Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
karabibik, kitabı, özetikitap, özetleri

Karabibik Kitabı Özeti-Kitap Özetleri

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kategori Hikaye Özetleri, Kitap Özetleri

Türk Edebiyatı’nın ilk gerçekçi uzun hikayesi ve ilk köy romanıdır Zehra romanından altı yıl önce yani 1890 yılında Nabizade Nazım tarafından yazılmıştır Toplumcu tutumuyla günümüz hikayeciliğine yaklaşır Toprak sorunu, geçim derdi, insanın doğayla pençeleşmesi, yöresel gözlemle Anadolu gerçeklerimizi yansıtan ilk bilinçli hikaye olarak “Karabibik” öncelik kazanır Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Beyelik köyünde yaşamaktadır Karabibik, sekiz dönümlük tarlasında yaşamını sürdürmek zorundadır Tarlasını sürmek için Koca İmam’ın öküzlerini kiralar Kızı Huri’yi Koca İmam’ın kayınçosu Sarı İsmail’le evlendirebilse öküzleri

Kiralamaktan kurtulacaktır Sarı İsmail başka bir kızla evlenince bu umudu suya düşer Tefeci bir Rum’dan yüksek faizle borçlanarak, bir çift öküz alır Tarlası, öküzleri olduğu için nasıl olsa kızına bir kısmet çıkacaktır Ve çıkar Kavgalı olduğu toprak ağası Yosturoğlu’nun yeğeni Hüsey’in sevmekte olduğu Huri ile evlenince, Karabibik, bu mutluluktan payını alır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com