Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kitap, sakladığı, sincabın, sözcükler, özeti

Sincabın Sakladığı Sözcükler Kitap Özeti

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Peter Laugesen, Haiku'dan görsel şiire, beat'den gerçeküstüye bütün damarlarında dolaşıyor şiirin Ve hepsini kendi özgün diline dönüştürüyor

Sincabın Sakladığı Sözcükler, Peter Laugesen'in seçme şiirlerinden oluşuyor

Çağdaş Danimarka şiirinin özgün temsilcilerinden olan Laugesen'in şiir kitapları alışılmamış türden yapısal görünümleriyle anarşist bir yaklaşımın örneğini sergiliyor ve şiiri bütün olarak ele alındığında bir günce niteliği taşıyor

Yaşamın akışı içinde şairin kendi yaşantılarından, gözlemlerinden, okuduklarından, düşündüklerinden kaynaklanan, şiir biçiminde bir günce

1960'ların sonlarından bu yana 55 şiir kitabı yayınlanan Laugesen'e 1992'de Danimarka Akademisi Büyük Ödülü verilmiş ve kendisi 1997'de akademi üyeliğine seçilmiştir

Çeviren: Murat Alpar

Sayfa: 164

Fiyat: 10 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com