Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
doktora, fahri, hilmi, yavuza

Hilmi Yavuz'a Fahri Doktora

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hilmi Yavuz'a Fahri Doktora

Hilmi Yavuz�a fahri doktora
Şair, yazar ve düşünür Hilmi Yavuz, fahri doktor unvanını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof Rahmi Aksungur�un elinden aldı
22 Mayıs 2007 Salı
MİRAÇ ZEYNEP ÖZKARTAL

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, şair, yazar ve düşünür Hilmi Yavuz�a fahri doktor unvanı verdi Üniversitede 1977-2001 yılları arasında Uygarlık Tarihi, İlk ve Ortaçağ Kültürü, Sanat Estetiği, Çağdaş Düşünce ve Sanat Sosyolojisi dersleri veren Yavuz�a diploması dün akşam yapılan bir törenle sunuldu
Törene Füsun Akatlı, Talat Halman, Hasan Pulur, Cahit Kayra, Doğan Hızlan, Esin Eden ve Halit Refiğ�in yanı sıra, Yavuz�un eski öğrencileri ve yetiştirdiği şairler Vural Bahadır Bayrıl, Can Bahadır Yüce de katıldı
Üniversite öğretim görevlilerinden Prof Metin Ülkü ve Dilbağ Tokay�ın verdikleri 'tadımlık� bir konserin ardından açılış konuşmasını yapan üniversitenin rektörü Prof Rahmi Aksungur, kendisinin de Hilmi Yavuz�un öğrencisi olduğunu, bazı derslerini kaçırdığı için bugün çok hayıflandığını söyledi
Okul tarihinde bir ilk
Aksungur, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi�nin 125 yılının merkezinde duran hocalardan biri olan Hilmi Yavuz�a bütün öğrencileri adına teşekkür etti Aksungur, Hilmi Yavuz�a sunulan doktoranın veriliş şeklinin okul tarihinde bir ilk olduğunu söyleyerek bunun gerekçesini şöyle açıkladı:
�Türk Edebiyatı Bölümü, Hilmi Yavuz�a doktora verilmesini istedi Ve bu isteklerini Fen Edebiyat Fakültesi�ne bildirdiler Fakülte de senatoya sundu ve doktora senato kararıyla verildi
Aksungur�un konuşmasının ardında, Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Muharrem Kaya, Kamil Fırat�ın fotoğrafları eşliğinde bir Hilmi Yavuz biyografisi sundu
Sıra, Yavuz�a fahri doktora diplomasının sunuluşuna geldiğinde Rektör Aksungur bir kez daha kürsüye geldi ve yıllar önceki hocasına cüppesini giydirdi
Teşekkür konuşması
Hilmi Yavuz, teşekkür konuşmasında şunları söyledi:
�Benim bu okulda ders vermeye başladığım yıl doğanlar, emekli olduğum yıl mezun oldu Eğer öğrencilerimin entelektüel ufukları geniş aydınlar olarak yetişmelerine katkıda bulunabildiysem kendimi bahtiyar sayarım Hocalık, bilgi kadar bilgi iletişiminin hazzıyla da ilişkilidir Akademi -ben okulun hâlâ bu adını kullanıyorum- edebiyatçıları kendinden sayar Ahmet Haşim, Ahmet Hamdi Tanpınar, Necip Fazıl, Sabahattin Kudret Aksal�ların içinde olduğu bu edebiyatçı hocalık geleneğinin alçakgönüllü sonuncusu olmaktan gurur duyuyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com