstanbul’a sürükleyen kader, onu büyük Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’la karşı karşıya getirmekle kalmayacak, soylu şövalye, artık “Hürrem Sultan” diye anılan güzel Alexandra ile de yeniden karşılaşacaktır

Alain Paris’in bu romanı, bizi, Sultan Süleyman’ın 1521 yılındaki ilk fetihlerinden 1529 Viyana Kuşatmasına, saray entrikalarından yeniçeri ayaklanmalarına, Osmanlı’nın görkemli başkenti İstanbul’un kalbine götürüyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com